Sunnuntai 21.7.2019

Juha Sipilä pani kovan uhon päälle: ”Kabineteissa rakennetaan jo sinipunaa – viimeksi kasvoivat verot, velka ja työttömyys”

Luotu: 
24.11.2018 11:53
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
|

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä (kesk) valaa taistelutahtoa gallupkärjestä jääneen puolueen kenttäväkeen. Turussa keskustan puoluevaltuustossa puhunut Sipilä varoitteli sdp:n ja kokoomuksen muodostamasta sinipunaisesta hallituksesta.

”Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla, niin sanottua uutta kasvun hallitusta”, Sipilä sanoo puheessaan.

Sinipunan ja sdp:n valtiovarainministerien hän arvosteli käyneen Suomelle ”todella kalliiksi”.

”Viime kaudella 2011-2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme asiaa: velka, verot ja työttömyys”, Sipilä sätti.

Kokoomukselle ja sdp:lle on mitattu gallupeissa noin 20 prosentin tuloksia, kun samaan aikaan keskustan kannatus tuntuu jumittuneen 15-16 prosentin tuntumaan. Politiikan toimittaja ja entinen tutkija Erkka Railo kirjoitti Must Readissa aiemmin tällä viikolla, että viimeisen kuuden kuukauden aikana puolueiden kannatuksessa tapahtuvat muutokset ovat tavallisesti pieniä.

Sipilä kuitenkin muistutti keskustalaisia Esko Ahosta ja vuoden 1995 vaalien ihmeestä.

”Vaikean laman ja repivän EU-taiston jälkeen Keskusta nosti puheenjohtaja, pääministeri Esko Ahon johdolla kannatuksen kolmessa kuukaudessa 19,8 prosenttiin. Lähes poikkeuksetta gallupit ovat menneet uusiksi eduskuntavaaleja edeltävien kuukausien aikana. Aikaa on riittävästi”, Sipilä vakuuttaa.

”Meidän on käännettävä puolue yhdessä voittavaan vaaliasentoon.”

Samalla hän linjasi, että keskusta on vastavoima ”ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais- vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille.

Populismista Sipilä sätti oppositiota, joka hänen mukaansa käy ”lupauksillaan jatkuvaa vaalikampanjaa”.

”Antaa rellestyksen vielä hetki jatkua, mutta on turha luulla, että päästämme opposition talven kampanjakuukausina vähällä. Vastuunkannon tosiasioita ei voi paeta yksikään puolue. Lupaukset ovat nyt jo ylisuuria. Nahkurin orsilla tavataan”, Sipilä lähetti terveiset oppositioon.

Puheensa päätteeksi Sipilä lupasi keskustalaisten aktiivien yleisölle, ettei puolue jää tulevissa kevään vaaleissa katsomoon.

”Vapise sinipuna. Vaalitaistelu on alkanut.”

LUE MYÖS:

Sipilä: Työllisyysasteessa 1%=1,4 Mrd.€ – ”Kyllä, kuulitte oikein”

Andersson ja Sipilä varoittavat perussuomalaisten demonisoinnista – Orpo ja Rinne tyrmäsivät hallitusyhteistyön heti

Näkökulma: Juha Sipilän alamäki alkoi 25.11.2016 torniolaisessa hotellihuoneessa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kenneth Ainetdin

Ehkäpä vatuloinnin aika on jo ohi. Kun jostain saisi rehellisen pääministerin, joka ei ensimmäisenä ajattelisi omaa tai lähipiirinsä etua, puolueensa etua vaan koko Suomen etua. Ne muut edut hoituvat sen myötä kun Suomi voi hyvin.

Tällä hetkellä Suomi ei voi hyvin. Köyhät köyhtyvät ja rikkaat juhlivat ja usein vielä meidän verotuloilla. Kikkaillaan valtionyhtiöitä pelastamaan läheisten firmat (Chempolis) ja ajellaan turhaan taksilla veronmaksajain piikkiin.

