Lauantai 25.5.2019

Liisa Jaakonsaari Ylelle: ”EU hajoaa sisältäpäin – Italia on viimeisin esimerkki”

Luotu: 
27.10.2018 11:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Liisa Jaakonsaari.
|

Euroopan parlamentin tämän kauden jälkeen jättävä Liisa Jaakonsaari (sd) arvioi Euroopan unionin olevan hajoamassa sisältäpäin.

”Kansalaisten luottamus Euroopan unioniin on kasvanut eurobarometrien mukaan. Toinen trendi on kuitenkin se, että unioni hajoaa sisältäpäin. On jäsenmaita, jotka eivät jaa arvopohjaa, kuten oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia. Italia on viimeisin esimerkki siitä, että he viis veisaavat Euroopan yhteisistä taloussäännöistä ja muusta”, Jaakonsaari sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Jaakonsaari nosti Suomen EU-jäsenyyden tärkeimmäksi asiaksi, johon on urallaan vaikuttanut.

Hän kertoi syyskuun alussa, ettei lähde enää ehdolle europarlamentti- tai eduskuntavaaleihin. Jaakonsaari on ollut yhteensä 30 vuotta eduskunnassa ja 10 vuotta europarlamentissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Roni Huhta

EU hajoittaa itse itsensä. Ennenpitkään yhä useampi joutuu myöntämään että EU:n rakenne on vääränlainen jotta se edes voisi toimia, jokaista positiivista kehitystä vastaan tehdään yksi tai useampi negatiivisesti vaikuttava päätös, ja mitä useammalle alallle se levittäytyy niin sitä useampi joutuu myöntämään että EU tälläisenään ei voi toimia. Viimeaikaiset internettiä kontrolloivat lainsäädännöt on tuonut saman apatian EU:ta kohtaan nyt ohjelmistokehityksen puolelle, jota on ilmentynyt maatalouden, rakentamisen, logistiikan ja raskaan teollisuuden puolella jo tovi. Yhä useampi ihmettelee että mitä "asiantuntijoita" mepit oikein kuuntelevat kun ammattilaiset kuulevat omasta asiantuntijapiiristään päinvastaisia näkemyksiä EU:n tulevista direktiiveistä. Tätä ei pätkääkään helpota se, että tavallisella kansalaisella ei ole koskaan ollutkaan mitään mahdollisuutta vaikuttaa päätöksiin, vaan niihin joudutaan aina alistumaan koska EU:n päätöksentekojärjestelmä on rikkinäinen ja suunniteltu sellaiseksi.

Joten EU:n marssi kohti omaa tuhoaan on vääjäämätön, ainoa mikä sitä on estänyt tapahtumasta aikaisemmin on sen oma hidasliikkeisyys, mutta se saavuttaa kuitenkin lopulta pisteen jossa se tulee omaan koruttomaan loppuunsa. Miksi se piti ehdoin tahdoin tuhota vaikka olisi ollut vaihtoehtoja, en tiedä eikä se lopulta merkitse, toivottavasti tästä kuitenkin opitaan seuraavaa yritystä varten kuten Kansainliitosta opitut virheet loivat pohjan YK:lle.

Mikko Toivonen

EU'ssa on todentotta pahoja valuvikoja ja sitä ovat liikaa ohjanneet lobbarit ja eturyhmät.
Ellei sitä onnistuta parantamaan sisäisellä hyväksynnällä sen tarkoituksesta ja tavoista niin omaa etuaan puhtaasti ajavat valtiot poistuvat siitä ja lopulta jäljelle jää melko samankykyinen ja tasoinen unioni.

Näin siis pahimmassa skenaariossa. Parempi olisi että EU kykenisi uudistumaan siihen suuntaan mikä on tarpeellista. Tuskinpa kukaan enää oikeasti haluaa palata entisenlaisiin rajoihin, tulleihin ja liikkumisen tai työelämän vaikeuttamiseen

Pasi Anttila

Perusteena oli sitoa Saksa ja Ranska yhteiseen liittoon ja tavoitteisiin, lisätä heidän keskinäistä riippuvuutta välttääksemme eurooppaa riivanneet sodat. Mitä epäjohdonmukaista ja epäonnistumista tässä muka on.

Käyhkön kanssa olen samaa mieltä että laajentuminen on ollut liian nopeaa. Itälaajentuminen olisi saanut jäädä Baltteja lukuunottamatta tekemättä ja etelä-eurooppaa ei olisi pitänyt koskaan ottaa euroon se on selvä.

Seppo Saari

Jaakonsaari jätti tietenkin kertomatta, että suurin osa EU:n jäsenmaista, myös ns. ydinjäsenet (Ranska, Saksa jne.) ovat rikkoneet silmittömästi sopimuksia - kyse ei ole pelkästään Liisan omista inhokeista.
Lisäksi "EU:n perusarvoja" vannovissa maissa rikotaan näitä arvoja mennen tullen.
Siksi luen tämän mepin kannanottoja mieluummin kirkkaassa valokeilassa...

Markku Lehto

Synnytystuskia ja valuvikoja toki EU:ssa on ollut ja on vieläkin. Mutta vaikeuksien kautta tie vie yhtenäisyyteen. Kyllähän EU-maan änkyrähallituksille totuus valkenee viimeistään kun euro alkaa puhumaan.

