Tiistai 21.5.2019

Nyt haukkuvat jo omatkin – Rakennusliitosta tyly viesti SAK:lle irtisanomisjärjestyksestä

Luotu: 
12.11.2018 12:17
  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.
|

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas sättii tiukasti keskusjärjestö SAK:ta sen avauksesta lakisääteisestä irtisanomisjärjestyksestä. Laki määräisi, että irtisanomistilanteissa pisimpään työsuhteessa olleet saisivat pitää työnsä ja viimeksi tulleet saisivat potkut.

SAK:hon kuuluvan Rakennusliiton Suokas arvioi, ettei laki rakennusalalla toimisi.

”SAK teki avauksen lakisääteisestä irtisanomisjärjestyksestä. Tavoitteena varmistaa vanhempien työntekijöiden työpaikat eläkeikään saakka. Julkisella sektorilla laki voisi toimiakin. Myös joillakin suurilla teollisuuden työnantajilla. Rakennusalalle esitys on kuin pöllähdys varastossa lojuvasta muistoesinearkusta”, Suokas tylyttää blogissaan.

Suokas huomauttaa, että vaikka suomalaisten keski-ikä nouseekin, ”raskasta työtä ei kroppa kuitenkaan kestä määräänsä enempää”. Hän kertoo myös rakentajien jäävän työkyvyttömyyseläkkeelle keskimäärin 52-vuotiaana ja ”muuten pois töistä keskimäärin 58-vuotiaan”.

”Luvut ovat pysyneet samoina vuosikymmeniä. Eläkeikää nostanutta lakia valmisteltaessa hehkutettiin työelämän laadun parantamista. Tarina tiedettiin lööperiksi. Kaikkein parhaiten sen kertojat. Kiinnostus koko hommaan lässähtikin, kun hyväosaisille tärkeä eläkkeiden rahoitus saatiin varmistettua”, Suokas kirjoittaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Jylänki

SAK:n Hakaniemen linnakkeen johtajat vieraantuneet työelämästä ja ajavat vain omia etujaan jäsentensä kustanuksella. Sak;n Irtisanomisesitys on apsurti -viasko eikä sovi työtekijöille, eikä työnantajille, sopisikko suojatyöpaikkoihin? Ay-johtajat ovat ulkona liittojen, jäsenten ja työttömien tarpeista, koska katsovat, että niistä on vain haittaa heidän suur"tulojen ja omaisuudensa lisäämiseen. Kojamo Oyj:n osakkeita het ovat jo piilottaneet amerikkalaiseen pimeään sijoitusrahastoon; osakkeet ja sijoitukset on piilossa ay-jäseniltä ja verottajalta.

Jorma Jylänki

SAK:n johtajat ja lakimiehet ovat ulkona jäsentensä ja työttömien etujen ajamisesta. Johtuuko se siitä, että he nauttivat kaikesta verottomana norsunluutornissa Hakaniemessä matkailussa ja verorahoilla maksetuilla lomilla.