Sunnuntai 26.5.2019

Heinäluoma ja Halla-aho samaa mieltä MTV:llä: Rikollisilta voitava ottaa Suomen passi pois – ”Vakava virhe Suomen lainsäädännössä”

Luotu: 
7.12.2018 09:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Eero Heinäluoma ja Jussi Halla-aho olivat yhtä mieltä Suomen kansalaisuuslainsäädännön heikosta kohdasta.
|

Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho olivat MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä samaa mieltä: Suomen kansalaisuus täytyy voida ottaa pois ulkomailta tulleilta ihmisiltä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.

Maahanmuuttajien rikoksista keskusteltiin Oulun seksuaalirikosvyyhtiin liittyen. Alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä ja raiskauksista epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä, joista osa on median mukaan turvapaikanhakijoita ja osa on jo saanut Suomen kansalaisuuden.

”Olen itse sillä kannalla, että tällaisissa tapauksissa pitää olla mahdollisuus ottaa Suomen kansalaisuus pois ja lähettää pois Suomesta”, Heinäluoma toteaa aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

”Tästä olen samaa mieltä. Yksi vakava virhe suomen kansalaisuuslainsäädännössä on, että sitä ei voi menettää missään olosuhteissa. Tällainen mahdollisuus pitäisi olla”, Halla-aho sanoi.

Heinäluoma huomautti, että tekeillä on lakimuutos, jonka jälkeen kansalaisuuden poisotto on mahdollista maanpetokseen ja terrorismiin liittyvissä tapauksessa. Hän kuitenkin kaipaa mahdollisuuden laajentamista muuhun vakavaan rikollisuuteen.

Siitä Heinäluoma ja Halla-aho olivat eri mieltä, kuinka suuri selittäjä maahanmuutto on seksuaalirikosten ja niiden kasvun taustalla. Halla-aho on todennut, että Oulun seksuaalirikokset ”liittyvät täysin yksiselitteisesti maahanmuuttoon ja harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan”.

Heinäluoma huomautti, että seksuaalirikoksia tapahtuu ”muutenkin kuin maahanmuuttoon liittyen”.

Halla-aho nosti esiin ulkomaalaisten ja ulkomaalaistaustaisten ihmisten korostuneen osuuden seksuaalirikoksista epäiltyjen joukossa. Joidenkin maahanmuuttajaryhmien edustajien riski syyllistyä seksuaalirikoksiin on moninkertainen kantaväestöön nähden, ja Halla-ahon mukaan tämä liittyy uskonnollisiin ja kulttuurisiin lähtökohtiin, eikä ”ongelmia voi kotoutumisella välttää”.

”Tähän voidaan reagoida rangaistuksilla, mutta mitä enemmän meillä on maahanmuuttoa islaminuskoisista kehitysmaista, sitä enemmän tällaisia tragedioita tulee”, Halla-aho sanoi.

Myös Heinäluoma allekirjoitti käsityksen siitä, että seksuaalirikosten maksimirangaistusten korottaminen ei tuo ratkaisua ongelmiin.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on todennut Oulun rikosepäilyjen selvittyä, että Suomen kansalaisuuden myöntämiseen pitäisi olla tiukempi seula.

Lue lisää:

Pääministeri Sipilä: Oulun tapahtumat järkyttävät syystä

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet nuoria tyttöjä kontaktiin

Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja: Rikolliset takaisin kotimaihinsa – Suomen valtion toimittava nyt

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Karvonen

Ja tämä auttaisi mitä? Suomeen tuli porukkaa ilman passia kymmeniä tuhansia. Jos passeja olisi edes kyselty tulijoilta aikoinaan(ja edelleen) niin ei tarvitsisi tätäkään keskustelua käydä. Eli, jos otetaan passi pois, niin voinee sitten käväistä Ruotsin puolella ja kävellä takaisin uuden tuoreen keksityn identiteetin varjolla, saada taas uuden passin ja siinä sitten jatkaa touhujaan.

Jaakko Aalto

Ei se kyllä noin mene. Passilla tarkoitetaan tässä kansalaisuutta ja tuo esitys on askel oikeaan suuntaan. Ei ole mitään syytä antaa Suomen kansalaisuutta tänne tulleille vakaviin rikoksiin syyllistyneille. Ja jos sellaiseen on erehdytty, se on voitava peruuttaa.

Jukka Sarjanen

Niin, ja sitten on tämä poliisin tilasto seksuaalirikoksista. Oikein malliesimerkki, vale, emävale, tilasto. Tietenkin pitäisi kertoa mamujen tilastollinen osuus seksuaalirikoksiin heidän määräänsä kohden. Luku on niin karmaiseva, ettei sitä jostakin syystä haluta kertoa...

Timo Hietanen

Halla-aho on valitettavan oikeassa. Demarit, Vihreät, RKP, Kepulit ja Kokoomus
eivät uskalla katsoa totuutta ja olla realisteja. Tutkikaa ja ottakaa opiksi muiden
EU-maiden kokemuksista mm. seksuaalirikoksiin syyllistyneiden taustoista.
Älkääkä toki yllättykö järkyttävistä tilastoista. Kansan valitsemien poliitikkojen
vastuulla on suomalaisten turvallisuus, siihen teidät on tärkeysjärjestyksessä
vaaleilla valittu. Ei pelastamaan muuta maailmaa ensin - hintaan mihin hyvänsä.

esko kotilainen

Miten sitä voi pois ottaa ,kun tavallinen tallajaakaan ei pääse eroon suomen kansalaisuudesta,muutoin kun harkinnan ,ja kovan maksurumpan jälkeen.Jopa tästä ovesta Suomeen käy,hän toivonsa voi menettää.Sisään pääsee ilmaiseksi,ulos ei rahallakaan.

J. Lindfors

Hyvä että demarit kannattavat myös sitä että annettu Suomen kansalaisuus on peruttava jos tekee kansalaisuuden saamisen jälkeen törkeän rikoksen kuten esim. Raiskauksen.

Tämä on saatava nopeasti lainsäädäntöön ja raiskaajat ja erityisesti lasten raiskaajat on karkotettava.

J. Lindfors

EU direktiivin mukaan vaikka kaikki hylätyt turvapaikanhakijat voi säilöönottaa kunnes heidän poistamisensa maasta onnistuu.

Kokoomus ja Keskusta hallituksen linja jossa yli 9000 hylätyn turvapaikanhakijan annetaan pyöriä vapaasti Suomessa ja tehdä mitä haluavat on täysin edesvastuuton.

Uutisten mukaan molemmat bussin kaappausta kesken ajon yrittäneet ovat hylättyjä turvapaikanhakijoita joten hallituksen pitää herätä ja alkaa säilöönottaa hylätyt turvapaikanhakijat niinkuin EU direktiivit mahdollistavat.

J. Lindfors

Saksa on muuten nyt alkanut sulkea kaikki uudet turvapaikanhakijat ankkurikeskuksiin joissa odotetaan koko turvapaikkaprosessin ajan.

Kun Saksa käyttää tällaisia suljettuja ankkurikeskuksia niin Suomen pitää alkaa toimia myös samoin jotta turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset estetään.

Seppo Muurinen

Halla-ahon suunta on oikeanlainen,jota muiden on lähes pakko myötäillä ts.ottaa huomioon.
Toivon mukaan nyt viimeistään mm.näidenkin viimeisten tapahtumien jälkeen otetaan Halla-ahon (puolueen),enemmän kuin mielipiteet : Huomioon myös käytännössä !