Sunnuntai 16.6.2019

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Luotu: 
4.12.2018 08:57
Päivitetty: 
4.12.2018 09:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Oulun poliisi tutkii poikkeuksellista lapsen raiskausten ja hyväksikäyttöjen sarjaa.
|

Oulun poikkeuksellinen raiskaustapaus on ”törkeä teko” jo sen perusteella mitä toistaiseksi tiedetään, sanoi sisäministeri Kai Mykkänen (kok) Ylen A-studiossa maanantaina.

”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa”, Mykkänen totesi.

Sisäministeri korosti lähetyksessä hallituksen jo antamia lakiesityksiä karkotusten nopeuttamisesta sekä seksuaalirikosten rangaistusten kiristämisestä.

Aikuisten, ulkomaalaistaustaisten miesten ringin epäillään hyväksikäyttäneen ja raiskanneen yli 10-vuotiasta, mutta alle 15-vuotiasta suomalaistyttöä Oulussa, poliisi on kertonut. Tytön epäillään joutuneen törkeiden raiskausten ja törkeiden seksuaalisten hyväksikäyttöjen uhriksi kuukausien ajan eri asunnoissa. Seitsemän miestä on pidätetty ja pidätyksiä tullee poliisin mukaan lisääkin. Lue lisää: Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin

Myös akatemiaprofessori Johanna Niemi, joka on perehtynyt seksuaalirikoksiin ja niitä koskeviin tuomioihin, piti Oulun tapausta poikkeuksellisena.

”Joskus tuntuu, että mistään ei voi enää järkyttyä, mutta kyllä tästä järkyttyy.”

Ylen lähetyksessä tuotiin esiin, että maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä on korkea suhteessa kantaväestöön. Esimerkiksi vuonna 2017 raiskausrikoksista epäiltiin 693 Suomen kansalaista ja 286 ulkomaan kansalaista. Ulkomaalaisten suhteellinen osuus on hyvin korkea myös seksuaalisesta ahdistelusta epäiltyjen joukossa.

”Tämä on vaikea asia, josta pitäisi voida keskustella”, Mykkänen sanoi ulkomaalaisten seksuaalirikoksista.

Mykkäsen mukaan Suomeen ”ei saa pesiytyä sellaista ilmiötä, että eri kulttuureissa vallitsevat käsitykset muuttaisivat sitä, miten täällä toimitaan”. Hänen mukaansa seksuaalirikoksiin täytyy pyrkiä puuttumaan ennalta muun muassa vastaanottokeskuksissa valistamalla.

Ministeri muistutti, että hallitus on nopeuttamassa lakiuudistuksella karkotuksia silloin, kun ulkomaalainen on syyllistynyt rikoksiin. Lisäksi oikeusministeriön puolelta on tullut lakiesitys, joka tuo rikoslakiin lapsen törkeän raiskauksen ja koventaa lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön tuomioita. Lue lisää: Oikeusministeri: Seksuaalirikosten rangaistukset kiristyvät – törkeästä lapsen raiskauksesta 4–12 vuotta vankeutta

Karkotuksiin liittyen hallituksen esityksessä ehdotetaan, että maasta karkottamista koskevien päätösten täytäntöönpanokelpoisuutta tehostetaan siten, että ”tietyt yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen liittyvät karkottamista koskevat päätökset voitaisiin panna täytäntöön nopeammin”.

Linjauksen mukaan karkotuspäätökset voitaisiin panna täytäntöön 30 päivän kuluttua tiedoksiannosta, ellei hallinto-oikeus ole kieltänyt täytäntöönpanoa. Tällä hetkellä päätöksiä ei voida panna täytäntöön ennen kuin mahdolliset valitukset on hallinto-oikeudessa käsitelty. Hanke liittyy hallitusohjelmaan, jonka mukaan törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan.