Niin vieraantuneita poliitikot ovat reaalimaailmasta, että kaiken ylläolevan jälkeen ihmetellään sitä, että miksi hallintoalamaiset eivät tee lisää lapsia (orjia) turvatakseen eliitin sikailun. Sitähän saatte sitten ihmetellä. Jollain tavalla tuo sikailu on saatava loppumaan ja syntyvyyden lasku on varsin tehokas sellainen.

Juha-pekka Naukkarinen

Rikkaat ne eniten veroja maksaa Suomessa,sitten ne jaetaan vähäosaisille,ei kannattaisi tappaa lypsävää lehmää,rikkailla on suurimmat mahdollisuudet taloudellisesti,sekä korkean koulutuksen vuoksi muuttaa minne tahansa tässä maailmassa,suurituloisia verotetaan jo nyt eniten Suomessa länsimaista!

Hannu Rautomäki

Sipilää auttaisi paljon, jos lopettaisi silmittömän totuuden muuntelunsa ja pysyisi edes sen tietämillä.

Hallitus ilmoittaa työttömien määrän vähentyneen 254 600 henkeen ja vähennyksen olevan vuoden takaiseen 49 700 henkeä. Loistavaa, vai mitä?

YLE kertoo 25.11 uutisessaan, että Aktiivimalli on leikannut 158 000 henkilön työttömyyskorvauksia.
YLE:n mukaan leikkauksien kohteeksi on joutunut 41,9 %:tia työttömien määrästä.

Tästä voi minuutissa laskea, että työttömiä on nyt 377 000 henkeä.
Työttömien määrä on vuodessa LISÄÄNTYNYT 50 000 henkeä.

Pasi Käyhkö

Keskustan hallituksen pääministeriaikana vuosina 2008-2011 Suomen talous rysähti pohjamutiin. Esim bruttokansantuote laski vuonna 2009 noin 7,5%.
Taitaa tämän Sipilän jutut lentää jatkuvasti ihan omia ratojaan. Alkaako kepuherralla olla paniikki päällä?

Pasi Käyhkö

Silloinhan jos loogisesti ajattelemme niin tämän Suomen talouden nousun tekijänä on valtionvarainministeri Petteri Orpo. Eikä mikään keskustan ministerikaarti.
Keskustalainen pääministeri hoiteli silloin Kaikkosen taulukauppoineen Suomen talouden polvilleen. Seuraavan hallituksen oli pakko ottaa laitaa jolla valtio rahoitti myös sovhioosmaatiloja.

Jaakko Aalto

Kannattaa muistaa, että siinä hallituksessa oli vasemmistoenemmistö, SDP, vihreät ja vasemmistoliitto. Katainen taas oli valmis tekemään mitä tahansa ja myöntymään mihin tahansa päästäkseen pääministeriksi ja sitten EU:n vihtreälle oksalle.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #46

Jotkut kyllä lukee vihreät poirvaripuolueeksi. Porvarvetoinen yhtäkaikki. Ja Käyhköä lainatakseni pääministerin valta on jakamaton.

Sellasia ne porvarit muuten on, tekevät vallankipeydessään vaikka mitä. Huono yhdistelmä tyhmä ja innokas.

Kari Aaltonen

Toivotaan hallitusta jossa on kansanedustajia, eikä lahkonedustajia, .p.s paljonkohan keskusta ehti käärimään veronmaksajien rahoja tämän kauden aikana, jo pelkästään nuorisosäätiön toiminta on hyvä esimerkki siitä miten on vuosikymmen tolkulla lypsetty rahaa ja tukia.

Hannu Rautomäki

Valtiovelan kasvatti 50 miljardista eurosta kaksinkertaiseksi noin 100 miljardiin euroon EU:n asettaman kriisirajan pintaan Jyrki Katainen Vanhasen hallituksen valtiovarainministerinä ja myöhemmin pääministerinä omassa hallituksessaan.
Sitä velkapottia maksellaan vieläkin, eikä seuraavatkaan hallitukset voi velkaa juuri kasvattaa, koska nousevat velanhoitokustannukset uhkaavat.

