Torstai 27.6.2019

Jan Vapaavuori: ”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä!”

Luotu: 
6.12.2018 16:23
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pitää ääriliikkeiden marsseja vastenmielisinä.
|

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoo Twitterissä pitävänsä ääriliikkeiden marsseja vastenmielisinä.

”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä! Kaikki ääriliikkeiden marssit ovat vastenmielisiä, oli kyse sitten äärioikeistosta tai äärivasemmistosta”, hän kirjoittaa.

Helsingissä on parhaillaan käynnissä kansallissosialistinen Kohti vapautta –marssi. Poliisi on tähän mennessä ottanut kiinni neljä marssijaa ja takavarikoinut marssijoiden hakaristiliput. 

”Otimme kiinni neljä henkilöä Kohti vapautta -kulkueesta rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Poliisi on ottanut hetki sitten pois hakaristilippuja Kohti vapautta -kulkueelta kokoontumislain nojalla”, Helsingin poliisi kertoo Twitterissä.

 

 

Helsingin Kalliossa on käynnissä myös  ”Kallio ilman natseja” –vastamielenosoitus.

Lue myös: ”Jos poliisin kenttäjohdolla on yhtään pelisilmää, ei natseja päästetä Kallioon”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Savikivi

Jos freudentalistit marssisivat olisi pakko mennä oksentamaan.

RKP:han oli virallisesti natsahtava puolue vielä vuoteen 1956 saakka, koska puolueohjelmassa oli maininta pyrkimyksestä ajaa ruotsalaisen rodun etua. Nyttemmin RKP:n natsahtavuus on epävirallista. Mutta yhä rotutohtori A.O. Freudenthalin rintakuva on kunniapaikalla Höbelön toimituksessa, Hoopoakatemian seinällä ja RKP:n puoluetoimistossa.

Toisen polven mamu, A.O. F , toi Ruotsista ranskalaisen Gobineaun rotuopit Suomeen solvatakseen "alempaa suomalaista keltaista rotua".
Vuonna 1906 perustettu RKP jatkoi rotutohtorinsa linjalla kahden kastin politiikkaa, joka oli mielestäni yksi välttämätön edellytys, jotta kansan aseellinen kapina saatiin aikaiseksi vuonna 1918. Kapinaa RKP:n ja Folktingetin puheenjohtaja luonnehti jälkeen päin kahden eri rodun väliseksi sodaksi.

Nykyään RKP ja Folktinget lakeijoineen, joihin uskoisin Vapaavuorenkin kuuluvan, pitää pilkkanaan perustuslain kuudetta pykälää, tasa-arvopykälää, jonka pitäisi taata tasa-arvo eri etnisiä ryhmiä edustavien kansalaisten välillä.
Käytännössä köyhempää finne-virtasta syrjitään "positiivisesti!) vauraamman finländare-janssonin iloksi ja eduksi.

Jos Vapaavuori kuuluu freudentalistien lakeijoihin, niin kuin epäilen, niin hän saattaa olla osasyyllinen kaduilla esiintyvään hälinään.

Markku Savikivi

Selkokielellä:

RKP on ainoa äärinationalistinen eduskuntapuolue Suomessa. Nationalismin ääriluonne tulee ilmi siinä, ettei se hyväksy suomalaisten kansallismielisiä poliitikkoja, vaikka kansallismielisyyden herääminen on luonnollista EU-integraation edistyessä.

Koska RKP on vakiinnuttanut asemansa eduskunnassa, niin sille on edullista olla nostamatta profiiliaan katumielenosoituksilla, koska siitä olisi seurauksena vastareaktioita. Mutta Vapaavuoreltakin voisi kysyä, kumpi on parempi, se että äärinationalistinen puolue on eduskunnassa sisällä kuin että se mellakoisi kadulla. Jos Vapaavuoresta on parempi, että natsahtavat puolueet, kuten RKP, ovat eduskunnassa sisällä, niin mitä Vapaavuori on valmis tekemään sen hyväksi, että myös PVL pääsisi eduskuntaan rauhoittumaan?

