Maanantai 17.6.2019

Juha Sipilän käytös pöyristyttää sdp:ssä: ”Eivät ihmiset unohda tällaista huijausta”

Luotu: 
25.11.2018 11:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Kehotan Sipilää katsomaan peiliin ja tunnustamaan, että petetyt vaalilupaukset eivät ole kenenkään toisen syytä. Ehkä sitä kautta Sipilän ylimielisyyden tilalle tulisi edes pieni ripaus nöyryyttä”, Sanna Marin kommentoi.
|

Oppositiopuolueissa sdp:ssä, vasemmistoliitossa ja vihreissä on reagoitu voimakkaasti keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän lauantaisiin lausuntoihin. Sipilän puheisiin on reagoitu lisäksi myös hallituskumppani kokoomuksessa.

Sipilä linjasi eilen lauantaina keskustan puoluevaltuustossa pitämässään puheessa, että keskusta on vastavoima ”ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais- vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille.” Populismista Sipilä sätti oppositiota, joka hänen mukaansa käy ”lupauksillaan jatkuvaa vaalikampanjaa”. LUE TARKEMMIN: Juha Sipilä pani kovan uhon päälle: ”Kabineteissa rakennetaan jo sinipunaa – viimeksi kasvoivat verot, velka ja työttömyys”

Oppositiosta on vastattu Sipilän lupauskritiikkiin muistuttamalla, että Sipilä itse antoi ennen viime vaaleja lupauksen, ettei koulutuksesta leikata. Sipilän hallitusta on koko sen kauden ajan kritisoitu oppositiossa koulutusleikkauksista.

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi Sipilän lausuntoja Facebookissa.

”Keskustan puheenjohtaja Sipilä oli syyttänyt muita puolueita ylisuurista lupauksista. Siis sama Keskustan puheenjohtaja Sipilä, joka lupasi ennen eduskuntavaaleja 2015, että opiskelijoilta, lapsiperheiltä, työttömiltä ja eläkeläisiltä ei leikata senttiäkään. Lisäksi hän lupasi, että koulutuksesta ei leikata. Kaikki nämä lupaukset petettiin. Suosittelen, että Sipilä katsoo peiliin”, Rinne kirjoittaa.

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin kommentoi tiedotteessaan, että Sipilä elää jossain rinnakkaistodellisuudessa.

”Jonkun pitäisi herättää Sipilä siihen todellisuuteen, missä ihmiset tällä hetkellä elävät. Suomalaiset ovat kurkkuaan myöten täynnä Sipilän hallituksen leikkauksia, jotka kohdistuvat opiskelijoihin, lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin. Sipilä lupasi kaksi viikkoa ennen vaaleja, että näiltä ihmisiltä ja muilta tuensaajilta ei leikata senttiäkään. Vaalien jälkeen Sipilä leikkasi juuri heiltä. Eivät ihmiset unohda tällaista huijausta”, Marin sanoo.

”Kehotan Sipilää katsomaan peiliin ja tunnustamaan, että petetyt vaalilupaukset eivät ole kenenkään toisen syytä. Ehkä sitä kautta Sipilän ylimielisyyden tilalle tulisi edes pieni ripaus nöyryyttä”, Marin läksyttää.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki ihmettelee Sipilän puheita vastavoimana olemisesta.

”Tänään on 141 päivää vaaleihin, ja pääministeri on lähtenyt jo täydelle laukalle. Mitä seuraavan vajaan viiden kuukauden aikana vielä ehditäänkään sekoilla?” Arhinmäki tviittasi lauantaina.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi Sipilää ristiriidasta puheiden ja tekojen välillä.

”Maamme pääministerillä Juha Sipilällä on lähtenyt keulimaan oikein kunnolla. Juha Sipilä, jonka johtama hallitus on leikannut lapsilisiä, esitti tänään lapsilisien korottamista 50 miljoonalla. Sama Juha Sipilä, jonka hallitus on leikannut noin 200 miljoonaa ammatillisesta koulutuksesta, ja jonka seurauksena tuhansia opettajia on ammatillisesta koulutuksesta vähennetty - esitti myös ammatillisen koulutuksen opettajien lisäämistä tuhannella opettajalla! Kansalaisilla on kyllä oikeus odottaa, että politiikkojen sanojen ja tekojen välillä olisi edes jonkunlainen yhteys. Tällainen puheiden ja tekojen ristiriita murentaa ihmisten luottamusta politiikkaan”, Andersson kirjoittaa Facebookissa.

