Maanantai 20.5.2019

Suomen Kansa Ensin -tilaisuudessa hämmästyttänyt kansanedustaja: ”Kerroin isästäni, joka oli sotaveteraani, sotainvalidi ja vakaumuksellinen kommunisti”

Luotu: 
7.12.2018 11:48
Päivitetty: 
7.12.2018 16:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi kertoo Facebookissa, että esiinnyttyään äärioikeiston tilaisuudessa hänet leimattiin "pahimmista pahimmaksi". "Onhan tämä helvettiä", kansanedustaja kirjoitti.
|

Vasemmistoliiton riveissä ihmetellään puolueen kansanedustajan Markus Mustajärven vierailua Suomen Kansa Ensin -liikkeen mielenosoitukseen Eduskuntatalolla itsenäisyyspäivänä. Mustajärvi sanoo Uudelle Suomelle, että hän pitää ”härskinä” yritystä leimata hänet äärioikeiston tukijaksi vierailun vuoksi.

”Tämmöinen kytkentä on aika outo”, Mustajärvi sanoo.

Kansanedustajan mukaan päätös puhua mielenosoitusväelle oli spontaani.

”Kun olin Linnan juhlilta kävelemässä eduskuntaan työpaikalleni, seurasin siinä aikani mielenosoitusta ja sanoin, että voisinko minäkin sanoa muutaman sanan. Viestini oli se, että isänmaa, paitsi että se on sininen ja valkoinen, on myöskin punainen”, Mustajärvi sanoo.

LUE MYÖS JATKOJUTTU: Li Andersson moittii puolueensa kansanedustajan toimintaa: ”Ehdoton nollatoleranssi rasismille”

Hän kritisoi puheessaan vasemmistolaisten väittämistä epäisänmaallisiksi.

”Kerroin muun muassa isästäni, joka oli vakaumuksellinen kommunisti, sotaveteraani ja sotainvalidi. Vähän avasin sitä, että tämä maa on muidenkin kuin äärioikeiston.”

Mustajärvi katsoo, että itselle vieraitakaan mielipiteitä ei tule vaieta ja vaientaa ”sanomalla, että noin ei voi sanoa”.

”Ei pidä hyväksyä sitä, että kiihotetaan esimerkiksi väkivallantekoihin. Mutta mielestäni Kekkonen oli aikanaan viisas siinä – kun ajateltiin, että kommunistit olivat Suomelle vaaraksi – että otti heidän hallitukseen.”

Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Tiia Maija Lehtonen arvosteli Mustajärven ratkaisua Twitter-päivityksessään.

”Olen nähnyt aika paljon aikaa ja vaivaa äärioikeiston perseilyjen penkomiseen. Kun sitten näät oman puolueen kansanedustajan puhumassa jossain Suomen Kansa Ensin -miekkarissa, niin pettymys on aika iso. Tästä toivottavasti luvassa toimenpiteitä, asiaa ei voi jättää tähän”, Lehtonen kirjoittaa.

Mustajärven vierailua hehkutettiin tilaisuudessa ”äärimmäisen isona kunniana” ja kansanedustajaa kiiteltiin rohkeudesta. Mustajärvi itse sanoi puheessaan, että hän ei varmaankaan ole paikalla olijoiden kanssa samaa mieltä monestakaan asiasta, mutta pari yhtymäkohtaa Suomen Kansa Ensin -liikkeeseen hän mainitsi. Suomen Kansa Ensin -ryhmä vaatii rajojen sulkemisen lisäksi muun muassa Suomen sotilaallista puolueettomuutta ja euro- sekä EU-eroa.

”Minä en hyväksy sitä, että EU:n nimissä meidän kansallista päätäntävaltaa kavennetaan. Minä en koskaan hyväksy sitä, että kansainvälisten sotaharjoitusten kautta Suomi viedään lähemmäksi Natoa”, Mustajärvi sanoi mielenosoittajille videotallenteen mukaan.

LUE MYÖS: Jan Vapaavuori: ”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä!”

”On hienoa, että te annatte minulle mahdollisuuden keskustella. Minä en varmaankaan ole teidän kanssa samaa mieltä monestakaan asiasta, mutta näistä asioista [olen]. Minulle isänmaallisuus on tärkeä asia”, hän päätti puheensa.

Mustajärvi kiistää ”kumartaneensa” mihinkään suuntaan. Hän huomauttaa tuoneensa puheessaan selvästi esiin erimielisyytensä mielenosoittajien kanssa.

”Kyllä mielestäni omassa puheessani tulee se viesti ihan selvästi esille.”

