Maanantai 27.5.2019

”Perussuomalaisten vakiotaktiikkana häiriköinti” – Historiantutkija suututti Laura Huhtasaaren

Luotu: 
2.11.2018 10:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaari eduskunnassa lokakuussa 2018.
|

Perussuomalaisissa kuohutaan historiantutkija Oula Silvennoisen kommenteista puoluetta koskien.

Silvennoinen on kritisoinut perussuomalaisia tänään Twitterissä ja eilen Ylen A-studion Talkissa. Silvennoinen on aiemminkin suhtautunut hyvin kriittisesti perussuomalaisiin.

”Se keskusteluilmapiiri, joka tässä maassa tänä päivänä vallitsee, siitä suurin osa on perussuomalaisten vika. Tästä kun mennään pois studiosta ja avataan sosiaalinen media, niin sieltä sitä saa taas kuulla”, Silvennoinen sanoi eilen Ylen A-Talkissa, jossa keskusteltiin yhteiskunnan kahtiajakautumisesta.

”Minkään muun puolueen kuin perussuomalaisten vakiotaktiikkana ei ole järjestelmällinen some-häiriköinti ja -painostus. Puolueen kansanedustaja, kannattajat ja häiriköinnin työkaluna toimiva anonyymien rinnakkaistilien joukko haluavat todistaa, ettei asia ole näin”, Silvennoinen tviittasi tänään.

 

 

Silvennoisen puheista ovat suuttuneet kansanedustaja Jani Mäkelä ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari.

”Negatiivinen keskustelu on perussuomalaisten vika, perussuomalaiset ovat myös syyllisiä kansan kahtiajakoon, sanoi tutkija A-studiossa (1.11.)”, Huhtasaari kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Tutkijat: Ihmiskunnan historiassa tapahtui juuri ainutlaatuinen mullistus – mutta annoimme somen vallan amerikkalaisille yrityksille

Mäkelä kritisoi Twitterissä sitä, että Silvennoinen kutsuttiin A-Talkiin.

”Kyseessä ei ole asiantuntija vaan asianosainen. Ei esitä mitään faktaa, vaan pelkkiä mielipiteitä”, Mäkelä tviittaa.

 

 

Myös Huhtasaari syyttää Silvennoista puolueellisuudesta.

 

 

”Ei edes pyritä neutraaliuteen, vaan ’asiantuntija roolilla’ tehdään piilopropagandaa”, Huhtasaari tviittaa.

Lue myös:

Sampo Terho antoi ”sisäpiirin vinkin” perussuomalaisista: ”Älkää tehkö sitä – Halla-aho on paratiisissa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Lyly

Silvennoinen ei siis ole asiantuntija, jaahas. Miksiköhän me kaikki "asianosaiset ym." jaamme hänen kokemuksensa ja havaintonsa? Tämän keskustelun mahdollisesti jatkuessa, tullaan mitä luultavimmin toteamaan minunkin olevan jotain sellaista, mitä äitini ei minusta koskaan toivonut. Kiitos Oulalle, että jaksaa nostaa tuon rokottamattoman kissan pöydälle.

Jari Ikonen

Hieman oudosti asiantuntija päättelee että kansan kahtiajako on Persujen vika.

Minusta melkoinen osa kahtiajakaantumisesta on kyllä Sipilän hallituksen toimien seurausta kun liukuhihnalta syydetään lakeja hyvin toimeentulevien verohelpotuksista ym. ja toisaalta vaikeutetaan heikommin pärjäävien (eläkeläiset, sairaat, työttömät, opiskelijat, pätkätyökäiset) elämää kaikenlaisilla säännöksillä esim. lääkekorvausten omavastuiden nosto, aktiivimalli, koulutuslaikkaukse, KELAn sairaankuljetusten omavastuiden nosto, indeksijäädytykset.

Näin maalaisjärjellä ajateltuna Sipilän toimet ovat merkittävästi suuremmat eriarvoisuuden kasvattamisessa kuin pikkupuolueen ulostulot. Siitä ei "asiantuntija" Silvennoinen pääse mihinkään.

nimim: asianosainen kustannustaakka

Arto Luukkanen

Oulan tieteellinen toiminta on ollut tätä ennen fasistien etsintää ja nyt sitten etsitään äärioikeistolaisia. Olen lukenut tämän viimeisen hengentuotteen ja eihän se pamflettia kummempi ollut. Silvennoinen haluaa taistella kovasti nyt poliittisella kentällä ja ihmettelee että ihmiset eivät ota hänen agendaansa kovin vakavasti. Ja suahan sitä taistella jos haluaa. Siittä vaan. Tämä on vapaa maa.