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

Myös vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö vastaa Sipilälle.

”Jos pienten kuntien lapsiperheitä pitää joltakulta puolustaa, on se keskustalta. Sipilän hallituksen koulutusleikkaukset ovat osuneet heihin isosti. Hallitus on vienyt lapsiperheiltä lapsilisien, amisten ja varhaiskasvatuksen leikkauksilla. On kaksinaamaista nyt väittää muuta”, Niinistö tviittaa.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

 

Myös hallituskumppani kokoomuksesta on reagoitu Sipilän kommentteihin. Kansanedustaja Juhana Vartiainen tulkitsee, että Sipilä pyyteli puheessaan anteeksi hallituksen toimia.

”Uskoisinpa, että keskustan kannatuksellekin on piristävää jos uskalletaan yhdessä puolustaa saavutuksia eikä pyydellä anteeksi. Joidenkuiden mielestä politiikka kuulemma on ollut liian kokoomuslaista. Juuri sillä politiikalla ne hyvät tulokset on kuitenkin saavutettu. Olennaista on, että talous on oleellisesti paremmassa kunnossa kuin vuonna 2015. Tätä politiikkaa pitää jatkaa, eikä siinä keskinäinen arvostelu auta”, Vartiainen kommentoi tiedotteessaan.

Yle julkaisi perjantaina kyselyn, jonka mukaan monen keskustan kansanedustajan ja puoluevaltuuston jäsenen mielestä osasyyllinen keskustan kannatuskatoon gallupeissa on hallituskumppani kokoomus. Keskustalaiset kokevat Ylen mukaan, että kokoomus kerää pisteet hyvistä päätöksistä, kun taas ikävät päätökset vieritetään keskustan syyksi. Keskustalaisten keskuudessa sdp nähdäänkin nyt mieluisampana seuraavana hallituskumppanina kuin kokoomus. LUE MYÖS: Keskustalainen lataa Juha Sipilälle: ”Varoitusmerkit kääntyivät punaisen puolelle – Nyt on viimeinen aika toimia”

”Kokoomuksen ja keskustan yhteistyö kannattaa pitää hallituspolitiikan päävaihtoehtona niin kauan, kuin vasemmisto osoittaa täydellistä haluttomuutta työssäkäyntiä oikeasti edistäviin reformeihin”, kommentoi Juhana Vartiainen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

Kuolinkorinaa veretseisauttavan murskatappion edellä. Kokovartalopeiliin katselu voisi auttaa jos samalla unohtaisi senaikaa olla toistelematta itselleen noita fraasejaan, jotka ovat totuudesta irrallaan.

Siinäpähän vaaliteltoilla yritätte todistella sinne osuville ihmisille valheitanne, ei käy kateeksi.

Jokohan se "tulos tai ulos" -lupaus tulee lunastukseen vai petetäänkö puheet siinäkin.

Ei mene Juha -pojalla nyt hyvin.

Nita Hillner

Politiikka on falskia, puheet ja teot eivät kohtaa juuri koskaan. Demokratia ei käytännössä toimi koska poliittiset päättäjät valehtelevat kirkkain silmin aina ennen vaaleja. Miksi ei pysytä totuudessa?

kun puhutaan köyhien sosiaalisista tuista, pitäisi aina verrata niitä myös muihin tukiaisiin, jotta me ihmiset saisimme käsityksen yhteiskunnan toiminnasta ja rahan käytöstä, miten paljon rahaa menee mihinkin ja keille raha lopulta päättyy. Kaipaan siis medialta myös rehellisyyttä ja syvällistä tietoa asioiden oikeasta laidasta. Nyt ideologiat taistelevat verissä päin ja kansalaisten on vaikea tehdä valintoja ilman syvällistä tietopohjaa. Vaaleissa tunteet, mielikuvat vaikuttavat liikaa...