Kannattaa myös bench-markata USA:n liittovaltion historiaa. Kyllähän sieltäkin löytyy monenlaista valuvikaa ja synnytystuskaa, ennen kuin USA:sta tuli maailman ykkönen.

Eipäs nyt heitetä kirvestä kaivoon, vaan mennään eteenpäin määrätietoisesti. Kumma muuten on, että sellaisen valtion kuin esimerkiksi Venäjän liittovaltion yhtenäisyyttä ja menestystä ei kukaan aseta kyseenalaiseksi. Sen sijaan yhden maailman vauraimman , sisämarkkinoiltaan ja väestöltään suuren ja kehittyneen yhteisön tulevaisuuteen suhtaudutaan pessimistisesti.

EU:lla on kaikki edellytykset kehittyä entistä yhtenäisemmäksi ja vahvaksi, jos vain yhteistä halua on. Toki voi kysyä, mikä on vaihtoehto eurooppalaisille ? Paluu toisen maailmansodan jälkeiseen asetelmaan ? Mikähän olisi siinä Suomen asema ? Sitähän voisi kysyä vaikkapa meidän perussuomalaisilta tai sinisiltä, jotka ovat olleet innokkaasti irrottamassa Suomea EU:sta.

Marko Kukkonen

Islamilla on valtava voima. Sen laajempi tuleminen eurostoliittoon on jo heikentänyt perusturvallisuuttamme, käytännössä tuhonnut sananvapautemme, sekä tuonut laajasti käyttöön kaksoisstandardit lakiemme ja yhteiskuntajärjestelmiemme suhteen.
Demokratioitamme olisi pitänyt vaalia ja vartioida, mutta ei tällaisella sensuurilla ja totalitarismilla. Tuhosimme kaiken aivan itse. Korjaaminen ihmisoikeuksia, uskonnonvapauslakeja sekä jumalanpilkkalakeja loukkaamatta on nyt täysin mahdotonta.

Risto Parviainen

Tämä on hyvä uutinen!!!
Oma valuutta (markka) takaisin ja heti...
EU:ni joutaa hävitä maailmankartalta mahdollisimman pian, EU:ni ei ole saanut olemassaolonsa aikansa mitään hyvää. Euro valuuttana on kelvoton raha, yhteisen valuutan avulla ovat veroparatiisit päässet kukoistamaan. Syystä että EU:ni on mahdollistanut yhteisvaluutan siirrot jäsenmaasta toisen, ilman minkäänlaista valvontaa...
Toinen hyvä uutinen on EU:in kaaduttua saadaan nyt täysin hallitsemattomat maahantulijavirrat aisoihin. Eurooppa muutamaa ryhdikästä valtiota lukuunottamatta on täyttynyt maahantulijoista, joilla on vain mielessään Suomenkaltaiset hyvinvointivaltiot.
Jos joku luulee että maahantulijoiden virta on suomeen loppunut, on hänen aika herätä Ruususen unestaan, joka kuukausi suomeen tulee 750-1500 uutta maahantulijaa, rikastuttamaan meitä suomalaisia omalla iki-ihanalla kulttuurillaan. Suomalainen veronmaksaja kustantaa maahantulijoille koko lystin!

Markku Lehto

Hyvin näyttää PS -puolueen viesti menneen perille monelle. Siitä vaan Fixitiä rakentamaan Brexitin piirustusten mukaan. Konsulteiksi voi ottaa Nigel Faragen ja Boris "Bojo" Johnsonin. Näiltä voi saada oivia neuvoja siitä kuinka homma saadaan liikkeelle. Se miten homma saadaan maaliin, siihen heilläkään ei näytä olevan ratkaisua. Kremlin muurien sisäpuolelta Fixitille saadaan varmasti kannatusta ja tukea.

Kaarlo Kunnari

Ei EU:ta pidä hajoittaa ja ei Suomen pidä siitä erota. Nyt kannattaa pysäyttää ne haittaavat toimenpiteet, mitkä on aloitettu ja hidastaa sekä korjata uudistuksia joita vastaan ollaan monessa valtiossa. Elintasopakolaisuuteen pitää asettaa rajoituksia ja ulkorajojen valvontaa pitää lisätä sekä palauttaa osaksi sisäisten rajojen valvontaa. Eurosta irtautumista ei pidä edes haaveilla. Eikö kommentoijat muista, kuka niistä toivotuista devalvoinneista kärsi eniten. Me siitä kärsimme, me tavallinen rahvas. Sitä taivasta ei kannata haaveilla, se on helvetti (yhdessä yössä menetät vuosien tulot). Puhun työntekijöistä, jotka hankkivat omistusasunnot tai vastaavia juttuja ja ottavat velkaa yms. Seurauksena on hintojen ja korkojen nousu, kun devalvoidaan ja palkka ei nouse.

Juha-pekka Naukkarinen

Ei EU tai rahaliitto tähän hajoa,Italia tekee vielä myönnytyksiä ja EKP auttaa tarvittaessa,vanha viisaus sanoo:älä usko mitä joku lupaa tekevänsä,luota vain siihen,että hän toimii aina samalla tavoin,kuin ennenkin,niin et tule pettymään! Eli Italian suhteen tarvittaessa toimitaan,kuten Kreikan suhteen kävi!