Tapio Tuomisto

Kepun lestadiolais- siipi tulee saamaan vaaleissa pataan oikein kunnolla. Kuinkahan keskustalla on varaa pitää tätä miestä johdossa. Ehkä sitten kun vaaleissa jäädään 15 % tuntumaa..mitään asiaa hallitukseen ei ainakaan ole..kansan tuomio Sipilän lestadiolais- kepulle tulee olemaan armoton.

Vesa Huhtanen

Käyhköllä näyttää olevan kovasti puutteitta yrityselämän tuntemuksessa. Sipilä on yrittänyt soveltaa porvarihallituksessa yrityselämän tapaista toimintaa ja päätöksentekoa, tosin välillä vähän suoraviivaisesti. Yrityselämässäkin sallitaan virheitä, jos tuloksia syntyy. Ja onhan Sipilän hallitus saanut tuloksia aikaan enemmän kuin politiikan broilerit, jotka tähän asti ovat hallituksissa hääränneet.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #15

Olen työskennellyt lähes koko työurani talouselämän palveluksessa. Yritykset ovat olleet lähes kaikki kansainvälisiä suurehkoja yrityksiä. Myynnin ja markkinoinnin esimiehinö ja hankintaosaston veturina.
Viimeksi, ennen eläkkeelle jääntiäni, työskentelin erään kansainvälisen kauppahuoneen taloushallinnossa

Vesa Huhtanen
Vastaus kommenttiin #21

Luulisi sitten, että ymmärtäisit Sipilän aikaansaannoksia. Ja samalla pitää ymmärtää, että porvarihallitus yrittää tehdä porvarillista politiikkaa, vaikka se Suomessa näyttää olevan lähes mahdotonta.Tämäkin palsta osoittaa, että kverulantteja riittää.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #23

Katsannot asioihin kumpuaa niin erilailla elämän vaiheista ja myös työelämän tapahtumista.
Sinä ajattelet oman kokemuksesi mukaan ja minä omani.
Hyvä kuitenkin,että en ole yksikseni esittämissäni mielipiteissäni ja ajatuksissani. Etkä varmaan sinäkään..

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #23

Sipilän hallitus on yrittänyt yritysystävällistä politiikkaa, mutta ei alkuunkaan riittävästi tai edes oikein.

Sen sijaan se on pahoin epäonnistunut tärkeissä asioissa kuten energiapolitiikka, asuntopolitiikka , maa- ja metsätalous politiikka, liikennepolitiikka ja Sote lehmänkauppa Kepun tarpeettoman aluehallinnon kanssa

Sipilän hallitus ei siis ole ajanut kansalaisten yhteistä kokonaisetua ja sen ovat todenneet riippumattomat vapaata mutta vastuullistra markkinataloutta kannattavat

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #29

Mikko, asia on juuri niin kuin kirjoitit. Tiedän, että olet työskennellyt myös paljon ulkomailla joten näkemystä ja kokemusta on sinulle varmasti.
Itsekkin olen työasioissa työskennellyt ja tehnyt hyvinkin paljon yhteistyötä ulkomaisten ihmisten kanssa jo työnantajani ja työtehtävieni takia
Sieltä ole saanut myös hyviä näkemyksiä ja avartavaa näkemystä elämän ja asioiden tarkasteluun.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #31

No tosiasiallisesti ihan tarkkaan tuohon kysymykseen osaavat vastata vain Rinne, Orpo, Kristilliset ja ruotsalaiset. Ainoa mikä on täysin varmaa on se, että RKP on seuraavassa hallituksessa ihan riippumatta sen värikirjosta.

