Tiistai 21.5.2019

”Julkisuushakuista provosointia” – Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ”valkoista” isänpäivätoivotusta

Luotu: 
12.11.2018 20:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Järjestö ei ohjeista, kenelle sen piirijohtajat toivottavat hyvää isänpäivää”, toteaa PS-Nuorten puheenjohtaja. Hän korostaa, että PS-Nuoret toivotti hyvää isänpäivää kaikille.
|

Tahallista, julkisuushakuista provosointia, kommentoivat perussuomalaisten puoluesihteeri ja PS-Nuorten puheenjohtaja puolueen nuorisojärjestön vaikuttajan isänpäivätoivotusta ”valkoisille isille”.

Perussuomalaisten Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola herätti sunnuntaina huomiota Twitterissä toivottamalla ”Kaikille valkoisille iseille hyvää isänpäivää!”. Twiitin kerätessä paheksuntaa hän ilmoitti halunneensa pitää esillä suomalaisten ”olemassaolon säilyttämistä” vastapainona sille, että valtavirtakulttuuri on hänen mukaansa ”kaikkea valkoista vastaan”.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle twiitti oli tullut vastaan ”jossain somevirrassa”.

”Vaikutti julkisuushakuiselta tahalliselta provosoinnilta. Nuorisojärjestö itsenäisenä toimijana puntaroinee asiaan reagoimista”, Slunga-Poutsalo viestii Uudelle Suomelle.

”PS-Nuoret ry toivotti ja toivottaa kaikille myös jatkossa hyvää isänpäivää”

Hänen mukaansa nuorisojärjestön suuntaan ollaan tällaisissa tapauksissa tarvittaessa yhteydessä, mutta Sipolan twiitin vuoksi näin ei ole tehty. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila suhtautuu twiittiin samoin kuin Slunga-Poutsalo.

”Twiitti on selkeä provo, johon somen perusteella on tartuttu.”

Voutilan mukaan PS-Nuoret ”ei ohjeista, kenelle sen piirijohtajat toivottavat hyvää isänpäivää”.

”PS-Nuoret ry toivotti ja toivottaa kaikille myös jatkossa hyvää isänpäivää”, väistyvä puheenjohtaja Voutila linjaa.

Voutila ei avaa, käydäänkö asiasta kirjoittajan kanssa keskustelua tai tuleeko siitä seuraamuksia. Hänen mukaansa jäsenasioita tai järjestön sisäisiä toimenpiteitä ei kommentoida julkisesti.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarkko Pesonen

Valkoisuus on ainoa etninen viiteryhmä josta paitsi on hyväksyttävää ja suotavaa puhua negatiiviseen sävyyn, niin myös ainoa ryhmä joiden joista puhuminen positiivisesti on tuomittavaa. Ei ihme että nationalismi on nousussa kun ihmiset alkavat kyllästyä etnomasokistiseen itseroskintaan.

Jorma Nordlin

Puheenjohtajan luottamus arvioidaan kyseisessä yhdistyksessä. Jos näin esiintyy, niin yhdistys arvioi edistääkö kyseinen toiminta yhdistyksen tavoitteita.

Sinänsä aika hölmö möläys, jos äänestäjiä yritetään hankkia. Möläyksellä menettää enemmän kannatusta, kun saa lisää.