Maanantai 20.5.2019

Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä

Luotu: 
15.11.2018 19:02
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kuvaa Naton Trident Juncture -harjoituksesta, jonka järjestämisen ajankohtaan GPS-häirintä osui.
|
Suomi aikoo selvittää Lapin alueen GPS-häirintää Venäjän kanssa, tiedottaa ulkoministeriö.
 
Viime viikolla Naton Trident Juncture -harjoituksen aikana todetun GPS-signaalin häirinnän tutkintaa on jatkettu tällä viikolla suomalaisviranomaisten toimesta. Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina.
 
Asian teknisiä yksityiskohtia ei ole syytä avata julkisuuteen laajemmin, ulkoministeriö toteaa tiedotteessaan.
 
”Viranomaiset jatkavat asian selvittämistä. Asiaa käsitellään Venäjän kanssa diplomaattiteitse. Suomi lähtee siitä, että esimerkiksi ilmailuturvallisuus ei saa vaarantua tämän tyyppisen toiminnan vuoksi”, ministeriö kertoo.
 
Ulkoministeriö on toimittanut aihetta koskevan selvityksen eduskunnan ulkoasianvaliokunnalle.
 
LUE LISÄÄ:
 
 
 
 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri-Pekka Alanko

Suomi sanoo, että Norja tietää että...

Eikö kenelläkään ole oikeasti tietoa ja mittalaitteita, jolla häiriösignaalia mitataan tai tulkitaan. Onko teknisen osaamisemme piilottelu tarkoituksellista ja viestin antamista vaikkapa Venäjälle? Tuollaisen mittalaitten tekeminen kun onnistuisi lukuisalta joukolta suomalaisia radiotekniikan osaajilta muutamassa kuukaudessa.

Markku Lehto

Tiedusteluhommissa ei kaikkea mitä tietää , mistä tietää ja kuka tietää mitäkin, kannata kailottaa maailmalle. Sehän antaisi vastapuolelle eväät kehitellä paremmat menetelmät seuraavaa kertaa varten.

Venäjän vastauksen voi jo arvata: "Ei ole todisteita. Näyttäkää todisteet." Eikä suomalaiset ole niin tyhmiä, että kertoisivat mitä meillä tiedetään ja mitä ei tiedetä. Pidetään vastapuoli jännityksessä.