Ilkka Paananen

Hyvin kirjoitettu. 'Osatotuuksia' vaalikansalle ja tämän jälkeen osaoptimointia päätöksissä jonka jälkeen osaoptimointia toteutuksessa. Älykkäät ja kyvykkäät ihmiset asialla, mutta kuraa syntyy lopputuloksena. Tästä on jopa väitelty tohtoriksi jokin vuosi sitten.

Juha Koivusaari

Harmi vain, että mediat ovat jo tässä markkinakoneistossa mukana. Klikkiotsikot ovat heille tärkeämpiä, kuin tutkiva journalismi. Poikkeuksena tietenkin Yle, jonka tutkiva journalismi on siirtynyt heidän omien työntekijöiden poliittisten mielipiteiden äänitorveksi. Tietenkin veronmaksajien rahoilla.

Tomi Salonen

Sinua Juha kehotan tutustumaan ethic.net kokoelmaan journalismin pelisäännöistä.

http://ethicnet.uta.fi/international/international_principles_of_profess...

En ole länsimaisessa lehdistössä, populistisia sisältöjä lukuunottamatta, havainnut poikkeamia. Yle kuuluu täysin tähän samaan sarjaan. Perusajatuksena on tasavertainen ja jokaisen ääntä kuuleva media, joka kertoo erilaisista ihmisyhteisöistä ja haastateltaviensa kautta pyrkii välittämään sisällöt objektiivisesti. Kirjo on mielestäni laaja ja kaikista elämän osa-alueista tietoa levittävä. Mikä tässä mielestäsi on väärää? Pitäisikö olla yksipuolisempi, kuten monessa muussa maassa vai mikä on pointtisi?

Pasi Anttila

Tärkein lupaushan oli tehdä Amerikka jälleen suureksi. Tätä lupausta hän ei ole lunastanut. Päinvastoin. Vetäytymällä kv. sopimuksista hän itseasiassa supistaa Yhdysvaltain vaikutusvaltaa ja luo tyhjiön jonka Kiina ja Venäjä ja esimerkiksi täyttävät.

Vielä kun muistaa mihin nämä hänen lupauksensa pohjautuvat. Vain ja ainoastaan Obaman saavutusten mitätöimiseen. Ei kovin fiksu motiivi. Sellaista on viha, Sumentaa järjen.

Hannu Rautomäki

Tämä on Sipilän usein suitsuttama räikein huijaus:

Hallitus ilmoittaa työttömien määrän vähentyneen 254 600 henkeen ja vähennyksen olevan vuoden takaiseen 49 700 henkeä. Loistavaa, vai mitä?

YLE kertoo 25.11 uutisessaan, että Aktiivimalli on leikannut 158 000 henkilön työttömyyskorvauksia.
YLE:n mukaan leikkauksien kohteeksi on joutunut 41,9 %:tia työttömien määrästä.

Tästä voi minuutissa laskea, että työttömiä on nyt 377 000 henkeä.
Työttömien määrä on vuodessa LISÄÄNTYNYT 50 000 henkeä.

Jaakko Aalto

"Olisikohan monella muullakin poliitikolla peiliin katsomisen paikka?"

Et kai tosissasi oleta, että nämä poliitikot kerkiäisivät näissä pöyristymiskilpailuissaan peiliin katsomaan saati sitten ymmärtämään näkemäänsä. Kysymys sinänsä on tietysti enemmänkin kuin aiheellinen.

Erkki Martikainen

Tuo laulu on niin vanha ja virheellinen että olisi aika jo kehittää uusi sanoitus. Yhdeksän euron päiväpalkalla ei kukaan ole vaatinut ketään työskentelemään.

Hyvän jutunhan siitä kyllä saa ja suureen osaan lukijoista se menee kuin häkä huonoon päähän.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #26

Et näy tietävän tästä asiasta yhtään mitään. Voiko kuntouttavan työtoiminnan nimellä kulkeva palkaton pakkotyö olla sinulle tosiaan tuntematon asia? Palkatta tekee täyttä työtä kymmeniä tuhansia ihmisiä ja esim. Vantaalla pyörii kokonainen kaupungin pesula palkattomalla työllä.

