Maanantai 22.7.2019

PAM: Lakkoja tulee – ”Koskee 50 000 työntekijää”

Luotu: 
23.10.2018 18:20
Päivitetty: 
23.10.2018 18:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa Ann Selin, jonka mukaan PAM on päättänyt usealle tuleville viikoille kohdistuvista työtaistelutoimista. Joukossa on lakkoja ja muita toimia.
|

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus on päättänyt tänään uusista poliittisista lakoista, PAM tiedottaa. PAMin mukaan lakkojen piirissä on lähes 50 000 työntekijää ja ne jakaantuvat tuleville viikoille.

”Me olemme päättäneet usealle tulevalle viikolle toimenpiteitä kullekin, ensi viikosta lähtien. Yhteensä yli 50 000 ihmistä tulee olemaan näiden toimenpiteiden parissa”, sanoi PAMin puheenjohtaja Ann Selin tänään Kesärannassa.

Selin puhui medialle tavattuaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) Kesärannassa. Yle näytti Selinin kommentit lähetyksenä Yle Areenassa.

Työtaistelutoimista kerrotaan Selinin mukaan tarkemmin ensi viikosta alkaen.

Selin sanoi myös, että mukana on sekä lakkoja että lievempiä mielenilmauksia eli työtaistelutoimien koko kirjo.

Tämän tarkemmin Selin ei asiaa tarkentanut. Hän kertoi kuitenkin kertoneensa Sipilälle tulevista työtaisteluista.

Ammattiliitot vastustavat hallituksen irtisanomislaiksi kutsuttua lakiesitystä työtaisteluilla. Ammattiliitto JHL aloitti eilen maanantaina kahden päivän lakon ja Teollisuusliiton lakoista on jo ilmoitettu.

Selin sanoi, että työtaisteluissa ei ole kyse pelkästään irtisanomislaista vaan hallituksen koko työllistämispolitiikasta.

LUE MYÖS:

Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu

Suomen Yrittäjät: Lakkohärdellissä unohtui Suomen iso kuva – ”Yleissitovuus on pakko uudistaa”

Ensin lakko, nyt tulee työsaarto – triplaisku samoihin yrityksiin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Hallituksen on määrätietoisesti aloitettava lainsäädäntö AY liikkeen laittomuuksia ja vahingontekoa kansakunnalle vastaan.
Jos hallitus pitää oikeutensa hallita maata niin se lopulta parantaa sen asemia myös ensi vaaleissa kun ei kukaan kohtuullinen ja vähänkin älyllinen kansalainen hyväksy maan ja sen talouden terror4isointia mielivaltaisilla ja selkeän poliittisilla työnseisauksilla vaan tulee äänestämään vaaleissa laillisuuden puolesta

Mikko Toivonen

Ja lisään heti perään, että hallituksemme on perin huono monessa politiikan lajissa, etenkin energia politiikassa, mutta se on sittenkin parempi vaihtoehto kuin AY liikeen hallitus tai punavihreä kaikki velaksi ja nurin hallitus.

Pertti Vaulasvirta

Nyt ollaan tilanteessa jossa mitataan mikä taho tekee päätökset Suomessa. Jos hallitus ja eduskunta ole se taho niin mikä sitten. Annetaanko kaikkien lakien päätökset erilaisten eturyhmien tehtäväksi? Mihin olemme silloin menossa? Demokratian loppumiseen?

Juha Nevalainen

niin notta peijakas, pyhää kolmikantaako ollaan herättelemässä. Hallitus on onnistunut jakamaan maan kahteen tai kolmeen leiriin, mitä työllisyyteen/työttömyyteen tulee. Mitä sektoria aina halutaan tarkastella tilastollisesti niin saadaan aina haluttu lopputulos. Orpoa käy eniten sääliksi, poika kun ei oikein ole kartalla.

kari laaksonen

Vain ahne yrittäjä luo työpaikkoja. Jos ahneen firmaan eksyy sinne sopimaton, se pitää saada äkkiä pihalle ettei se aiheuta tuhojaan. Se kuka maksaa viulut, sen pitää saada päättää. Ei kenenkään muun, niin yksinkertaista.