Jouni Lehmusruusu

Minusta on vastenmielistä että rikosrekisterin omaavia nimitetään ministeriksi, tämähän on Kokoomuksessa tapa.

Jos sata ihmistä 5,6 miljoonasta osoittaa mieltään sellaisen aatteen nimissä joka on kuopattu 1945, en ole huolissani.

Mutta olen huolissani että tuomitut rikolliset julkisesti epäävät ihmisiltä oikeuden mielipiteeseen a sananvapauteen.

Perustuslaki on tosin vanhoille puolueille ollut tuntematon, liikaa kiireitä 7 tunnin työviikossa ettei ehdi sitä lukea..?

Tai sitten he ovat kaikki rikollisia jotka eivät vain välitä mitä perustuslaki ja YK:n ihmisoikeussopimus sanovat mielipiteen vapaudesta.

esko kotilainen

Tässä kommentissasi olet aivan oikeassa.Puhutaan ylevästi sananvapaudesta ja samantien estetään eriävät mielipiteet.
Jokaiselle ihmiselle kuuluu oikeus esittää mielipiteensä omista ajatuksistaan.Nythän sitä ollaan viemässä rikoslain alaiseksi,jos ei mielipide vastaa,esim.Vapaavuoren käsityksiä.

Markku Savikivi

"Minusta on vastenmielistä että rikosrekisterin omaavia nimitetään ministeriksi, tämähän on Kokoomuksessa tapa."

Minulla on käsitys, että pienet rötökset eivät päädy rikosrekisteriin ja että nekin rekisterit vanhenevat. Eikä ole syytä leimata ketään rikolliseksi, joka on tuomionsa kärsinyt ja se taitaa olla laitontakin.

Vapaavuori kärsii ajatuskuluista, jotka saattavat normaaliälyisestä vaikuttaa omituisilta. Esimerkiksi lausuntojensa perusteella ei hänestä kielitaidolla ole juuri väliä, kun sen sijaan pakkoruotsilla on. Tällaiset ajatuskulut saattaisivat viitata siihen, että - no jaa, jätetään sanomatta.

Marjatta Marttila

Ääriliikkeet niin oikealta kuin vasemmalta ovat murheellista katsottavaa/kuunneltavaa, MUTTA tapaukset; Turku, Oulu, bussit ovat KUVOTTAVIA, jotka olisi voitu estää olemalla hereillä - politiikot, hei haloo!!! Osaatteko hävetä! Vuonna 2015 pm Sipilä ja Orpo (silloinen sisäministeri) päättivät avata ovet sepposelälleen ja juttu lähti lapasesta. Tämän päivän tapaukset ovat seuraukset siitä, joten toivottavasti virheet tekijäänsä neuvoo!

Risto Mykkänen

Kätevästi jotkut kääntää keskustelun kuuluuko natsit kadulle vai ei vaikkapa Oulun surulliseen tapaukseen kuuluvaksi. Natsit ei joka tapauksessa kuulu Suomeen oli miten oli, sitä ei voi puolustella mitenkään. Oulun tapauksella on varmaan oma uutisotsikkonsa missä kommentoida tätä aihetta.

Esko Riikonen

Joillakin on unohtunut historia täysin. Jatkosodassa meillä on oli Saksa aseveljenä ja lippuja varmaan näkyi. Muistatteko lento-osasto Kuhlmeyn ja Neuvostoliiton suurhyökkäyksen. Melkoinen apu meille. En tiedä olivatko natseja vai ei, mutta aikoinaan avusta oltiin kiitollisia.

Janne Junga

Koetapa Vappavuori arvata kuinka vastenmielinen sinun naama on tavan kansalle ja puolueesi politiikka ? Te olette normaalikansan elämästä ulkona 24/7. Teidät on vallanhimo sokaissut ja sorvaatte lakeja omien tarkoitusperien mukaisiksi. Esim. laki vihapuheesta. Hävetkää ! !