Voisit ottaa aapiaisen käteen ja perehtyä asioihin ennen kuin niitä kommentoit. Aloita vaikka tästä: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005396774.html

Seppo Simonen

Punavihervasemistolainen Paavo Lipposen hallitus onnistui yli odotusten kuristamaan vanhuustyöeläkkeläisen eläkkeen vuosikorotusta taitetulla indeksi lailla siis ihan oikein eläkeläinen syöstään pikkuhiljaa sossun luukulle.
Tämä kuristus on alkanut jo vuodesta 1995 kun eläkkeen tason pitäisi olla 60 % eläkeläisen alansa palkasta se kuristuu vuosi vuodelta ja viikatemies lopulta armahtaa.
Muistakaa tämä vaaliuurnilla.

Esko Koponen

On kirjoittajankin hyvä muistaa, että monet nykyiset eläkkeet eivät aina perustu työntekijän omaan ansiotuloon, vaan niistä merkittävästikin poikkeaviin ansiotuloihin erilaisten eläkeansioiden teknisten katkaisujen vuoksi. Lisäksi virkamieskunnalla on ollut oma eläkkeen korotusmekanisminsa, kun eläke ei muodostu omista ansiotuloista koko työuran ajalta, vaan uran viimeisimmistä ansioista. Indeksileikkuri on tämän vuoksi paikallaan tällaisissa eläkkeissä. Lisäksi erilaisiin eläkesäätiöihin on siirretty varoja kattamaan lisäeläkkeitä lahjoittajan välttyessä maksamasta veroja.

Juha-pekka Naukkarinen

Näin on ja Urpilainen laitto raippaverot ym. Heinäluoman oltuaan valtionvarainministerinä käänsi takkinsa täysin demarien vaalilupauksille,sitä en unohda koskaan,mutta Lipposen teko eläkeläisille oli suorastaan julmuuden huippu,tässä valossa SDP on eläkeläisten vihollinen numero:1.

Esko Härkönen

Paskin hallitus ikinä. Kaikki ministerit on Sipilän juoksupoikia. Älkää hyvät ihmiset äänestäkö näitä kolmea isointa hallituspuoluetta. Sipilä nyt on hyväksymässä hallitusyhteistyön Demareitten kanssa ku tietää että oma kannatus jää alle 10% ens vaaleissa. Joutas valtakunnanoikeuteen Berner ja Sipilä valtion varojen kavaltamisesta. Omien lapsien yrityksille hoideltu tukia

Jaakko Aalto

Tämä hallitus häviää paskuuskilpailuissa 6-0 sille edelliselle, jossa tällä nykyisellä oppositiolla oli enemmistö. Politrukit tietysti laskevat tietysti sen varaan, että suurta meteliä pitämällä tuon porukan todelliset aikaansaannokset saataisiin painettua unholaan.

Yrjö Koskinen

Uskookohan kukaan omistakaan joukoista Sipilää? Aivan outoja höpisee ja miksi vain omille joukoille? Eikö kantti riitä sanoa suoraan naaman edessä?
Se nyt lipsahti kohdilleen, että sinipuna hallitusta tehdään kabineteissa jo kovaa kyytiä. Kun kamerat eivät ole näkemässä, niin Orpo ja Rinne ovat ovat kovin hyvää pataa keskenään.
Mutta mistä on Sipilä löytänyt populistien vaalilupauksia? Pitääkö Sipilä varjo budjettia vaalilupauksina vai mistä se leuhottaa?
Punavihreät populistitkin ovat olleet toistaiseksi lupaamatta mitään.
Onhan tietysti mahdollista, että Sipilä näkee tulevaisuuteen, mutta omien lupausten edestakaisin vetely antaa ymmärtää toisin.

Antti Kontturi

Keskusta ei ole näemmä oppinut yhtään mitään edellisestä romahduksesta. Silloin hakattiin maalaiset , talon omistajat, ja omat kannattajat maanrakoon "Paskalailla", joka vieläkin kirvelee ja haisee nenässä useiden muutosten ja kevennysten jälkeenkin. Ministeri Lehtomäki sentään jäi pois eduskuntatyöstä tuon pommin jälkeen, mutta hilattiin Sipilän myötävaikutuksella vielä parempiin hommiin. Kannattaisi muistaa, ettei pure kättä joka ruokkii.

