Keskiviikko 26.6.2019

Teollisuusliitto ”edelleen valmis voimatoimiin tarvittaessa”

Luotu: 
30.10.2018 11:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Riku Aalto.
|

Teollisuusliiton hallitus on tänään käsitellyt Juha Sipilän (kesk) hallituksen ratkaisuehdotusta kiistaan niin sanotusta irtisanomislaista.

Teollisuusliitto edellyttää palkansaajakeskusjärjestöjen tavoin, että lain jatkovalmisteluja tehdään kolmikantaisesti.

”Teollisuusliitto päätti myös pidättäytyä toistaiseksi poliittisista mielenilmauksista. Näin menetellään siihen saakka, kunnes selviää, minkälaiseksi kyseinen laki ja sen perustelut muodostuvat. Liitto on kuitenkin edelleen valmis tarvittaessa myös voimatoimiin”, liiton tiedotteessa todetaan.

”Mikäli SAK:ssa ja sen jäsenliitoissa todetaan, että kolmikantaista valmistelua ei aidosti synny, tai että lain perustelut mahdollistavat irtisanomissuojan heikentämisen, Teollisuusliitto voi jatkaa poliittisia mielenilmauksia”, puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Sipilän hallituksen ratkaisuehdotuksen lakitekstissä ei enää mainittaisi tiettyä yrityksen henkilöstömäärää. Aiemmassa esityksessä irtisanomista olisi helpotettu alle 10 hengen yrityksissä.

STTK, Akava ja ammatillinen keskusjärjestö SAK suhtautuivat perjantaina myönteisesti hallituksen sorvaamaan ratkaisuehdotukseen irtisanomislakikiistassa – kuitenkin sillä ehdolla, että lakiesityksen perustelut valmistellaan kolmikantaisesti.

Työmarkkinatilanne tulehtui pahasti tänä syksynä, kun hallitus ajoi eteenpäin lakihankettaan henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

LUE MYÖS: 

STTK:n Palola sanoi sen suoraan Ylellä: Työtaistelut voivat jatkua, ”jos perustelut eivät meitä tyydytä”

Näkökulma: Tällä paperillako Suomi ajettiin lakkoihin? - Anna mun kaikki kestää

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Teollisuusliitto tuo mahtava SDP taustavoima on valmis rajuilla voimatoimilla jopa ilmeisesti fyysisesti ajamaan ohi edustuksellisen demokratian lainsäädäntö monopolia vastaan.
Mikä on kansalaisen turva tässä tilanteessa täytyykö lähteä evakkoon maaseudulle.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #12

Seppo, miten on nämä älyttömät turvesoiden tuhoamiset jotka ovat meille pahempia saastuttajia kuin kivihiili.
Samoin viljelymaat rajouttuen järvien jokien rantaviivaan?
Keskustan politiikalla ei luontoa suojella.
Mutta, onhan se valtion rahoittama sovhoosielämä leppoisaa.

Seppo Simonen
Vastaus kommenttiin #13

Turve kuivana vastaa Saksassa kaivettua ruskohiiltä ja se ei ole ongelma siellä ei pitäisi olla ongelma täälläkään.
Toivottavasti Hanhikiven ja Olkiven ydinvoimalat valmistuu pian. Kaiken kaikkiaan Keskustapuoluelaisilla on omasta takaa metsiä putsaamaan omat hiilidioksidi päästönsä.
Muutoin kannattaa tutustua nykyohjeisiin jokivarsi viljejystä jottei puhu läpiä päähänsä.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #16

Jokienvarsien ja järvirantojen viljelyongelmista luin viimeksi viime viikolla. Eipä hyvältä näytä
. Eikä päässäkään ole läpiä.
Tuo kertomasi turvejuttu nyt on aivan puutaheinää.
Keskustahan ja maanviljely on tunnetusti m luonnonpilaajana ykkönen.

Ilkka Paananen
Vastaus kommenttiin #17

Syö onnellisena Etelä-Amerikkalainen maukas ja hyvälaatuinen hormonipihvisi. Oliko se 69% määrä, jolla manteren selkärankaiset ovat vähentyneet 1970-luvulta? Suurimpana syynä metsien raivaus maanviljelyksen tieltä. Viljelyalasta iso on soijaa, jota viljellään lihakarjan ruoaksi. Muuta sinäkin maalle, tallustele pellon piennnarta, samoile metsässä, kuuntele linnun laulua. Olo paranee kummasti. Suomessa on maailman parhaat jokamiehenoikeudet ja heinähatut avarakatseista kansaa. Olet lämpimästintervetullut. Rakenna älä riko. Olet meille rakas.

Ilkka Manner

Olen yrittänyt ymmärtää miksi työmarkkinajärjestöt vaativat, että lait pitää ensin hyväksyä kolmikannassa ennen kuin ne voidaan viedä eduskuntaan.
Nyt se on minulle selvinnyt, työmarkkinajärjestöt ovat fiksumpia ja osaavampia kuin maan hallitus. Ainakin niiden johtajat tienaavat paljon paremmin kuin vaikkapa pääministeri (henkilöstä riippumatta). Palkkahan tunnetusti riippuu pätevyydestä?
EK:n osalta henkinen ongelma ei liene Häkämiehen palkan maksajille iso koska hekin ovat isopalkkaisia, mutta mitä miettii metallialan duunari joka osaltaan maksaa Riku Aallon palkan osin jäsenmaksun muodossa ja osin asumalla Kojamon vuokratalossa?
Veronmaksajat ovat sentään osanneet pitää puoliaan eli ministereiden tai kansanedustajien palkat eivät ole karanneet käsistä. (Toki heilläkin on huonon palkan jatkeeksi palkallisia luottamustehtäviä erinäisissä hallinto- ym. neuvostoissa.)

Ilkka Paananen

AY-liike ammentaa voimansa samalta pohjalta kuin uskonnolliset yhteisöt. Uskovaiset ja jäsenet pidetään kurissa ja herran nuhteessa pelottelulla. Jotain pahaa tapahtuu jos et toimi niin kuin saarnaamme. Kaikki viisaus löytyy vanhoista AY-saarnoista ja kolmikannasta, jota leipäpapit saarnaavat. AY-uskoon kuulumattomia painostetaan ja pelotellaan kadotuksella. Tuossakaan mielessä turhaa kirjoitella ja huudella Sipilän lestaveljistä. Sama villasukan maku hieman eri vivahteilla kyseessä.

Erkki Malinen

Mutta eikös se ole niin että ne sadattuhannet teollisuusliiton jäsenet tekee sen varallisuuden, mitä nämä ministerit ja eduskunta sitten käyttää joko hyvin tai huonosti. Niin onhan se oiketettua että ne pääsee vaikuttamaan millä ehdoilla sitä tehdään. Eikä vain tällänen epädemokraattinen hallitus yksipuolisesti sanelee.