Lue lisää aiheesta: Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

LUE MYÖS:

Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

HS: Irakilaiset hälyttävästi esillä raiskaustilastossa – KRP vaatii kovempia toimia

Poliisi: Ilmoitukset seksuaalirikoksista lisääntyivät Helsingissä – ulkomaalaisten osuus epäillyistä kasvoi, mutta väheni raiskauksissa

Miksi ulkomaalainen mies raiskaa useammin?

Jaa artikkeli:

Kommentit

Yrjö Koskinen
Vastaus kommenttiin #26

On naivia väittää, että nykyinen PerusSuomalaiset olisivat olleet hallituksessa. Hallituksessa istui PS:n nimellä pettureiden joukko, mikä petti puolueen aivan samoin kuin äänestäjänsäkin.
Petturit poistettiin puolueesta heti kun oli mahdollista.

Mikko Karjalainen

Siksi että täällä on aina ollut esim. paritusrinkejä niin idästä kuin etelästä, ihmiskaupan uhreja ja ties mitä. Ei ole tavatonta että esim. itärajalla pitää tarkistaa onko nuori maahan tuleva tyttö todellakin äitinsä ja isänsä matkassa, vaiko tulossa seksi-orjaksi. Kansalaisuus pitäisi ottaa pois myös näiltä kantasuomalaisilta sediltä jotka näitä palveluita ostavat. Samoin niiltä jotka juottavat porukalla naisia känniin baareissa (ns "juotetaan tyttö mukavaksi") ja sitten taksilla kämpille raiskaamaan tajutonta koko yöksi. Voisi laittaa samaan koneeseen kaikki ja ulos maasta ilman paluupapereita.

Mutta niin, onhan tuo vähän sellainen asia mihin on vaikea ottaa kantaa. Persutkin raivostuvat heti kun ottaa esiin kantasuomalaisten "perinnepuuhat". Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa vissiinkin...

Raili Pelli

Paljonko noista "kantasuomalaisista" seksuaalirikollisista on taustaltaan ulkomaalainen vaikka on Suomen kansalainen? Nyt kyllä maan johdon pitäisi astua julkisuuteen tässä asiassa, onhan kysy aivan törkeistä rikoksista lapsia ja nuoria tyttöjä kohtaan.

Tapani Tuominen

Oliko kuitenkin niin, että ilkeät katseet ulkomaalaisia kohtaan, ovat se suurin uhka yhteiskuntajärjestykselle? Tai peräti Soldiers of Odin kävelemässä Puhoksen ostoskeskuksessa?

Kuinka te grahn-laasoset, mykkäset, niinistöt ja koko muu punavihreä eliitti, voitte vielä ihmetellä, jos suomalaiset suhtautuvat ulkomaalaisiin ja nimenomaan Afrikasta ja Arabimaista tulleisiin varauksellisesti?

Suhdeluku näissä törkeissä rikoksissa on murskaava ja sen takia poliitikkojen viranomaisten, mukaan lukien poliisin on murskattava tämä hyssyttelyn ja ymmärtämisen sairas kulttuuri, joka maahamme on pesiytynyt. Kyse ei ole yksittäisistä maahanmuuttajista vaan kulttuurista, jolla on yksi yhteinen nimittäjä. Kuka koskaan olisi lukenut tai kuullut missään, että kantasuomalaiset miehet raiskausta joukolla lasta kuukausikaupalla? Hävetkää.

Juha-Petri Jantunen

Oudon tehokkaasti tyttö on saatu kuukausiksi touhuun mukaan ja hiljaiseksi. Uhkailu tai kehitysvammaisuus tulee mieleen. Pelkkä 14-vuotiaan ihastuminen, kapinointi tai lahjonta ei vaikuta uskottavalta selitykseltä. Yksityiskohdat taitavat jäädä salaisiksi vaikka niillä voisi ehkä valistusarvoa ollakin.

Heikki Paananen

Selitty helposti, jos (sijais?)vanhemmat ovat narkomaaneja ja ovat luovuttaneet tyttären viihdekäyttöön aineiden maksuksi.