Reima Hunaja-Aro

Kyseinen laki oli (Vihr. Hassin ja (Sd)Backmanin valmistelema ja (Rkp) Enerstamin hyväksymä. Ketkä kaikki mahtoivat olla lakivaliokunnassa, kun tällaisen järjettömän "Paskalain" hyväksyivät oikein laiksi?????????? Maksaako joku joskus korvauksia?
Enimmäkseen syyttelevät vain toisiaan. Enerstam vain sanoi luottaneensa Hassin ja Backmanin työhön.
Laki siirtyi Lipposen hallitukselta seuraavan kepumisterin hyväksyttäväksi. Sekundatyötä, jota noiden "norsunluutorneissan" herraelämää viettävien ajattelu hyvin kuvastaa, kun eivät tavallisen elämästä ja realiteeteista juuri mitään tiedä.
Enerstam jo myönsi, että virkamies johti häntä harhaan kun lakia tehtiin. Tästä aiheuttuu haittaa 1 miljoonalle, kokoluokkaa miljardeja. Korvaako ympäristöministeriö ja virkamies ?

Antti Kontturi

Keskusta ei ole näemmä oppinut yhtään mitään edellisestä romahduksesta. Silloin hakattiin maalaiset , talon omistajat, ja omat kannattajat maanrakoon "Paskalailla", joka vieläkin kirvelee ja haisee nenässä useiden muutosten ja kevennysten jälkeenkin. Ministeri Lehtomäki sentään jäi pois eduskuntatyöstä tuon pommin jälkeen, mutta hilattiin Sipilän myötävaikutuksella vielä parempiin hommiin. Kannattaisi muistaa, ettei pure kättä joka ruokkii.

Lauri Kiiski

Höh... Sipilä hallitusko leikannut ?

Julkiset menot ovat kasvaneet Sipilän aikana n. 5 miljardia euro ja velkaa lisätty 6 miljardia euroa.

Koulutuksesta sen verran, että Suomi käyttää nyt tänä päivänä koulutukseen toiseksi eniten rahaa EU: ssa heti Ruotsin jälkeen. Rahallisia resursseja siis löytyy varmasti edelleen.

Arvo Tammela

Demaripamput huutavat kuorossa kuinka Sipilän hallitus on pettänyt vaalilupaukset. Tämä kuuluu tietysti heidän tarkkaan suunnitelmaan häivyttää kansalaisten mielistä omat todella suuret vaalilipaukset ennen 2011 eduskuntavaaleja, jotka jäivät toteutumatta. Tässä he ovat onnistuneetkin ainakin omien kannattajiensa mielestä, jotka toistavat kuukaudesta toiseen samoja syytöksiä. Kannustan heitä jatkamaan valitsemallaan linjalla ensi kevään vaaleihin asti. Silloin heille tulee varmasti todellinen "jytkyjen jytky". Valistunut arvaukseni tosin on, että se on heille suuri järkytys.

Arvo Tammela

Malinen, olethan lukenut eilisen Keskisuomalaisen. Herättikö se mitään ajatuksia? Lehden toimittaja oli tehnyt erinomaisen jutun jyväskyläläisistä demarivaikuttajista. He ovat varmasti käyneet kepun peruskoulussa hakemassa oppia siitä, miten hyvin pyyteettömällä toiminnalla voikaan ansaita. Luotatko sinä noihin ukkoihin yhtä vähän kuin Sipilään?

Kim Forsell

Onneksi olkoon Sipilä olet taittanut velkaantumisen mutta niillä ihmisillä joilla ei muutenkaan ole paljon. Ajattele tätä jouluaattona ja paketoi omalle lähimmäisellesi sangollinen paskaa. Kirjaimellisesti sun tekosi on samanlainen monelle esim. Opiskelijat, vanhukset, sairaille, työttömille, lapsiperheille. Hyvää Joulua

Pasi Anttila

"kuin vasemmisto osoittaa täydellistä haluttomuutta työssäkäyntiä oikeasti edistäviin reformeihin”, kommentoi Juhana Vartiainen".

Eikös tämä hallitus ole omien puheittensa perusteella luonut tänne 110 000 työpaikkaa?
Jos on niin mihin näitä edellä mainittuja reformeja tarvitaan kun työpaikat lisääntyy ilmankin?

