Perjantai 24.5.2019

Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä

Luotu: 
17.11.2018 12:11
  • Kuva: Minna Karkkola / Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Sipilä on tunnettu "kakkaroistaan", joista on sittemmin tullut apilan mallisia. Tässä Sipilä esittelemässä apilaa vuoden 2018 puoluekokouksessa.
|

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) on puhunut Keskustanuorten liittokokouksessa.

Sekä keskustapuolue että maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen kertovat Twitterissä Sipilän uudesta linjauksesta koskien ruoantuotantoa.

 

 

”Keskustan tavoitteena tulee olla, että suomalainen ruoka on hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä. Tämä on uusi avaus. Meillä on Suomessa Euroopan nuorimmat ja koulutetuimmat viljelijät, joten meillä on kaikki edellytykset tähän”, Suomen Keskusta kertoo Sipilän linjanneen. (Juttu jatkuu tviittien jälkeen.)

 

 

”Suomi voi saavuttaa hiilineutraaliuden ensimmäisten valtioiden joukossa maailmassa, viimeistään vuonna 2045”, Sipilä myös sanoi Suomen Keskustan mukaan.

Keskusta kertoo myös Sipilän esitelleen ”Realistinen vihreys” -linjausta ensi kertaa.

”Ensiesittelyssä "Realistinen vihreys" - lehti. Lehti koostuu neljästä alakohdasta: 1) Ilmasto kuntoon 2) Monimuotoinen luonto 3) Vihreä talous 4) Parasta lähiruokaa”, keskusta kertoo.

”Nämä ovat osa keskustan vaaliohjelman runkoa”, tviittaa lisäksi Säkkinen.

”Parasta lähiruokaa tarkoittaa, että maatalouden kannattavuus on käännettävä nousuun. Tavoitteena hiilineutraali ruoantuotanto 2040. On globaalin ruokaturvan kannalta tärkeää, että rikkaat maat eivät ulkoista velvollisuutta tuottaa ruokaa muualle”, Säkkinen tviittaa Sipilän puheeseen viitaten.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaj Wiik

Täydellinen hiilineutraalius maataloudessa kuulostaa erittäin kunnianhimoiselta, se kun on Suomessa varsin suuri päästölähde, varsinkin lihantuotanto. Aiotaanko osa pelloista metsittää lopullisesti vai miten kompensaatio hoidetaan?

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Edelliseen viestiini liittyen:

"Ehdota osallistujaa CAP-työpajoihin!

Tällä lomakkeella voit ehdottaa osallistujaa työpajoihin. Niissä kerätään tarpeita ja ideoita siitä, millä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan toimilla voitaisiin edistää suomalaisen maatalouden ja maaseudun kehittymistä vuonna 2021 alkavalla rahoituskaudella.

Työpajoja järjestetään eri aiheista, ja voit ilmoittaa saman ehdokkaan kerralla yhteen tai useampaan." (jatkuu alla)

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6f9cd955-3379-4294...

Kari Aaltonen

Miten Keskusta, meidän vesistöjen suurkuormittaja on värjäämässä apilaa vihreäksi, kun sen pitäisi olla musta, taitaa taas olla niitä juttuja minkä voi unohtaa, kun hetken katuu ja sen jälkeen eli vaalien jälkeen asiasta ei saa keskustella.

Hannu Rautomäki

Vaikuttaa siltä, että kepulainen insinööri on hurahtanut vihreään hörhöilyyn.

"Koska täydellinen hiilipäästöttömyys on käytännössä usein vaikea tai mahdoton saavuttaa, hiilineutraaleiksi itseään kutsuvat yritykset ja yhteisöt käyttävät yleensä päästökompensaatioita eli pyrkivät kumoamaan aiheuttamansa päästöt rahoittamalla vastaavan määrän päästövähennyksiä toisaalla."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilineutraalius