Sunnuntai 26.5.2019

VR: Lakko sulkee suuren määrän asemarakennuksia Suomessa – vain nämä 14 pysyvät auki

Luotu: 
23.10.2018 12:15
Päivitetty: 
23.10.2018 15:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva Kivistön juna-asemalta.
|

Suuri määrä asemarakennuksista sulkeutuu Suomessa vartiointialan lakon ajaksi, VR tiedottaa.

PAM:n ilmoittama vartiointialan valtakunnallinen lakko alkaa keskiviikkona puoliltaöin ja päättyy perjantaina samaan aikaan.

”Lakko vaikuttaa asemarakennusten aukioloihin ympäri Suomea ja osa asemarakennuksista pysyy kiinni lakon aikana. Asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti”, VR tiedottaa.

VR:n mukaan lakon aikana seuraavat listan asemat ”pyritään pitämään auki, mutta aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia”:

Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Turku, Rovaniemi, Kolari, Kemijärvi, Kuopio, Seinäjoki, Oulu, Tikkurila, Järvenpää, Hyvinkää, Kouvola.

Sen sijaan muut asemarakennukset pääsääntöisesti ”sulkeutuvat lakon alkaessa ja avataan uudelleen lakon päätyttyä asemakohtaisten työvuorojen jälleen alkaessa”. Asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti.

Toisaalta osa asemarakennuksista saatetaan pitää auki yrittäjävoimin, jos näin on erikseen sovittu.

VR ei suoraan osannut kertoa lakon ajaksi sulkeutuvien asemarakennusten määrää, sillä osa asemista on VR:n ulkopuolisessa omistuksessa.

”VR huomioi lakon toiminnassaan pyrkien takaamaan häiriöttömän asiakaspalvelun, mutta esimerkiksi vammaisten avustuspalvelua ei voida järjestää lakon aikana. Etukäteen varatut avustuspalvelut pyritään kuitenkin hoitamaan.”

Vartiointialan lakko ei liity käynnissä olevaan irtisanomislakikiistaan, joka on niin ikään poikinut lakkoja. Vartiointialan lakossa on kyse alan työehtosopimusneuvotteluista, joita on käyty viime keväästä asti PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan kesken.

LUE MYÖS: Vartijat lopettavat työt 3 päiväksi – Väkivallan uhka voi kasvaa, hissipäivystykset vaarassa

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: