Tiistai 21.5.2019

Verkkohyökkäys häiritsi Kelan, verottajan ja poliisin palveluita – KRP: Ainoa epäilty menehtynyt

Luotu: 
13.11.2018 14:43

Suomalaisia verkkopalveluita piinattiin tänä vuonna harmillisilla palvelunestohyökkäyksillä. Keskusrikospoliisi kertoo nyt selvittäneensä asian.

Poliisin mukaan epäilty tekijä on 1990-luvun alussa syntynyt suomalainen mies. Hänen uskotaan toimineen yksin. Poliisi tekee esitutkinnan loppuun, mutta syyteharkintaan asti ei edetä, koska epäilty on kuollut.

Loppukesästä ja alkusyksystä miehen epäillään järjestäneen julkiseen hallintoon, muun muassa Suomi.fi-palveluun, kohdistuvia palvelunestohyökkäyksiä. Hyökkäysten aiheuttamat ongelmat vaikuttivat myös palveluihin, joihin kuljetaan Suomi.fi-tunnistautumispalvelun kautta. Tällaisia ovat verottajan, Kelan ja poliisin palvelut.

”Olemme tutkineet juttua muun muassa useina törkeinä tietojärjestelmien häirintöinä. Esitutkinta on kesken, ja se voi kestää vielä joitakin kuukausia, koska selvitämme tämän tutkinnan mahdollista yhteyttä aiempiin palvelunestohyökkäyksiin”, tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista kertoo tiedotteessa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Verkkoisku Suomi.fi:ssä – Tivi: Ongelmia myös poliisilla, verottajalla ja Kelalla

Jaa artikkeli: