Sunnuntai 18.11.2018

Merkel vaatii yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – ”Muuten kansa ei ota EU:ta vakavasti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.11.2018 13:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|
Saksan liittokansleri Angela Merkel haluaa vahvistaa Euroopan unionin puolustusta. Hänen mukaansa EU tarvitsee yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.
 
”Meidät otetaan maailmassa vakavasti Yhdysvaltoja, Venäjää ja Kiinaa vastaan vain jos puhumme yhdellä jaetulla äänellä. Siksi meillä täytyy olla yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Muuten kansa ei ota meitä vakavasti Euroopassa”, Merkel sanoo.
 
Merkelin mukaan siirtolaiskriisi sai ihmisten luottamuksen Eurooppaan huojumaan.
 
”Meidän pitää taata kansan turvallisuus. Meillä on kokemuksia siitä, kun emme kyenneet turvaamaan ulkorajojamme, se loi pelkoa. Ihmiset alkoivat epäillä Eurooppaa”, Merkel toteaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Yhteinen turvallisuuspolitiikka. Niin. Ehkäpä ensiksi Merkelin tulisi myöntää, että harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on tuonut Euroopan sisään vakavimmat sisäiset turvallisuusongelmat toisen maailmansodan jälkeen.

Miten yksi nainen voi ja pystyy tekemään näinkin paljon tuhoa maanosassamme.

Pekka Lehtikoski

Useat Euroopan maat ovat haluttomia sijoittamaan edes NATO edellyttämää kahta prosenttia bruttokansantuotteesta puollustukseen, keskiarvo lienee noin puolitoista prosenttia. Luulisi etta EU:n oma turvallisuuspolitiikka kaatuu siihen ettei maksajia loydy. Vertailun vuoksi Suomi käyttää noin kolme prosenttia bruttokansantuotteesta asevoimiin.