Ideaali yhdistemä kuitenkin on todennäköisesti Kokoomus-Sosiaaalidemokraaatit ja Persut ! Vallien jälkeen tuolla kombolla irtoaa enemmistö.: Demarit 21%, Kokkarit 21% ja Persut 15%. Tosin koko asiassa on sellainen ongelma, että sosiaaalidemokraaatit ja kokkarit ajavat reippaasti persujen kokonaisuudesta oikealta ohi.

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #31

Itse olen 100% Patamusta joten arvaisin että seuravassa hallituksessa ei istu Keskusta eikä Kokoomus. Niin pahaa verta nuo ovat kansaan viime vuonna kylväneet ja vaaleissa kansa muistaa sen.

Veikkaisin seuraavassa hallituksessa istuvan SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto vahvistettuina jollakin vielä pienemmällä puolueella.

Perussuomalaisia ei kukaan halua mukaan. Ei edes Kokoomus vaikka Persut ovat Keskustaakin oikeistolaisempia, joissain asioissa jopa Kokoomusta.

Lopuksi totean on että saamme nauttia seuraavat 4,5 vuotta samaa poliittista mädänneisyyttä ja kansamme pakkokurittamista kuten aiemmin. Olemme ja tulemme olemaan "kotimaisen hyvävelijärjestelmän ja eliitin" talutusnuorassa kuten ennenkin vaikka kuinka haluaisimme kuulua länsimaiseen eurooppalaiseen demokratiaan.

Kaarlo Kunnari

Tuntien lestadiolaisten taustat, en hyväksy sanojasi. Se porukka on lainkuuliaista ja rehellistä kansaa, joka yrittää elää yhteistä hyvää kasvattaen. Jos et kannata Sipilää se on hyväksyttävissä, mutta rehellisimmän kansanosan leimaaminen ei sitä ole. Lars Lestadiuksen seuraajissa on vikojakin, mutta ne pääosaltaan ovat keskinäisen kateuden ja kyräilyn alueella ja eivät liity yhteisen hyvän kasvattamiseen. Tutustu heidän elämäänsä, niin havaitset että yhteinen hyvinvointi on hyvä. Tiedoksi etten kuulu porukkaan.

Timo Virtanen

Sinipuna ei oie mikään ihanne. Parempi olisi porvarihallitus. Mutta nyt näyttävät gallupit, että demarit menestyvät turhan hyvin. Pyrkivät tietenkin kilpailuttamaan kepua ja kokoomusta, molempia eivät ota mukaan vasemmistohallitukseen (sdp+vas+vihreät). Se on kylmää kyytiä sekä Sipilälle tai Orpolle. Ja eritoten Suomen kansalle. Verot ja velka nousevat .

Kaarlo Kunnari

En todella ymmärrä mistä Paavo saa kannatuksensa. Olen Paavon kotipitäjästä kotoisin ( Keminmaalta) ja maatalon poika ja missään asiassa en luota häneen. Miten tietämättömiä voi kansa olla politiikkojensa tekemisistä? Paavo pettää aina lyhyesti sanottuna. Hänhän yriitti vaihtaa presidenttiäkin KGB kenraalin avustuksella. Etkö muista?

Matti Kurki

Kyllä tämä Kempeleen propellihattuinen paimenpoika voisi jo keskittyä ensi kesän Kirkastusjuhliin ja näyttää siellä sitten tunkin paikan. Tällaista kieroa peliä mitä nämä Herran voidellut pelaavat ei pitäisi päästä pelaamaan politiikkaan. Pysykööt lestadiolaiset lestissään. Miksi nämä kepulaiset puheenjohtajat ovat tällaisia vellihousuja ja ketkuja kaikki. Vanhasmattikin oli kuin löysä paska sukanvarressa. Tosin tuppeensahattua tavaraa.

