Torstai 27.6.2019

Neljä otettiin kiinni mielenosoituksessa – ”Hakaristilippuja Helsingissä itsenäisyyspäivänä, todella kammottavaa”

Luotu: 
6.12.2018 17:13
  • Kuva: Helsingin poliisi
    Kuva
    Helsingin poliisi otti kiinni neljä henkilöä kansallissosialistisesta Kohti vapautta –mielenosoituksesta.
|

Helsingin poliisi otti  itsenäisyyspäivänä kiinni neljä henkilöä kansallissosialistisesta Kohti vapautta –mielenosoituksesta. Poliisi perustelee kiinniottoja rikoksilta ja häiriöltä suojaamisella.

Kiinniotot liittyivät kolmeen hakaristilippuun, jotka otettiin pois Kohti vapautta -kulkueen lähdettyä liikkeelle Kaisaniemestä.

”Liput otettiin pois kokoontumislain ja poliisilain nojalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi”, yleisjohtaja, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa mahdollisia rikosnimikkeitä.

Hakaristilippujen kantaminen on Suomessa ollut erittäin harvinaista mielenosoituskulkueissa. Esimerkiksi vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson kuvaili tapahtumia kammottaviksi.

”Hakaristilippuja Helsingissä itsenäisyyspäivänä, todella kammottavaa. "Kansallismieliset" osoittavat itse, että kyse on natseista”, hän kommentoi Twitterissä.

Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoi pitävänsä ääriliikkeiden marsseja vastenmielisinä.

”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä! Kaikki ääriliikkeiden marssit ovat vastenmielisiä, oli kyse sitten äärioikeistosta tai äärivasemmistosta”, hän kirjoitti Twitterissä.

Kohti vapautta –marssin järjesti Pohjoismainen vastarintaliike, joka on lakkautusuhan alla. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus ovat katsoneet sen toiminnan lakien ja hyvien tapojen vastaiseksi, mutta päätös ei ole vielä lainvoimainen. 

 

 

 

 

 

Lue myös: 

Poliisi takavarikoi hakaristiliput mielenosoittajilta: ”Jos kenttäjohdolla on yhtään pelisilmää, ei natseja päästetä Kallioon”

Jan Vapaavuori: ”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä!”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Olivat mitä ovat mutta eivät sentään tiettävästi joukkoraiskanneet 10 vuotiaita
tyttöjä tai puukottaneet sivullisia toriasiakkaita. Suhteellisuudentajua arvoisa
voivotteleva islamilaista maailmaa halaileva ja hyssyttelevä Vihervasemmisto.
Mistäs Te nyt tulitte sopivasti esiin huokailemaan ?

Jorkka Jaatinen

En mitenkään ihaile tai kannata natsi-Saksaa enkä sen lippua, mutta ihmettelen mielipiteenvapauden rajoittamista sen suhteen, mistä saa mieltään osoittaa ja mistä ei.

Jos lähdetään kieltämään natsilippuja, tulisi myös kieltää punaliput murhien ja totalitaristisen terrotin takia.

Todellista tilannetta en ole nähnyt, mutta lehtikuvassa viisi raskaasti varustettua poliisia painaa maahan yhden aseettoman lipunkantajan? Mielipiteenvapaus Suomessa?

Jorkka Jaatinen

En mitenkään ihaile tai kannata natsi-Saksaa enkä sen lippua, mutta ihmettelen mielipiteenvapauden rajoittamista sen suhteen, mistä saa mieltään osoittaa ja mistä ei.

Jos lähdetään kieltämään natsilippuja, tulisi myös kieltää punaliput murhien ja totalitaristisen terrotin takia.

Todellista tilannetta en ole nähnyt, mutta lehtikuvassa viisi raskaasti varustettua poliisia painaa maahan yhden aseettoman lipunkantajan? Mielipiteenvapaus Suomessa?

Joni Nieminen

nämä jotka marrisvat nyt kaduilla ovat ainoita jotka pitävät järjestystä näille ei ulkomaalaiset taikka pakolaiset mene selittämään heidän uskonnosta taikka raiskaamaan jotkut jotka raiskaavat ja puukottavat kaduilla niitä viherpiipertäjät taputtaa päähän . toivon todella että näin käy viherpiipertäjille niin katsotaan onko mieli vielä sama kuin nyt .

