Sunnuntai 26.5.2019

Sdp:lle taas takapakkia – Ylen gallup: Haavisto veti vihreät jyrkkään nousuun

Luotu: 
7.12.2018 07:52
Päivitetty: 
7.12.2018 07:57
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Pekka Haaviston valinta vihreiden puheenjohtajaksi näkyy nyt puolueen kannatuksessa.
|

Vihreiden kannatus on noussut tuntuvasti puolueen puheenjohtajan vaihduttua, kertoo Yle tuoreeseen gallupiinsa perustuen. Gallupkärki sdp ja myös toiseksi suosituin kokoomus laskevat uudessa mittauksessa.

Vihreiden kannatus on noussut peräti 2,6 prosenttiyksikköä 13,9 prosenttiin. Ylen perjantaina julkaisemassa kyselyssä näkyy ensi kertaa koko mittausjakson ajalta uuden puheenjohtajan Pekka Haaviston valinta.

Sdp:n kannatus on laskenut 1,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta ja on nyt 21,5 prosenttia. Puoleen kannatuksen nousu oli hyytynyt myös Alma Median tuoreessa kyselyssä. Samoin vihreiden kannatuksen piristyminen näkyi myös Alman kyselyssä, joskin vaimeampana kuin Ylen kyselyssä. Lue myös: Alma-kysely: Sdp:n nousu hyytyi – vihreillä ja PS:llä pientä piristymistä

Kokoomuksen kannatus on myös laskenut noin prosenttiyksikön 19,1 prosenttiin. Pääministeripuolue keskusta nousi 0,5 prosenttiyksikkö 17 prosenttiin ja kiri näin hieman muita suurimpia puolueita.

Kyselyn suurin putoaja on perussuomalaiset, jonka suosi putosi 1,7 prosenttiyksikköä 8,1 prosenttiin.

LUE MYÖS: Näkökulma: Petteri Orpo joukkoineen nukahti – se teki Antti Rinteestä suosikin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Mikkola

Ja kun tiedetään ettei Vihreät, Vasemmisto ja Ps ole hallituskelvollisia tai halukkaita niin seuraavan enemmistöhallituksen muodostaa joko kaikki tai osa seuraavista puolueista eli SDP, KOK, Kesk, Rkp ja Kd.
Galluppien mukaisesti tällähetkellä SDP ja KOK saa noin 40pros kannatuksen eli RKP ja Kd ei riitä enemmistöhallituksen pohjaksi.
Eli seuraavan hallituksen muodostaa kolmikko SDP, KOK ja keskusta.

Tapani Tuominen

Eilen kun taas yritin autolla käydä useammalla hautausmaalla Helsingissä, niin näkyi karmivalla tavalla vihreiden aiheuttama täystuho kaupunkisuunnittelussa. Teitä kavennetaan joka paikassa, nämä työt kestävät vuosia (esim. Mechelininkatu) ja autot seisovat sitten näissä sumpuissa savuttaen.

Todellinen ympäristöteko a'la Sinnemäki etc. Äänestäkää lisää tätä vihreää stalinismia. Toimii yhtä hyvin kuin entisessä naapurissa, joka oli esikuva silloin kun Anni-tyttökin pyöri pioneerileireillä.

Ensio Jauhiainen

Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit

Pekka Haavisto kertoo yllä olevassa vuonna 2009 otetussa kuvassa Liittokansleri Angela Merkelille luovutettavassa kirjassa olevansa "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva tutkija ja professori". Kuvassa Muttille luovutetaan Saksan kestävän kehityksen politiikan yhdeksäs vertaisarviointiraportti. http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publika...
Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä yhtään tieteellistä julkaisua.
Kun tutkii muiden työryhmän jäsenten osaamisprofiilia, käy ilmeiseksi, että Pekka Haavisto on valittu työryhmään tuomaan työryhmään nimenomaan akateemista osaamista.
Pekka Haavisto ei mainitse enää tänä päivänä virallisessa CV:ssään olleensa tuon kuvassa näkyvän ryhmän jäsen.http://www.pekkahaavisto.fi/cv/
Pekka Haavisto mainitsee CV:ssään kyllä olleensa vuonna 2013 Saksan 15. kestävän kehityksen vuosiraportin arvioineen työryhmän jäsen. Tuon vuoden vuosiraportissa Pekka Haavisto ei enää tohdi luonnehtia itseään "useiden kansainvälisten instituutioiden vierailevaksi tutkijaksi ja professoriksi". http://www.nachhaltigkeitsrat.de/uploads/media/20130925_Peer_Review_Sust...
Ennen kuvan ottamista Pekka Haavisto suurenteli systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään noin 2003-2009 paikkeilla erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä. Hän kertoo köyhissä maissa vieraillessaan olleensa urallaan mm. Maailmanpankin varakuvernööri.
http://wsds.teriin.org/2005/speakers/pekkahaavisto.htm
https://www.e3g.org/docs/Venice_Meeting_Participant_Biographies.pdf
http://www.afes-press.de/pdf/Sec_Env_Med_1095.pdf
Pekka Haavistolla meni todella lujaa 2000 luvun alkupuolella ja hänet valitaan 2005 EU:n Darfur-suurlähettilääksi erityisesti silloisen ulkoministerimme Erkki Tuomiojan ja kollegan Saksan Joschka Fischerin edistettyä Haaviston valintaa tähän virkaan.
Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa. En ole kenenkään koskaan nähnyt jättävän mainitsematta koulutustaan nimikirjassaan.
Miksi Pekka Haavisto jätti mainitsematta koulutuksensa?
Asiaan vastaaminen on ilmeisen yksikertaista. Jos Pekka Haavisto olisi nimikirjassaan kertonut Darfur-nimityksen yhteydessä koulutuksensa (=ylioppilas), olisi hänen ilmeinen korttitalomainen erehdytys paljastunut.
Eihän "moninkertainen professori ja vieraileva tutkija lukuisissa kansainvälisissä instituutioissa" voi mitenkään olla henkilö ilman akateemista loppututkintoa.
Darfur nimityksen rahallinen arvo Pekka Haavistolle lienee ollut noin puoli miljoonaa euroa. Hän sai hoitaessaan po. työtehtäväänsä EU:n korkeinta virkapalkkaa ja hankalan asemapaikan lisät.
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/declara...
Jos joku jonkun muun puolueen ja aivan erityisesti persujen poliitikko olisi koskaan tehnyt mitään näin arvelluttavaa, olisi valtamedia tuominnut hänet ikuiseen kadotukseen tai niinkuin eräs fb-kaveri luonnehti äärimmäistä rangaistusta viideksi vuodeksi sähkötuoliin.
Edellisten presidentin vaalien alla hän luonnehti itseään julkisesti köyhäksi

Seppo Simonen

Näin se menee 4 kk kuluttua tällä vaudillla Vihret 24,3 % , Keskusta 19 % , SDP 16,7 % , Kokoomus 14,7 % , KD 6,5 % , Vasemmisto 5,7 % , Siniset 3,1 % , RKP 2,8 % ja PS 1,3
Vihreistä tulee nyt todella pääministeripuolue ja eiköhän tuo Pekka Haavisto perune eroamisensa ja halunne pääministeriksi ja kasaa hallituksensa porvari pohjalle. Katsoin ennusteen kristallipalosta joka on varman päälle.