Keskiviikko 22.5.2019

Jussi Halla-aho: ”GCM on vaarallinen asiakirja – Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen”

Luotu: 
14.11.2018 09:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho arvostelee tiukasti YK:n siirtolaisuusasiakirja GCM:ää. Halla-aho kutsuu sitä Euroopan parlamentissa pitämässään puheessa ”harhaanjohtavaksi ja vaaralliseksi asiakirjaksi”.

Hänen mukaansa asiakirja ei tarjoa ratkaisuja maahanmuuton käsittelyyn ja kaikkien EU-maiden tulisi vetäytyä siitä.

”Edessämme on vuosisata, jonka aikana Eurooppaan tulee kohdistumaan massiivinen muuttopaine Afrikasta ja Lähi-idästä”, Halla-aho ennustaa.

”Kyseessä on uhka meidän yhteiskuntiemme olemassaololle. Tämän mittakaavan ongelmaa ei voida ratkaista keskittymällä maahanmuuttopolitiikassa yksinomaan siirtolaisten oikeuksiin, tai avaamalla uusia laillisia väyliä Eurooppaan, tai hiljentämällä kritiikki vihapuhelainsäädännöllä”, hän jatkaa.

Halla-aho katsoo, että GCM:n sijaan Euroopassa tarvitaan ”tehokkaita työkaluja rajoittaaksemme massamaahanmuuttoa”.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari tiukkasi eduskunnassa viime torstain kyselytunnilta puolueen perustajalta, nykyisin sinisissä vaikuttavalta ulkoministeri Timo Soinilta, miksei GCM-asiakirjaa tuoda eduskunnan käsittelyyn. Huhtasaari myös hämmästeli, aiotaanko sopimus allekirjoittaa. Soini huomautti, ettei GCM:ää allekirjoiteta.

”Väitätte, että sitä ollaan allekirjoittamassa jossakin. Ei sitä olla allekirjoittamassa. Se menee normaalin YK-menettelytavan mukaan YK:n yleiskokoukseen päätöslauselmamenettelyllä äänestykseen. Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille ja kysyy. Ja kysymys on ohjenuorasta, neuvotellusta asiakirjasta YK:n piirissä”, Soini vastaa.

LUE MYÖS:

Timo Soinilla ja Laura Huhtasaarella kova yhteenotto GCM-paperista – ”Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

Mitä tämä "ohjenuora" oikein tarkoittaa. Jos sen on tarkoitus ohjata, niin mitä: lainsäädäntöä, oikeuden tulkintojako vai mitä.

Onko sen tarkoitus olla samanlainen kuin YK:n ihmisoikeusjulistus jota mm. eurooppa-oikeus käyttää laajasti päätöksiä harkitessaan.

Lisäksi epäselvää on mitä sopimuksessa/ohjenuorassa oikein tarkoitetaan niillä lauselmilla, joissa käsitellään julkista uutisointia, siis sananvapautta tai jopa ennakkosensuuria.

Jos näistä voisi esim. eduskuntakeskusteluissa saada ihan selkokielistä tolkkua niin se hälventäisi/selventäisi tilannetta jossa tästä jo virkamiehetkin lausuvat "valeuutiskampanajana"

Jaakko Karki

Suomen tulee vetäytyä YKn siirtolaisuusasiakirja GCMstä joka on yksipuolinen keskittyen vain miljonien tai jopa satojen miljoonien "siirtolaisten" oletettuihin oikeuksiin. Missä ovat kantasuomalaisten oikeudet jatkaa omaa oloaan ja eloaan oman kulttuurinsa mukaan sekä veronmaksajien oikeudet päättää siittä , mitä heidän maksamillaan veronvaroillaan tehdään. Niistä tämä asiakirja ei sano mitään. Tämä asiakirja on jälleen yksi keino kansallisen itsemääräämisoikeuden murentamiseksi jonkun oletetun "hyväntekeväisyyden" varjolla.

Pirjo Hokkanen

Ai että ei muka allekirjoiteta? Miksi Itävalta ja jotkut muut maat ilmoittavat etteivät allekirjoita. Kyllähän tässä Soini on tietämätön. Eikös Niinistö ole nimenomaan joulukuun alussa menossa Marokkoon allekirjoittamaan tätä "sopimusta"?

Tapani Tuominen

Presidentti Niinistö tukee siirtolaisuuslinjausta

Presidentti Niinistö puhui GCM:stä jo syyskuussa YK:n yleiskokouksessa. Hän totesi, että ilmastonmuutos johtaa muuttoliikkeen voimistumiseen.

– Maailmassa on jo nyt noin 65 miljoonaa pakolaista; enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Lisäksi noin sata miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa tarvitsee kiireellistä humanitaarista apua, ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Nopeita ja helppoja ratkaisuja ei ole, mutta toimettomuuskaan ei ole vaihtoehto. Siksi tuen lämpimästi globaalia siirtolaisuuskompaktia (GCM) ja odotan jo mielenkiinnolla konferenssia, jossa se hyväksytään joulukuussa Marrakechissa, Niinistö totesi.

Petri Hämäläinen

GCM rinnastuu Kommunistiseen manifestiin.

Ensimmäisessä määritellään että siirtolaisilla, jälkimmäisessä että työläisillä on loputon määrä oikeuksia eikä vastuuta mistään.

Vastaavasti ensimmäisessä määritellään että kantaväestöllä, jälkimmäisessä että omistavalla luokalla on loputon kunniavelka ja velvollisuus taipua (ja jälkimmäisessä kuolla) siirtolaisten tai työläisten etujen edessä.