Kaarle Akkanen

Ns. vastuullinen media häiriköivät jatkuvasti, kaikilla tavoin, Perussuomalaisia. Jos joku "aivastaa" kansanliikkeessä, niin heti ollaan otsikoissa jne... Tämä "kiinnostus" tietysti osoittaa sen, että Perussuomalaisten kannatusta ja vaalitulosta pelätään. Ja aiheestakin!

Mikko Toivonen

Katselin eilen A-Talkia ja tulin kyllä ihan itsenäisesti samaan vaikutelmaan tästä Silvennoisesta, että ei häntä ainakaan asiantuntijaksi voi sanoa eikä sellaisena pitäisi mihinkään ohjelmaan kutsua. Kyllä hänellä oli sen verran selkeä oma subjektiivinen agenda. Erittäin polarisoiva agenda kaiken lisäksi.

Seppo Makkonen

Kuulkaas nyt, minä olen putken katkaisun vanhempi erikoisasiantuntija ja tähän asemavaltuutukseen perustuen voin varmana tietona ilmoittaa, että Oula puhuu paskaa.
Viher-kommunistit hyökkäävät paljon enemmän somessa kuin persut. Tosin molemmat ovat useimmiten aika tavalla syyntakeettomassa kunnossa.

Tomi Salonen

Asiantuntijan soisi asettaa jonkinlaista asiatietoa väitteidensä tueksi. Väitöksessään Silvennoinen kirjoitti:

-Tutkimus perustuu etsivän keskuspoliisin ja valtiollisen poliisin arkiston analyysille. Näin koottua todistusaineistoa on verrattu useista ulkomaisista kokoelmista löytyvään aineistoon. Tutkimuksessa on käytetty Suomen historian tutkimuksessa aiemmin hyödyntämätöntä aineistoa Saksan, Viron, Latvian, Ruotsin ja Yhdysvaltojen arkistoista. Näin on ollut mahdollista rakentaa kokonaiskuva valtiollisen poliisin kohtalokkaaksi muodostuneesta suhteesta mahtavaan aseveljeen.

Muutkin ylläolevat, kommentoikaa toki! Mikä tässä on epäselvää? Luukkasta penään erityisesti! Akkanen, ammutko viestinviejän vai otatko niiltä vain sen, jonka suot mieltymystesi mukaisiksi?

Marko Kivelä

Vaikka itse pidän perussuomalaisia pohjimmiltaan negatiivisena ilmiönä, en kyllä tässä tapauksessa täysin voi yhtyä väitteeseen. Nimittäin minusta tuossa on mennyt syy ja seuraus sekaisin. Nimittäin perussuomalaisten synnyn syy näyttäisi olevan tuo negatiivisuus (myös negatiivinen keskustelu) jolloin perussuomalaiset olisivat negatiivisuuden ilmentymä, ei sen syy. Toki omalta osaltaan perussuomalaiset ovat sitten ruokkineet ja vahvistaneet negatiivisuutta yhteiskunnassamme, mutta se on jo kokonaan toinen asia.

Ville Heiskanen

Pelkuruutta laukoa näitä vasemmisto mielipiteitä akateemisen tittelin tai järjestön takaa, vaikka jokainen tietää kyseessä olevan poliittinen toimija. Tämä koskee myös toimittajia, jotka eivät edes yritä pitää "asiantuntijoita" heidän roolissaan, vaan antavat vapaasti maalittaa agendansa kautta.

Johannes Sivula

Missään muussa puolueessa ei puolueohjelman ja käytännön puheitten ja kannanottojen välillä ole yhtä suurta ristiriitaa. Persut ovat tehnet takinkäännöstä taiteenmuodon. Kyllä siinä on tutkittu tarkoin jenkkien alt-rightin propagandametodeja.

Risto Lukka

Älkää nyt persut viitsikö, kyllähän nyt kuka tahansa lukutaitoinen on huomannut, että persujen taktiikka on some-häiriköinti ja -painostus. Jostain kumman syystä persut eivät tajua, että nämä häiriköinnit ja painostukset on helppo tarkistaa, siellä ne moukkamaisuudet on verkossa, maailman tappiin asti. Tuohon häiriköintiin ja painostukseen voi lisätä vielä massiivisen uhriutumisen, joka seuraa jokaisen "negatiivisen" persuja koskevan uutisen tms. jälkeen, se näkyy tässäkin kommenttiketjussa.

Kyuu Eturautti

Et ole väärässä, Risto, mutta tämä on vain osa vastausta. Moni aiemmin hyvin asiallisena pidetty politiikko, värikartan eri laidoilta, on mennyt tähän linjaan. Viha ja huutelu on se jolla päästään esille, uhriutuminen on lähes joka puolueen pr-linja, ym.

On toki aiheellista kysyä matkivatko muut persuja vai hyppäsivätkö persut laajemman trendin kelkkaan.

Kyösti Honkala

Tämä sakki on kyllä tosi vekkulia. Itse ollaan suuna-päänä häiriköimässä sananvapauden nimissä, ja kun muut ottavat myös oikeuden sanoa suoraan, seuraa suunnaton pöyristyminen. Ja tietenkin maalittaminen, ahdistelu, vainoaminen yms. Sellaisia ovat persulit. Oli loistavaa, että Oula puhui kansan kielellä suoraan. Tolkun ihmiset ovat yleensä sitä vältelleet, koska persuliporukka häntäkärpäsineen häiriköimällä pyrkii sen torjumaan. Ihmiset yritetään pelotella hiljaisiksi ja hallitsemaan ilmatilaa somessakin näin. Niin se alkoi terrori 1920-30-luvullakin.

Pentti Kupari

Kuka on aloittanut vihapuhe kampanjoilla mellakoinnin ja yrittää sillä kieltää vastakkaisen mielipiteet syyttämällä esittäjää joko trolliksi, natseiksi tai rasisteiksi riippuen siitä mikä on kulloinkin katsantokanta. Ei ne ole perussuomalaisia. Yhteiskunta on jakaantunut pitkälti sen takia koska poliittiset päättäjät eivät ole kansan mielipiteitä kuunnelleet ja valtamediakin on pienen klikin näpeissä ja suoltaa sen haluamaa sisältöä. Nekään eivät ole perussuomalaisia. Älyllinen epärehellisyys kukoistaa ja asioita taotaan väestön tajuntaan mielikuvamanipulaatioilla, jossa käytetään vapaasti termejä äärioikeistolainen, populisti, rasisti, natsi, trollisanajohdonnaiset irrottaen nuo sanat niiden alkuperäisestä merkityksestäänkin. Sillä kavennetaan ihmisten vapautta ilmaista asioita. Ne ei ole perussuomalaiset, jotka tuota tekevät.

Juha Lapveteläinen

Niin US- Blogissa, kuin US- artikkeleiden mielipideosastolla esiinnytään omalla nimellä ja kuvalla varustettuna. Kirjoittajan tulee ottaa täydellinen vastuu sanomisistaan sekä tekemistään. Anonyymeistä kirjoittajista ei kannata välittää mitään, he ovat joko yksittäisiä tai (viha)ryhmässä olevia selän takana sivustalla suutaan soittavia ääliöitä. Persoonallisuudet jotka kuuluvat edelliseen (viha)ryhmään, eivät tule nyt eikä jatkossa ottamaan vastuuta sen enempää omasta, kuin (viha)ryhmänsä kirjoituksista. Anonyyminä esiintyvät henkilöt eivät välttämättä ole edes Perussuomalaisia, yleensä nimimerkin taakse piiloutuvat henkilöt ja (viha)ryhmät hakevat jonkinlaista huomiota itselleen tai (viha)ryhmälleen, teot jäävät yleensä suunpieksämisen ja kiusanteon asteelle.

Antti Tuominen

Persut hallitsevat mediaa toistuvilla toilauksilla, huomiota herättävillä lausunnoilla, uhriutumisella ja tahattomalla komiikalla. Tämä toki ärsyttää monia. PS:n olisi myös opittava aikuismaisen käytöksen alkeet politiikassa ja lopetettava tuo vastenmielinen uhrina esiintyminen. Mutta myös meidän muiden olisi hyvä harjoitella välttämään turhaa provosoitumista, sillä se vain vahvistaa PS:n identiteettiä.

Tuollainen yhden asian puolue voidaan vaieta kuoliaaksi, sillä se elää vain kohuilun kuohuissa.