Juha-pekka Naukkarinen

Tulevaisuutta ei tiedä kukaan,voidaan vain luoda edelletykset lupausten toteutumiselle,historia kertoo totuuden,onko onnistuttu vai ei,Sipilän hallitus on onnistunut päätavoitteissaan hyvin,sitä on turha kieltää,tai silloin kieltää totuuden,kuka sellaisiin lupausten antajiin luottaa,jotka kieltävät totuuden? Vaihoehtoista totuutta ei ole,koska totuudelle ei ole vaihtoehtoa,se on valetta!

Pena Valkama

Sehän jo tiedettiin että ne on vain lupauksia ja eteenkin lupauksia, ei ole tullut yhtään sellasta asiaa joka ois parantanut heikompi/vähäosaisia saatika sitten työttömistä puhumattakaan.
Meiltä kun on otettu tuloja ja tiukennettu niin silloin on herrojen ja muitten palkkoja korotettu!
Ne lupaukset joita noi lupaa niin se on vain sanan helinää!
Eikös nyt pitäis ruveta ajattelemaan vähäosaisia vanhuksia lapsiperheitä ja ylipäätään kaikkia niitä joilla ei ole tuloja, niin heitä pitäisi auttaa tulemaan toimeen joka päiväisessä arjessa eikä heikentää!

Seppo Simonen

Edellinen sateenkaari hallitus otti 20 miljardia velkaa jolla pitää hyvinvointia yllä pitää, siis valtion velkaa oli pääpuolueiden KOK/SDP hallituskauden alussa 2011 80 miljardia ja 2015 oli 100 miljardia. Katsoin velkakellon rasitusta ja se näytti seuraavaa: 107 146 292 842 € pyöreät 107 miljardia.
Moni lohkoo vain negatiivistä tästä Sipilän hallituksesta ottamatta kokonaisuudesta selvää.

Pasi Käyhkö

Syynä velanottoon oli varmaankin valtion kassan tulojen dramaattinen supistuminen verotulojen myötä. Syynä tähän vuosien 2008-2011 tapahtumat. Taloushan alkoi piristymään Suomessakin vuosien 2014 - 2015 aikana.
Taisi Keskusta olla pääministeripuolue..

Reima Hunaja-Aro

Eikös tuo Sipilä luvannut ensisijaisesti pistää maan asiat kuntoon. Sen hän ihme kyllä tekikin epäilyistä huolimatta. Kikypaketti oli kivulias mutta välttämätön ja siihen sisältyi myös näitä koulutusleikkauksia. Tämä on sitten ollut opposition jatkuva valituksen aihe. Mediat ovat lähteneet mukaan toitotukseen, koska toimittajien tausta on 80% vasenta laitaa.
On syytä muistaa, että talouden nousu luo hyvinvointia ja sen kautta sitä voidaan jakaa. Edellinen sixback-hallitus "hävitti" hyvinvointivarat luomalla työttömyyttä, velkaa ja pitkäaikaistyöttömiä, (jotka ovat erittäin vaikeita työllistettäviä) samaan aikaan kun muu Eurooppa porskutti talouskasvussa. Meille tuota maailmantalouden kasvua ei saatu ilman kikyä, koska palkkaliukumat, toimintaedellytykset ja luottamuksen puute pitivät ulkomaiset investoijat varovaisina,- joten kannattaa miettiä johtaako mediat taas kerran seuraajiaan harhaan.

Muistutan vielä, että en ole koskaan äänestänyt kepua tai kokoomusta. Olen ilman ennakkoasenteita taloutta ja maan hyvinvointia seuraava, ja erittäin kriittinen median suhteen. Valtamedian on tullut viime aikoina mielipidemuokkaajaksi ja sen toitotuksiin on jokaisen syytä olla varautunut.

Ari Ohvo

Sipilän uhakana taitavat olla ne pahamaineiset kommunistinatsit, konservatiiviliberaalit ja Kolumbian vasemisto-oikeisto-sissit. Toivotan hyvää tiistai-iltapäivänjatkoa tänä utuisena sunnuntaiaamuna. Viholliset ovat jokapuolella! Äkkiä pois keskustapuolueen uppoavasta laivasta, mutta minne hypätä kun on kaikki sillat poltettu.