Hannu Rautomäki

YK jos mikä on utopistisien sopimuksien tuottaja.
Sen toiminta pohjautuu utopiaan maailmanlaajuisesta sosialismista, jota ei kuitenkaan ole olemassa.
Tosin vastaavasti EU-byrokratia kuvittelee Euroopan jo elävän keskusvaltaisessa sosialismissa, ja käskyttäminen on sen mukaista.

Pekka Veistos

Timo Soinin on kääntänyt takkiaan jo niin monta kertaa, ettei hänen sanomisillaan ole enää edes viihdearvoa. Soini puhuu tänään toista ja huomenna toista ja röhönauraa päälle. Mutta raja se on pellenkin roolilla. Minusta kaikki Soinin höpinät voisi suoraan sensuroida uutisvirrasta.

Olennaista on nyt se mitä miettivät sopimuksesta Juha Sipilä, Petteri Orpo sekä oppositiossa Anti Rinne. Median pitäisi kääntää katseensa nyt tähän Suomea todellisuudessa johtavaan kolmikkoon.

Ari-Pekka Leppänen

Allekirjoitetaan tai ei mutta GCM:än tullaan vetoamaan moneen kertaan ja sitä tullaan käyttämään keppihevosena monessa asiassa. Eihän YK:n ihmisoikeusjulistustakaan ole allekirjoitettu eikä se ole valtioita laillisesti sitova mutta kyllä siihenkin vedottiin moneen otteeseen 2015 pakolaiskriisin aikaan. Kaiken selkein olisi jos Suomi ei menisi GCM:än mukaan silloin narut pysyisi vielä omissa käsissä.

Juha Hämäläinen

GCM suositus on tehty juuri massamuuton helpottamiseksi. Se tarvitaan, jotta EU-maiden hallituksilla on mihin vedota, kun väkeä tulee tulevat vuosikymmenet erityisesti Afrikasta.

Macronin mukaan suhteellisen lyhyessä ajassa eli 2050 vuoteen mennessä muuttajia voi olla 150-200 miljoonaa. Tähän nyt valmistaudutaan. Moni asia tulee Suomessakin muuttumaan ratkaisevasti eikä parempaan suuntaan.

Juha-pekka Naukkarinen

Kysymyshän on siitä haluaako suomalaiset kotinurkilleen islamilaisenkulttuurin ja moskeijat,itsenäisenä valtiona se on mahdollista torjua! Kyselyjen perusteella he jotka kannattavat pakolaisten maahanmuuttoa,eivät missään nimessä halua heitä naapureikseen,minusta tässä on aikamoinen ristiriita?

Johanna Sirén-Kaplas

Täyttä asiaa Halla-aholta.

Yhtäältä ymmärrän sen, että kaikki suomalaiset eivät vieläkään ymmärrä sitä, että EU-lainsäädäntö jyrää ja ohittaa kansallisen lainsäädännön. Toisaalta ihmettelen sitä, että osa suomalaisista ei mitenkään hahmota sitä, että kuuluessamme EU:hun olemme EU:n vallan alla ja EU:n pyrkimys on häivyttää kansallisvaltioiden rajat.

Mikäli EU päättää käyttää YK:n asiakirjaa vipuvartenaan haittamaahanmuuton edistämisessä, siinä saa yksi yksittäinen valtio, esimerkiksi pieni Suomi, käyttää kaiken jäljellä olevan itsemäärämisoikeutensa ja vaikutusvaltansa kyetäkseen päättämään edes osin itseään koskevista asioista.

Tämä edellyttäisi laajaa yksimielisyyttä, jota Suomessa aina on edellytetty Suomen kohtalonkysymyksiä ratkottessa.

Jospa tässä asiassa suomalaiset voisivat nyt in corpore asettua Halla-ahon näkemyksen taakse.

Tapio Mäkeläinen

On tätä nyt jeesus sentään muutkin ajatelleet kuin Huhtasaari ja Hallaho, joilla ei muuta agendaa olekaan.
Minusta St1 pomo Anttonen sanoi elisessä Eduskunnan ilmastosemmassa että Afrikka on ratkeisevassa asemassa ilmastonmuutoksen ja pakolaisvirran torjunnassa. Se on metsitettävä uudelleen. Hallaho ei esitä mitään ratkaisua. Jos Huhtasaari saisi asian ratkoa, ratkaisu olisi varmaan B-52 vitamiinin laaja annostelu.

Suomi on valitettavan usein eturivin kiltti oppilas. Taidettiin UKK surullisen valtakauden aikana oppia siihen toisin kuin vapaat demokratiat. Minua nyppii että meille poskettoman raskaita velvoitteita tyrkkäävä Pariisin ilmastosopimus allekirjoitettiin miettimättä yhtään maamme maantieteellistä asemaa ja harvaan asutun maan etäisyyksiä. Meidän yhden promillen päästöillä ei ole paskan verran merkitystä mutta täällä ollaan valmiita palaamaan keräilytalouteen.

Johanna Sirén-Kaplas

Tässä vielä Pertti Rönkön Twitter-tililtä lainaus:

"Saksalaisessa mediassa pidetään outona, että jokaisen YK:n pakolaissopimuksen allekirjoittaneen valtion on raportoitava vuodesta 2022 lähtien joka neljäs vuosi, miten sopimuksen standardit on täytetty."

Ja tässä vielä epävirallinen, yksityishenkilön kannanottoja käännös suomeksi mainitusta asiakirjasta:
http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264146-gcm-sopimuksen-suomenkiel...

Matti Turpeinen

Ehdotan että EU tai mieluummin yksittäiset eurooppalaiset valtiot hankkivat siirtomaita Afrikasta.
Siirtomaihin siirrettäisiin kansainväliset elätit metsitysprojekteihin.
Turvapaikan hakijat mielellään puuhailisivat tällaisissa ekologisissa hankkeissa, kiitollisina turvapaikasta.
Rahoitus siirtomaihin kansalaiskeräyksillä.