Maanantai 27.5.2019

Jopa 41 730 € vuodessa – Näin S-ryhmä palkitsee poliitikkoja

Luotu: 
5.11.2018 07:56
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Muun muassa kansanedustajat Ben Zyskowicz (kuvassa) ja Kari Uotila pääsivät isoille ansioille johtaessaan HOK-Elannon hallintoneuvostoa.

Suomen Kuvalehti kertoi viime viikolla, että kansanedustajista peräti 28 istui vuonna 2017 S-ryhmän osuuskauppojen luottamushenkilöinä. Tehtävistä maksetaan palkkioita, jotka voivat nousta tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin euroihin vuodessa.

Talouselämä kertoo, että S-ryhmään kuuluvan Helsingin Osuuskauppa Elannon palkitsemisraportista käy ilmi, että HOK-Elannon hallintoneuvoston varapuheenjohtajina toimivat kansanedustajat Ben Zyskowicz (kok) ja Kari Uotila (vas) pääsivät isoille ansioille. Zyskowiczin palkkiot olivat vuonna 2017 HOK-Elannosta 36 900 euroa ja Uotilan 41 730 euroa.

Muutkin poliitikot saivat viime vuonna palkkoita HOK-Elannon hallintoneuvostosta, esimerkiksi kansanedustaja Timo Harakalle (sd) ja kansanedustaja Pia Kaumalle (kok) maksettiin molemmille vuoden 2017 palkitsemisraportin mukaan runsaat 4800 euroa.

Suomen Kuvalehden mukaan kolmiportaisen hallinnon palkkioihin upposi osuuskaupoissa yhteensä yli 2,8 miljoonaa euroa vuonna 2017.

HOK-Elannossa palkkioihin kului viime vuonna 478 700 euroa. Keskimäärin yksittäiset osuuskaupat maksoivat palkkioita reilun 150 000 euron edestä.

Lue myös arkistosta: US selvitti: Kuka todella hallitsee S-osuuskauppaa? 47 % poliitikkoja

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Poliitikoista koostuva hallintoneuvosto edustaa avointa korruptiota. Se on huuhaa-toimielin. S-ryhmän asiakasomistajilla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa asiaan ja siivota epäterve hallintokulttuuri, jossa vaikutetaan rahalla yhteiskunnan päättäjiin.

Kaarlo Kunnari

Demokraattista ei ole se, että Osuuskaupan edustajiston vaaleissa ehdokkaat esitetään äänestäjille, joista pitää valita kannattamansa. Ehdokkaiden asettamisen tekee oletettavasti Osuuskauppa? Asiakasomistaja ei saa esittää vaaliin asetettavia ehdokkaita. Tämä epäkohtahan on myös kunnallisilla vaaleilla. Ennen, eli 1950 luvulla, valitsijayhdistyksen edustaja kulki talosta taloon esittämässä ehdokasta ja ehdokasta kannattava sai laittaa nimensä ja päättää nimellään kuka asetetaan ehdolle. Riittävästi kannatusta saanut asetettiin ehdolle, kannatusrajan lukumäärää en muista. Silloin oli demokratia vielä voimissaan . Nyt elämme puoluediktaattorien aikaa ja moni luulee sitä demokratiaksi.

Harri Salonen

Muistaakseni nämä valitaan osuuskuntavaaleilla, niin ihan oikeutettu korvaus. Lisäksi ainakin Benillä on kymmenien vuosien kokemus.. Mielelläni maksaisin heidän palkkaansa jäsenmaksuistani, jos S-ryhmä niitä perisi..
Tämä ei ole korruptiota. Korruptiota on luoda virka valtion virastoon eduskunnasta tippuneelle kansanedustajalle, joka on aina seuraaviin vaaleihin asti. Tätä mm. Vihreät ovat harrastaneet.

Pasi Anttila

Oikeutettu korvaus:)
Työntekijät sai viime kierroksella 0.26€ lisää tuntipalkkaan. Kuka näistä tuloksen todellisista tekijöistä pääsee edes 30 000 €/vuosi vaikka vääntävät niska limassa duunia ja joutuvat ottamaan kaiken lisätyön mitä irti saa saadakseen edes säällisen toimeentulon.

Joten tiettyä taustaa vasten tuo reilun 30 000 € korvaus muutamassa kokouksessa istumisesta (palkkiooo ei ilm. vähennä edes se että ei niissä kokouksisssa käy) ei mielestäni ole oikeutettu korvaus.

Juha-pekka Naukkarinen

Muistakaa nämä puolueet,joita nämä henkilöt edustavat seuraavissa vaaleissa,he kuppaavat meidän rahoja,koska palkkiot laitetaan tuotteiden hintoihin,he myös jarruttavat johtokunnissa ulkomaisten,halvempien elintarvikkeiden Suomen markkinoille tuloa,eli suojelevat omia taloudellisia etujaan johtokunnissa!