Sunnuntai 26.5.2019

Tass: Venäjän mukaan Suomella ei todisteita GPS-häirinnän alkuperästä

Luotu: 
19.11.2018 17:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo Venäjän suurlähetystön toteavan, että Suomi ei ole esittänyt todisteita GPS-häirintäväitteensä tueksi.

Suurlähettiläs Pavel Kuznetsov on keskustellut asiasta Suomen ulkoministeriössä.

Suomen ulkoministeriön mukaan GPS-signaalin häirintä Nato-harjoituksen aikana tuli Venäjältä.

Ulkoministeriö tiedotti aiemmin, että Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina. Norjassa paikannettiin häirintäsignaalit Venäjälle.

LUE MYÖS:

Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle

Juha Sipilän Venäjä-lausunto leviää maailmalla

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jori Kajanto

Sivistysvaltion kuuluu todeta, että "Jos häirintää on ollut, niin se on ollut tahatonta, olemme pahoillamme, se ei enää toistuu." Mutta kun aina vaan kiistetään ja vaaditaan todisteita, niin aivan varmasti se silloin ollut tahallista toimintaa, eikä Venäjä roistovaltiona voi sitä tietenkään siksi myöntää.

Mikko Toivonen

Oikeastaan aika kummaa, että Venäjän suurlähettilästä ylipäätänsö kutsutaan tällaiseen "keskusteluun" minkä lopputulos: Ei ole todisteita, on ennalta selvä.
Parempi olisi vaan julkisesti meillä kotimediassa todeta että Venäjä on häiriköinyt GPS signaalia Suomen alueella ja olemme huomanneet sen ja ryhtyneet tarvittaviin toimiin sellaisen haittavaikutuksen eliminoimiseksi tai kriisitilassa sellaisen lähteen nihiloimiseksi.
Tai vaihtoehtoisesti rajoja kiinni enemmän jottei vahingollista vaikutusta kule puolin eikä toisin

Veikko Virkkunen

Kun katsoo Speden videon ilmatilaloukkauksesta Youtbesta, niin siinäkin toistuu sama asia, kun venäläiset eivät myönnä eivätkä kiellä mitää, vaan kysyvät että mitä sitten? Mitä sitten, jos suomalaiset ovat vihaisia?
Suomalaiset vaan eivät vastaa koskaan tähän kysymykseen.

Markku Lehto

Eihän tässä tilanteessa varmaankaan edetä enempää Venäjän kanssa. Suomi ei tule kertomaan millä , miten ja mistä sekä kuka häirinnän selvitti. Venäjä ei tule saamaan Suomen tiedustelun tasosta enempää tietoa. Mutta menipähän tieto perille, että "Hei me tiedetään, mutta emme kerro teille mitä me tarkasti ottaen teistä tiedetään. Sen saatte itse arvata."

Eipä varmaan UK:stakaan kerrota kaikkea mitä siellä tiedetään Salisburyn myrkytystapauksesta, tai mitä tiedetään Malesian Airlinesin 17 lennon koneen alasampumisesta. Riittää kun tiedämme itse kuka näiden takana oli. Mitä niitä Venäjälle enmpää todistelemaan. Kaikkihan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassakin perustuu luottamukseen.

No ainakin täällä Suomessa osaamme varatua taas yhteen uuteen ( joskin jo aikaisemminkin tiedossa olevaan uhkaan ). Asiantuntijoillehan tämä ei tullut varmaankaan yllätyksenä, mutta onhan hyvä että meidän eduskunnassakin ja hallituksessa herätään asiaan.

Juhani Loikkanen

On täysin selvää, että Venäjän viranomaiset eivät myönnä häirinnän tapahtuneen Venäjältä.
Kyseessä on Venäjän ao. tahon testaus, kuinka NATO-joukot sotaharjoituksessaan voivat havaita kyseisen häirinnän, mihin mahdollisiin toimenpiteisiin he ryhtyvät ja miten näitä vastatoimia voidaan analysoida ja jatkossa mahdollisesti välttää. Siksi myös Venäjän viranomaiset vaativat todisteita aikaansaamansa häirinnän todistamiseksi. Tämä vaatimus palvelee samaa tarkoitusta, näytön saamista siitä, miten heidän aiheuttamansa häirintä on paljastettu. On selvää, ettei näitä paljastamiseen liittyviä teknisiä tietoja haluta NATOn puolelta antaa.