Keskiviikko 22.5.2019

Ylen MOT: Heli, 24, sanoo suorat sanat ”sokerideittailusta” – ”Huoraamisrahalla saan ekstraa elämääni”

Luotu: 
21.11.2018 09:41
Päivitetty: 
21.11.2018 17:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sokerideittailu on maksettua tapailua, jossa on käytännössä kyse seksin myymisestä, Yle selvitti.
|

Niin sanotun sokerideittailun varjolla käydään avointa seksikauppaa, kertoo Yleisradion MOT-ohjelma, jonka toimittajat ovat perehtyneet aiheeseen esiintymällä ”sokerityttöinä”.

Maailmalta Suomeen rantautunutta sokerideittailua kuvaillaan usein maksetuksi eli ”sponssatuksi” seurustelu- tai edustussuhteeksi. Ylen haastattelemat sokeritytöt – jotka yleensä tapailevat vanhempia miehiä – kuitenkin kertovat, että seksi kuuluu tapaamisiin keskeisesti. Seksin keskeisyyden todistaa myös Ylen oma selvitys.

”Kutsutko mut sun luokse vai tuutko keskustaan siistiin vessaan tekemään pikaisen bj:n”, kysyy eräs sokerideittisivustolla Ylen toimittajalle viestitellyt mies viitaten suuseksiin.

Sokerityttönä toimiva 24-vuotias Heli kertoo Ylelle, että totuus asiasta valkeni hänelle heti miesten alettua viesteillä: miehet halusivat nimenomaan seksiä. Hän tienaa ”sokerideittailulla” 700–900 euroa kuussa.

”Sillä huoraamisrahalla saan mahdollistettua kivaa ekstraa elämääni”, hän sanoo.

Heli suhtautuu toimintaan kriittisesti.

”En tiedä voiko tätä suositella kenellekään, myy itseäsi ja saa siitä hyvät viikkorahat. Kyllä siitä varmasti joku jälki jää. Kai siinä täytyy olla jollain tapaa vähän kuollut sisältä.”

Ylen haastattelemista seitsemästä sokeritytöstä vain yksi ei harrastanut seksiä asiakkaittensa kanssa. Ylen mukaan sen selvityksessä ”sugardaddyinä” eli seurasta maksavina miehinä tuli vastaan muun muassa presidentin myöntämällä arvonimellä palkittu liikemies. Sokerityttöjen joukossa puolestaan on alaikäisiä, jopa 13-vuotiaita tyttöjä. Ilmiöön liittyen tutkitaan myös 17-vuotiaan tytön raiskausta.

Suomessa toimii kaksi sokerideittailu-sivustoa, joista toinen, Sugardaters, väittää suomalaiskäyttäjiensä määrän kasvaneen jo 18 000 henkeen.

Päivitys klo 17:40: Otsikkoa muutettu.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jay Niemelä

Ja koko ajan annetaan lisää palstatilaa näille huorille, joille jo media keksinyt kivemman lempinimen, eihän "sokerideittailussa" voi olla mitään väärää.
Vähän vois media ottaa vastuuta kelle sitä antaa huomiota, hävetkää!

Jussi Runtti

Eikö nuoret naisurheilijat ole tavallaan sokerideittaajia?. Ainakin Kiira Korpi kesällä puhui jostain miljardööristä ja halusta sponsata sitä. Toiset saavat matkoja/lahjoja ja toiset tarvii vaikka urheilun tukemiseen. Onko siinä suuri ero?. Minusta ei, jos siihen ei sotketa sexiä. Onhan se vanhemmalle miehelle mukavaa, kun voi menestyvän urheilijan kohdalla ajatella, että minä tämän mahdollistin.