Keskiviikko 22.5.2019

Laki voimaan 1.1.2019: Puolustusvoimille oikeus reagoida ”miehittämättömän ilmailun uhkaan”

Luotu: 
5.12.2018 12:38
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Puolustusvoimille tulee oikeus poistaa ”esimerkiksi varuskunta-alueille ja sotaharjoitusalueille saapuvat lennokit ja suojata Puolustusvoimien toimintaa miehittämättömän ilmailun aiheuttamaa uhkaa vastaan”.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään keskiviikkona vahvistanut lain, jolla säädettiin Puolustusvoimille valtuus suojautua vahingolliselta lennätystoiminnalta. Puolustusministeriön mukaan Puolustusvoimille tulee oikeus poistaa ”esimerkiksi varuskunta-alueille ja sotaharjoitusalueille saapuvat lennokit ja suojata Puolustusvoimien toimintaa miehittämättömän ilmailun aiheuttamaa uhkaa vastaan”.

Laki tulee voimaan tammikuun alussa 2019.

”Hallitusohjelman mukaan Suomen turvallisuusympäristön muutos ja uudet uhat edellyttävät koko yhteiskunnalta uudenlaista valmiutta ja varautumista. Tämä koskee erityisesti uusien ja laaja-alaisten uhkien, kuten hybridivaikuttamisen torjuntaa”, puolustusministeriö toteaa tiedotteessaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Veli-Jussi Jalkanen

Venäjän otteet kaikissa kansainvälisissä yhteyksissä näyttävät vain tulevan yhä väkivaltaisemmiksi. Tästä esimerkki esim. kv ampumahiihtoliiton jäseniin ja heidän perheisiinsä kohdistama uhkailu ja lahjonta.
Samme lähes viikottain lukea miten joku korkea viskaali Venäjällä uhkailee jotakuta lännessä lähes gansterityyliin.
Toivotaan että maamme puolustusvoimilla ja sisäinisteriöllä on topakkuuttaa miettiä ja tukkia kaikki mahdolliset porsaanreiät, joilla venaläiset tai ketkä vaan (vaikka kiinalaiset) voivat toimia hydridisotatilanteessa.
Sopii myös toivoa, että Supolla on tiedossa kaikki Venäjän "myyrät", jotka voidaan heti millaisen vaan selkkauksen alettua sulkea pois turvasäilöihin millä vaan verukkeella maanpetostoimintaa harjoittamasta.
Aika hurjaa, lähes sotatilan tapaista tekstiä, mutta mikäs auttaa, kun Venäjän naapureihinsa kohdistama avoimet ja piilotellut häirintäoperaatiot muuttuvat yhä uhkaavammiksi.
Kaikkien suomalalaisten tulisi jututtaa tuttavapiirissään olevia venäläisiä saadakseen selville, miten uskollisia he ovat Kremlille, mikä kertoo mitenkä todennnäköisesti heitä voidaan käyttää Suomen vastaisina asiamiehinä mahdollisessa toimintatilanteessa.