Timo Hietanen

Miksen ymmärtäisi uusnatsejakin, jos kerta pitää sietää suomalaisena veron-
maksajana turvapaikkahakijoiden ja kiintiöpakolaisten suorittamia sivullisten
ja alaikäisten raiskauksia, bussien ojaanajoyrityksiä ja toriterrori-iskuja ym.
Antaa kaikkien kukkien sitten kukkia, onhan tämä aivan Vihervassulaiselle
suvakkiagendalle aivan samaa sukua eri paketissa. Ilman näitä tapahtumia
Suomeen ei olisi sikinnyt näitä natsiporukoita. Antaa siis kaikkien kukkien
kukkia terroripaskoista vihervassuihin ja hakaristilippua heiluttaviin.
Kaikki kukat yhtä myrkyllisiä ja turhautuneina tappavan vaarallisia.
Jos poliittinen eliitti ei herää Ruususen unesta todellisuuteen - niin
ei tämä tilanne tästä tule muuksi muuttumaan.

Risto Salonen

Olisiko niin, jos päättäjämme olisivat olleet suoraselkäisiä, tällaisia keskusteluja ei olisi tarve käydä, ei ainakaan itsenäisyyspäivänä.
Voivatko nuo edelläolevat päättäjät puhtain jaloin kirjoittaa noita twiittejään. Tekopyhyyttä.

petteri ritala

Ilmeisesti täälläkin on näitä vatipäitä, jotka hyväksyvät natsiliput suomeen. No veteraanit ilmoittivat olevansa kauhistuneita, mutte se ei varmaan sitten kaikkia haittaa. Tuollaisia isänmaanpettureita sitten näemmä on täälläkin, eikä arvosteta veteraaneja. Oma valinta.

Seppo Himanen

Natseja Suomessa on erittäin vähän. Mitään aatetta, tunnetta tai mielipidettä ei saa kieltää lainsäädännöllä .Rikoksiin syyllistyneet tuomitaan yksilöinä. Paras tapa pitää natsit ja muut ääriliikkeet marginaalissa, on tehdä yhteiskunnasta oikeudenmukaisempi ja demokraattisempi. Kansallismielisyys ei ole ääriliike.

Erkki Malinen

Ehkä tämä hakaristi lippu innostaa joitakin sen takia kun kun siitä on tehty myytti. Sodasta ei kerrota rehellisesti, täälä oli 200000 Saksalaista sotilasta jotka taisteli Suomen puolesta, se on vaiettu kuoliaaksi, ja niillä oli hakaristi lippu. 200000 sotilasta on valtava määrä, luulis sillä olevan ollut jokin vaikutus sodankulkuun, mutta ei siitä kerrota mitään. Ehkä jatkosodassta pitäis kertoa koko totuus.

Kannattaa huomioida mielenilmauksista ja yleisistä kokouksista seuraavat laista löytyvät seikat:

10 §
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

11 §
Kokousvälineet

Yleisessä kokouksessa saa käyttää julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tavanomaisia kokousvälineitä sekä tilapäisiä rakennelmia. Järjestäjän on tällöin huolehdittava siitä, etteivät ne aiheuta vaaraa tai kohtuutonta haittaa osanottajille, sivullisille tai ympäristölle.

Lähde:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

---

Lainvalvojien tulee olla nyt tarkkana, etteivät heitä bensaa liekkeihin.

Hannu Mononen

On yleisesti mautonta ja typerää tavoitella julkisuutta kaikenlaisella ala-arvoisella teatterilla ja rettelöinnillä nimen omaan itsenäisyyspäivänä, jota vietetään juhlistamaan vuosipäivänä Suomen kansan vapautumista päättämään itse omista kohtaloistaan.

Sen oikeuden hinta on ollut kova ja sen säilyttäminen on kysynyt aivan toisenlaista asennetta kuin pilalle hemmoteltujen keskenkasvuisten julkisuuden kipeys.