Arvo Tammela

Matti Kurki, kuka lienetkin, en ihmettele yhtään ettet ole uskaltanut laittaa itsestäsi tunnistettavaa kuvaa, kun kirjoitat todella ala-arvoista ja törkeää tekstiä maamme pääministeristä. Hirviönaamarin takaa ei pysty tietenkään muunlaista tekstiä kirjoittamaankaan. Olet omasta mielestäsi nyt todellinen vellihousujen vellihousu. Onnittelut siitä.

Arvo Tammela
Vastaus kommenttiin #51

Mattsson, erehdyit taas arvioissasi. Henkilön, kuten sinä, kirjoittamia ala-arvoisia kommentteja voikin julkaista vain naamarin takaa. Olen sen verran vanhakantainen ihminen, että arvostan ainoastaan henkilöä, joka esiintyy omalla pärstäkertoimellaan kommenteissaan, varsinkin kirjoittaessaan täysin ala-arvoisia syytöksiä ihmisestä, josta ei tiedä mitään muuta kuin kuulopuheita.
Muistaakseni olet aikaisemmissa kommenteissasi nimennyt minut "lestantiksi". Nyt Jehovantodistajaksi. Et taida tietää uskonnoista hölysen pölähtämää heitellessäsi arvauksia minun uskonnollisuudesta. Seuraavaksi olen ilmeisesti ateisti !!!

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #53

Arvo, olen nuoruudessa liikkunut paljonkin Lestadiolaisten keskuudessa ja suvussani ei muita puoluekannattajia ole kuin Keskustalaisia.
Isoisänikin oli maanviljelijä.

Olen nähnyt monen farmarin työtaakan, taloudellisen ahdingon ja sen kun tila on jouduttu kannattamattomana lopettamaan vaikka on repinyt hartioistaan kaiken irti minkä on saanut.

Olen nähnyt myös sen kun etelän maanviljelijät ovat maleksineet kumisaappaineen päivisin pankin edessä vahtimassa rahojaan, hörppimässä toimettomana päiväkahvia kyläbaarissa ja istuneet kunnan johtoelimissä estämässä peltojensa kaavoittamista asuntomaaksi, valvomassa etujaan, hankaloittamassa muitten kuntalaisten työtä ja elämistä.

En voi ymmärtää mistä nykyisten Keskustalaisten ihmisten viha tavallisia muun puoluekannan omaavia ihmisiä kohtaan, ja erityisesti työntekijöitä kohtaan kumpuaa? Sipilän vetämä Keskusta on sama kuin kokoomus eikä ole varmasti monen tilallisen etuja ajava.

Totuus on että niiden ihmisten joille tilalla ei riitä töitä on kohtalona hakea töitä muualta. Samalla vaihtuu takuulla puoluekin.

Se miten Sipilän hallitus on kohdellut kaikkia kansalaisia ei kaipaa kehuja, mutta ei sitä kannata henkilökohtaisesti ottaa. Mitä pärstääni tulee niin kyllä minun pärstäni usarista löytyy kun lukee muutakin kuin päivän lööpit pikaisesti.

Mikko Toivonen

Minusta paras kombinaatio olisi sellainen missä osallistujat haluaisivat olla järjellisesti kansalaisten ja kansakunnan yhteisen edun kannalla.
Se ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä millään yhdistelmällä olevan mahdollistya, joten joudumme taas toivomaan vähiten haitallista vaihtoehtoa.

Rinne ja Orpo ovat sen verran pihalla realismistä ja yhteisen edun ajamisen halusta että ei se ainakaan ennen hallitusohjelmaa valoisalta näytä. Toisaalta tiedämme että kepu on absoluuttisesti agraariasialla ja kaukan yhteisesdtäedusta. Kepulien etu on pääsy meidän maksajien taskuihin.