On hyvin todennäköistä, että toiminta on tapahtunut yhteiskunnan kustantamassa huoneistossa ja tekijöiden elinkustannukset on otettu verovaroista ja jatkossa ko. tekijöiden "elin"kustannukset otetaan myös verovaroista.

Jokainen veronmaksaja on täten osallistunut tämän toiminnan rahoittamiseen.

Vaaliuurnilla kannattaa muistaa tämä. Sinä rahoitat tätä!
Äänestyspäätös kannattaa tehdä nyt, eikä vaalipäivänä.

Toni Rintala

"Sisäministeri korosti lähetyksessä hallituksen jo antamia lakiesityksiä karkotusten nopeuttamisesta sekä seksuaalirikosten rangaistusten kiristämisestä."
???
PS esitti kiristyksiä, mutta esitys ei saanut kannatusta hallitukselta.
PS esitti karkotusten nopeuttamista, mutta esitys ei saanut kannatusta hallitukselta.

Kauko Aalto

Mihin heitä voi karkottaa, jolleivät suostu lähtemään, tai mikään maa ei ota heitä vastaan? Nämäkin rikolliset tulevat ketkuttelemaan vuosikausia valitusrumban kanssa ja vetelehtimään yhteiskunnan kustannuksella. Jos tämäkään ei näytä tehoavan, tekee tarpeeksi pahan rikoksen, niin varma eläkepaikka on tiedossa. Ja jos heidät saataisiin jollain keinoin karkotettua, mikä estäisi tulemasta uudestaan? Jos hyväksytään rajoittamaton vapaus, silloin on myös hyväksyttävä rajoittamaton väkivalta.

Erkki Saarinen

Sisäministeri Mykkänen, mihin karkoitat, kun oma maa ei ota vastaan, joten tuotte saman tien takaisin? Irakinkaan suhteen Soini tai EU ei ole saanut mitään aikaiseksi, Irak ei ota vastaan, jos karkoitettava ei halua lähteä Suomesta. Miksi ette jättäneet karkoitettuja Irakin lentokentälle, vaan toitte takaisin kun siellä päässä sanottiin "ei me haluta".
T: Tolkun persu

Mikko Toivonen

Jos täällä toimii oman kulttuurinsa mukaan, mutta täällä rikollisesti ja oma maa ei pakkopalautusta hyväksy, kuten Iraq, niin silloin on vain annettava kulttuuririkoksesta maksimituomi ja hoitaa se paljusellissä paikallisella yleisellä sapuskalla ja palauttaa sellainen kulttuurihenkilö kun hän itse vapaaehtoisesti sitten haluaa.

Jaakko Karki

Karkoitettavat vastaanhangoittelevat Irakilaiset tulee palauttaa turvalliseen edeliseen maahan, Ruotsiin, jolla on palautussopimus voimassaoleva Irakin kanssa ja joka voi lähettää ao Irakilaiset takaisin Irakiin.
Ruotsi tieten tahtoen avitti ja jopa rahoitti näiden Irakilaisen matkustusta Ruotsin läpi Haaparantaan ja Tornioon ja sen avulla Irakilaiset sitten joukolla suuntasivat Suomeen kun tiesivät että Suomella ei ole luovutussopimusta.

Pertti Kostiainen

Sitten Mykkänen menee ja allekirjoittaa sopimuksen joka luo vapaan kulkemisen. Miten muka sitten ketään karkoitetaan ja mitä se muka auttaa? Seuraavana päivänä voi lähtee liikkeelle uusin nimin ja aatoksin.
Ja vielä kun ne maat eivät edes ota takaisin omanmaan kansalaisia.

Seppo Muurinen

Sisäministeri puhui "kuin pulla suussa" ettei ärsyttäisi määrättyjä tahoja,etenkin vielä näin vaalien alla.
Korrektius pitemmän päälle ei vie tätä asiaa eteenpäin,vaan tässä vaiheessa olisi otettava ohjat omiin käsiin - myös muidenkin johtopoliitikoiden Presidenttiä myöden : ettei tälläistä todellakaan hyväksytä,ilman rangaistuksia !

