Sunnuntai 26.5.2019

Pekka Puska jättää eduskunnan – pyrkii Brysseliin

Luotu: 
23.11.2018 09:21
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    ”Uskon, että jatkossa asiantuntemuksestani ja osaamisestani on eniten hyötyä Suomelle ja suomalaisille EU-parlamentissa”, Pekka Puska sanoo.
|

Keskustan kansanedustaja, kansanterveysmies Pekka Puska lähtee ehdolle eurovaaleihin. Päätös tarkoittaa samalla sitä, että Puska ei hae jatkokautta eduskunnassa.

 ”Olen ilmoittanut Suomen Keskustan Helsingin piirille, että en asetu ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Samalla kerroin, että olen käytettävissä ehdokkaaksi seuraavissa EU-parlamentin vaaleissa toukokuussa”, Puska tiedottaa.

Hän perustelee päätöstä sillä, että uskoo osaamisestaan olevan eniten hyötyä Suomelle ja suomalaisille EU-parlamentissa.

”Taustalla pitkäaikainen toimintani mm. kansainvälisissä tehtävissä, WHO:n johtajistossa Genevessa, useissa isoissa kansainvälisissä organisaatioissa ja niiden puheenjohtajana. Sitä osaamista nyt tarvitaan. Kansainvälisyyttä ja asiantuntemusta”, Puska toteaa.

Puskan pääteemat vaaleissa ovat ”suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin puolustaminen sekä koulutus- ja tutkimusasioiden edistäminen EU:ssa”.

Puskan mukaan hän on kansanedustajana halunnut erityisesti viedä sote-uudistusta maaliin.

”Nyt sote on lähempänä kuin koskaan, ja uskon sen toteutuvan tällä eduskuntakaudella”, hän sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Tuominen
Vastaus kommenttiin #4

Tuota noin. :)

Kun katsotaan WHO:n listaa "List of countries by alcohol consumption per capita" Wikipediasta, niin Suomi on kulutuksessa sijalla 16, ja esim. Irlanti sijalla 21, Saksa 23, Tanska 26, Viro 37, Ruotsi 50 ja Italia - vasta sijalla 87.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #9

Tilastot kertovat sitä mitä tilaston teettäjä haluaa korostaa. Tilastot ovat erittäin epäluotettavia ellei niitä osaa itse kriittisesti tulkita. Tilastot ovat lähes poikkeuksetta suuren valheen juuri.
Eurostatin tilastot lienevät suuntaa antavasti oikeimmassa.
Mistään tilastosta ei kuitenkaan pysty lukemaan täysin selvää totuutta, että alkoholia väärinkäytetään eniten maissa joissa sitä yritetään eniten kontrolloida ja kieltää ja ihmiset pääsääntöisesti juovat sivistyneesti kaikissa maissa joissda alkoholi on vapaasti kaupassa.