Tiistai 25.6.2019

Sauli Niinistö Ylelle: ”Jos tällainen jatkuu, niin kyllä siitä aikamoinen rähinä saadaan aikaiseksi”

Luotu: 
6.12.2018 18:56
Päivitetty: 
6.12.2018 19:04
  • Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
    Kuva
    Sauli Niinistö ja Jenni Haukio.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on julkaissut sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän toivotuksen juuri ennen Linnan juhlien alkamista. Viestissä on myös kuva Niinistöstä ja rouva Jenni Haukiosta, jonka iltapuku on valmistettu Aallossa kehitetystä ja valmistetusta Ioncell-kankaasta, joka tehdään 100-prosenttisesti koivusta.

”Haukion mekon konseptia kuvaisin suomalaisen perinteen ja futurismin yhdistelmäksi. Suomalainen ikiaikainen koivu kohtaa uuden ajan. Mekon mallissa halusimme kunnioittaa asiakkaamme toiveita, mutta myös tuoda materiaalin mahdollisimman kauniisti ja juhlavasti esille”, toinen puvun suunnittelijoista Emma Saarnio kuvailee Kauppalehdelle.

Presidentti Niinistö arvioi Ylen haastattelussa ennen Linnan juhlien alkua, että Suomelle ja suomalaisille olisi tärkeää yrittää ymmärtää toisia paremmin.

”Vuosi sitten totesin, että Suomeen on pesiytynyt halu ymmärtää toisia väärin pikemminkin kuin ymmärtää. Jos tällainen jatkuu, niin kyllä siitä aikamoinen rähinä saadaan aikaiseksi”, Niinistö sanoi.

”Olisi muistettava samoja asioita kun silloin kun ratkaistiin Suomen tulevaisuutta. Se on se demokratian tapa toimia yhdessä niin, että jokainen kokee olevansa osallinen. Tänään tarvitsemme sitä samaa”, hän jatkoi.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan on kutsuttu noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta vierasta. Kutsuttuina on erityisesti niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

Vastaanoton kättelyn aloitti kenraali, vapauden suurristin komentaja Jaakko Valtanen. Valtanen toimi Puolustusvoimain komentajana vuosina 1983-1990. 

Vastaanoton kättelyn ja Valtiosalin alkuillan musiikista vastaa Kaartin soittokunta. Musiikkivalinnat soittokunta on tehnyt perinteitä vaalien ja itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton ympäristöteeman huomioiden. Ensivalssin presidenttipari tanssii 150-juhlavuottaan viettävän Oskar Merikannon säveltämän Valse Lenten tahdissa.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Aune Mänttäri

Voi Sauli parka kun näyttää uupuneelta vaimonsa rinnalla. pitääkö presidentin pistää nokkansako joka paikkaan ja uuvuttaa itsensä? Eikö Saulilla ole yhtään viisasta neuvonantajaa joka kertoisi mitenkä oudolta tuo lenteleminen näyttää ja kuulostaa. Jäitä hattuun arvoisa presidentti! Kättä päälle sopimustaan lunastaminen sopimuksiksi kirjoittaminen käy toden näköisesti voimille kun touhuiluilla on jo vaarannettu kansakuntamme turvallisuutta, ja sopija osapuolet , maat, ovat itsekin kaaoksessa. Ranska, Britannia, Saksa, Italia ja USA. jne.

Aune Mänttäri

Linnanjuhlatkin näyttivät surujuhlalta. Ilottelun laskisin hyväosaisten temmellykseksi joilla ei ole huolta huomisesta tai heillä ei ole kykyä eläytyä kansakuntamme köyhien osasta.
Presidentin rouva Jenni Hauho oli illan "kuningatar" onnellinen pirteä äiti.empaattinen. Ihailin häntä koko illan suuresti , hän on nainen paikallaan Menestystä!

Risto Salovaara

Juhlat polkevat paikoillaan, uutta oli ruotsin kielen käyttö monessa haastattelussa. Liian vähän veteraaneja, liian paljon politikkoja, riittäisi, että kansanedustaja pääsee kerran koko neljän vuoden aikana näihin juhliin. Politikot nostetaan tavallisten ihmisten yläpuolelle, miksihän ? Suurin motiivi useimmilla lähteä politikkaan mukaan, on omat ekon nostaminen.
Selostajat keskittyvät ainoastaan pukujen kommentointiin ja kun näkee kaikki ne turhaa kutsutut, niin olikohan viimeinen kerta, kun katselin ? Olisi kiva tietää, paljonko Jennin puku oli tullut maksamaan ( tai tulisi, jos joku "tavallinen" haluaisi sellaisen) ja kuinka paljon aikaa ja esim. energiaa sen valmistamiseen tarvittiin ? Ei ehkä sittenkään niin suuri egoteko ?

Eino Kaikkonen

Kenraali Jaakko Valtanen oli erinomainen Puolustusvoimain komentaja niin kuin oli myös kenraali Lauri Sutela. Molemmat mitä suurimpia realisteja ja komentamansa armeijan sekä sen uskollisuuden mitan oikein ymmärtäneitä, - ilman suuria eleitä ja ankaraa paatosta. Heidän kaltaisiaan maa todella tarvitsee. Reservin tiedustelualikersanttina 1/ 64 arvostan heitä sekä vilpittömästi että syvästi.