Sisäministerin virka ei saa olla mikään lepovirka puhuttaessa rikollisuudesta !

Mikko Raatikainen

"Mykkäsen mukaan Suomeen ”ei saa pesiytyä sellaista ilmiötä, että eri kulttuureissa vallitsevat käsitykset muuttaisivat sitä, miten täällä toimitaan”. Hänen mukaansa seksuaalirikoksiin täytyy pyrkiä puuttumaan ennalta muun muassa vastaanottokeskuksissa valistamalla."

Miksi Mykkänen puhuu kulttuurista?

Meillehän on vuosia kerrottu ettei ole mitään" kulttuuria" johon kuuluisi seksuaalirikokset, vaan kyse on yksittäistapauksista.
Onko jokin muuttunut?

Miksi Mykkänen mainitsee:
"Tämä on vaikea asia, josta pitäisi voida keskustella”

Miksi näistä ei voi keskustella... onko siihen joku syy... mikä?

On se muuten kumma ettei näitä saada palautettua.
Potkaisee lentokentällä takaovesta pihalle ja ovi kiinni...ja keula kohti kiitorataa.
Tehkööt irakilaiset sitten omilleen mitä haluaa siellä kentällä.

Timo Hietanen

Ilmeisesti on Kai Mykkäsen, kuten useimpien puolueiden mahdotonta
sanoa ääneen ja nostaa kissa pöydälle, mistä kulttuureista ja uskonnon
piiristä nämä joukkoahdistelijat- ja raiskaajat pääsääntöisesti ovat tulleet
ja kutsumatta toteuttamaan on maailmankäsityksensä ja arvojensa maailmaa ?
Onko niin, että meidän suomalaisten ja muiden EU-kansalaisten pitää
"vain kestää ja uhrautua", jotta kliseemäiset eurooppalaiset poliitikkojen
papukaijamaisesti toistelemat arvomme toteutuisivat? Tämä maailman
halaaminen on myyty velvollisuudeksi, vastuuksi ja taakanjaoksi meille, vaikka sivullisia ja viattomia uhreja tulee joka päivä, pahimmillaan terrori-
iskujen ja alaikäisten joukkoraiskauksien muodossa. Poliitikkojen kädethän
tässä ensisijaisesti ovat jo valmiiksi veressä holtittoman maahanmuuttopolitiikan
ja maailman kritiikittömän halauksen johdosta, jota vielä poliittinen korrektius
tosiasiat kieltämällä naamioi.
Onko rasistista sanoa, että islamin arvot eivät vain mahdu EU:n sisälle ?
Missä rauhan uskonnon kutsumattomien vieraiden kotoutuminen on
oikeasti onnistunut tai montako sataa miljoonaa euroa tai sivullista
uhria se on maksanut ?

Matti Lehtinen

Kyllähän se raaka tosiasia on tiedetty jo vuosia että mitä enemmän lähi-idän "leveyspiiriltä" tänne päästetään miehia niin sen enemmän tapahtuu myös raiskauksia. Miten tämä tosiasia voi olla yhtäkkiä ministerille joku yllätys?

Soili Vartiainen

Miksi karkotusuhan alla olevia ei lähettää maastamme pois odottamaan kotimaahansa tai EU-alueelle ns lähtömaahan odottamaan hallinto-oikeuden päätöstä valitustapauksissa? Eikö suurin osa kuitenkin ole sellaisia jotka saavat kielteisen päätöksen lopulta eikä heitä enää tarvitse päästä takaisin maahan.