RKP on 100% yhden ideologian liike eli ruotsinkielisten privilegioiden ja suhteettoman kielivallan säilyttämisen puolue. Mitään muuta ideologiaa sillä ei ole.
Vassarit ja Vihreät taas ovat kaikki raajat tukevasti ilmassa eivätkä mitenkään rationaalisen hallituksen jäseniä, ministereistä puhumattakaan.
Persujen kanssa taas eräät demokratiaa ymmärtämättömät puolueet ja henkilöt eivät halua edes kokeilla hallitusohjelmaesitystä vaikka puolueen vartsinainen ideologia on erittäinkin yrittäjä ystävällinen. Kaikki kaadetaan maahanmuuttovastaisuuden piikkiin, vaikka ei sekään kovin kovaa ole. Käsitys siitä miten laillista maahantuloa voitaisiin kansallisen edun mukaisesti edistää ei kuulu persujen valikoimaan. Ei muilla ole tosin senkään vertaa käsitystä miten oikeasti voisi toimia. Pahimmat maahanmuuton estäjät ovatkin tosiasiallisesti ne jotka vaativat rajojen avaamista kaikille ja heti pääsyä kaikkiin sosiaalietuihin ja kaikenmaailman kotouttamista mikä on täysin tarpeetonta hallitulle ja määräaikaisviisumilla tulevalle työvoimalle

Jukka Alasaari

Erittäin hyvä Sipilä, hyökkäys on paras puolustus. Sinua ja puoluetta vastaan hyökätään jatkuvasti, niin kuin tuloksilla ei olisi mitään merkitystä. Huomaan ,että olet aloittanut taistelun oikeellisuuden puolesta, olen myös huomannut että et sorru ylilyönteihin.Kärsivällinen johtajaluonne, nyt täytyy keksiä myös jotain uutta.

Markku Lehto

Yleensä vaalien alla annetaan kaikenlaisia lupauksia. Sipiläkin on hallituksen viimemetreillä alkanut puhumaan ammatillisen koulutukseen panostamisesta, kas kun eivät ole sitä asiaa KiKy- ja SoTe -kiireiltään ehtineet 3½ hallitusvuoden aikanat panna kuntoon.

Mutta kepulla on yksi varmaaa. Vaikka se ei lupaa jukisesti mitään uusia tukiaisia kannattajajoukolleen, niin vähintään 1 - 2 uutta tukiaisautomaattia onnistutaan kehittämään seuraavan hallituksen aikana, jos kepu on mukana hallituksessa.

Vanhasen II -hallituksen aikana v. 2010 saimme silloisen elinkeinoministeri Pekkarisen ja työministeri Tarja Cronbergin rakentaman Tuulimyllytukiaiset I:n ( tuulisähkön syöttötariffi ) , jonka kustannukset 12 vuoden jaksolta tulee olemaan 3 500 - 4 000 miljoonaa euroa.

Sipilän hallituksen aikana tänä vuonna saimme sitten TEM:n ministereiden Lintilä ja Tiilikainen kehittämän Tuulimyllytukiaiset II:n ( uusiutuvan energian tuotantotuen huuttokauppa ). Tämän tukiaisautomaatin kustannuksiksi 12 vuoden jaksolla on varovasti arvioitu "vain" noin 1 000 miljoonaa euroa.

Ja jos ripeästi TEM:ssä Tiilikainen vielä toimii, ehditään saamaan se peltojen kipsittämistuki aikaiseksi. Sen piirustukset lienevät olleet jo valmiina TEM:ssä.

No tietenkin voidaan taas yrittää "uudistaa" niitä yritystukiaisia, mutta kannattaako siihen lähteä, kun edellinenkin Pekkarisen yritys päättyi surkasti.

Voisihan sitä tietenkin käyttää kuitenkin vaalilupauksena... sellaisena lupauksena, jonka lunastamiselle kävisi samoin kuin monelle muullekin vaalilupaukselle. Selityksenä sille, että tälläkään kertaa ei yritystukijärjestelmää saatu "uudistettua" , olisi tietenkin: "Kyllähän me, mutta kun pojat / tytöt eivät siihen lähteneet."