Hans Parvikoski

Meillä tarvitaan pikaisesti muutama tuhat Poliisia lisää turvaamaan kasalaisia. On ilmeistä selkeästi että määrätyistä maista tulevat muuttajat ovat suurimpia raiskaajia kyllä poliisi tietää mistä maasta ne tulevat. Näistä liikenne sakoista joita kertyy 8,3 miljardia on irrotettava poliiseille lisää rahaa 1,3 miljardia . Kyllä kansa maksaa turvallisuudesta.

Hans Parvikoski

Maahanmuuttajia halutaan lisää koska ovat alipalkattuja .Rakkennuslikeet tartee alipalkattuja ja nämä työläiset rekrytoidaan viron kautta suomen markkinoille.virosta on tänne rekryroitu toista sataatuhatta itäplokin ihmistä suomeen. Mitä tekee SAK pullistelee omaisuuksilaan eli ei mitään.Nämä jotka tulee muista maista ei tule tänne töihin vaan hyvien etujen vuoksi. Puhutaan totta.

Kyösti Tomperi

Haastattelijan suosiollisella avustuksella ministeri ja emerita professori onnistuivat kääntämään maahanmuuttajien seksuaalirikokset ( joita on muistaakseni yli 10 kertaa enemmän kuin kantasuomalaisilla suhteutettuna väestöön) suomalaisissa perheissä tapahtuvaan perheväkivaltaan, joka ei koskaan tule ilmi. Ei kansa niin tyhmää ole, että se kaiken uskoisi.

Iivari Lappalainen

"Ylen lähetyksessä tuotiin esiin, että maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten määrä on korkea suhteessa kantaväestöön. Esimerkiksi vuonna 2017 raiskausrikoksista epäiltiin 693 Suomen kansalaista ja 286 ulkomaan kansalaista. Ulkomaalaisten suhteellinen osuus on hyvin korkea myös seksuaalisesta ahdistelusta epäiltyjen joukossa."

Kas kas, ylekin kehtaa jo puhua? Kyllähän näistä tilastoista ja muiden maiden vastaavista tilastoista on puhuttu jo aika päivää sitten, mutta niin vain rasistiksi leimattiin.

Sopii toivoa että tämä keskustelun on jo pikku hiljaa oikeasti sopivaa julkisesti, ilman sitä automaattista rasistin leimaa minkä tähän mennessä on saanut otsaansa.

Risto Parviainen

Sisäministeri Mykkänen voi katsoa peiliin Oulun maahantulijoiden tekemiä brutaaleja raiskauksia, jotka ovat kohdistuneet osittain alaikäisiin lapsiin.
Lepsulla maahanmuuttopolitiikallaan Mykkänen on hiljaa hyväksynyt raiskaukset, tietäen hyvin että suurimmalla osalla maahantulijoista on hyvin negatiivinen asenne naisia kohtaan. Suurimmalla osalla maahantulijoista on kulttuurissaan naisia alistava, halveksiva, raiskaamisen hyväksyvä asenne, varsinkin länsimaalaisia naisia kohtaan...
2018 on rekisteröity noin 650 raiskaus, ahdistelutapausta, noin 300 syyllisiä olivat maahantulijat, näin suuri määrä ei voi olla enää yksittäistapauksia!

Rauno Kujala

Ensin ollaan toteuttamassa, jopa Eu-säädösten vastaisesti, matu-invaasiota Suomeen ja kehtaa vielä miesnainen mekossa ihmetellä toteutuksen seurauksia. Jos tämäkin hyväkäs olisi mies ja kokoomus oikea puolue, oltaisiin alunperinkin tehty 'vähän' erilaiset päätökset. Sanon suoraan, hallituksella on verta käsissään.

J. Lindfors

Uutisissa oli tieto että Maahanmuuttovirasto jättää puolet karkotettaviksi esitetyistä maahanmuuttajista karkottamatta.

Voisiko sisäministeri Mykkänen vaatia selvityksen että mitä Maahanmuuttovirastossa sekoillaan ?

Kaikki väkivaltarikolliset kuten esim. raiskaajat pitää karkottaa.