”Minä kerroin siitä, mikä minun näkemykseni isänmaallisuudesta on, ja se poikkeaa aika lailla siitä, mikä on äärioikeiston kanta. Pitää olla valmis kohtaamaan sellaisetkin ihmiset, jotka ovat aika lailla kaikesta eri mieltä kuin itse”, hän sanoo.

Hän kertoo saaneensa asiasta palautetta puolesta ja vastaan.

”Jotkut eivät ymmärrä miksi se piti sanoa, minun mielestä se piti sanoa.”

Päivitys klo 12:28: Juttuun tarkennettu Suomen Kansa Ensin -liikkeen nimiasua.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Helvetin 16. Vasemmiston edustaja joka osaa ajatella pidemmälle kuin pelkästään NATSINATSINATSINATSI. Tämä oli päivän yllättävin uutinen, hyvä Mustajärvi!

Onneksi sentään tilanteen tulee pelastamaan tiiamaijalehtonen, "Tästä toivottavasti luvassa toimenpiteitä, asiaa ei voi jättää tähän".

Janne Pohjala

Tässä sen näkee kun on päästetty lapsukaiset politiikan johtoon, niin vastakainasettelu yhteiskunnassa vain pahenee. Lapset eivät osaa sopia eikä liennyttää kun tulee riita. Siksi lasten riidan sopimiseen tarvitaan aikuinen!

Mustajärvi osasi puheessaan liennyttää vasemmiston ja äärioikeiston vastakkainasettelua. Osoitti että molemmilla on samoja arvoja, kuten isänmaallisuus, vaikka monista asioista ollaan eri mieltä. Hän sai aplodit.

"– Minä en hyväksy sitä, että EU:n nimissä meidän kansallista päätäntävaltaa kavennetaan. Minä en koskaan hyväksy sitä, että kansainvälisten sotaharjoitusten kautta Suomi viedään lähemmäksi Natoa, Mustajärvi sanoi Uuden Suomen mukaan mielenosoittajille.

"– Olen ollut politiikassa yli 40 vuotta ja aina ottanut turpiin sen takia, että olen vasemmistolainen. Kuka hullu voi kuvitella, että minä tukisin äärioikeistoa"

Sitten tulee kommarien lapsitähden vuoro: Li kertoo olevansa Mustajärven toimintaan pettynyt ja toivoo, että siitä on ”luvassa toimenpiteitä”.

Luuleko Li että tämä maa ja kansa paranee sillä että kaikki pyrkimykset liennyttää ja löytää yhteistä ihmisien välillä, vaikka oltaisiinkin eri mieltä, tehdään rangaistavaksi? Että sopimisesta sakotetaan ja riitelystä palkitaan?

Näkee että lapsukaiset puoluejohdossa ovat eläneet liian kaukana siitä ajasta kun kantapään kautta opittiin mihin se johtaa kun lisätään koko ajan vastakkaiasettelua ja lopulta soppa palaa pohjaan?

Mahtaisiko Li oppia tämän jos hänet vietäsiin Suomi sata santakuopalle, pantaisiin piiput tanaan ja sanottaisiin että tähän ammuttiin Suomesta ne edelliset kommarit, jotka ei osanneet sopia?*

Toivottavasti Li miettii hetken tulee uusiin ajatuksiin. Tämä maa tarvitsee Mustajärven tapaisia ihmisiä, jotka eivät riitele vaan hakevat yhteistä pohjaa, sopua ja sitä että osataan elää samassa maassa vaikka kuinka oltaisiin monista muista asioista ihan eri mieltä.

Li ei osaa kuin haastaa riitaa. Sellaisella puoluejohtajalla ei tee mitään, koska kaikki osaa riidellä mutta harva sopia ja korjata. Vaihtakaa Mustajärvi puoluejohtajaksi.

*Ei se ei ollut oikein sekään, mutta se oli lopputulos. Kovin onneton sellainen.

Erkki Karvanen

Hatunnosto Mustajärvelle asioiden nostamisesta leimatehtailun edelle.

Teon kunnioitettavuus korostuu, kun vertaa sitä Ylen tämän hetkisen toimintaan. Ensin kepulikonsteilla hankitaan tietoon jonkun suljetun keskusteluryhmän jäsenet, ja sitten suurenakin uutisena nostetaan tikun nokkaan löydettyjen kansanedustajien nimet. Toivoisi, että varsinkin toimituksista löytyisi enemmän tällaisia ”mustajärviä”.

Kari Kivi

Valitettavasti näin järkevää puhetta kuulee tosi harvoin jos koskaan vasureilta,kyllä siellä on vallassa vain yksi ajatus ,muut on väärässä vasemmisto ja vihermasemmisto ainoat oikeat ihmiset suomessa.

Risto Jääskeläinen

Eräässä CIA:n raportissa vuoden 1960 tietämistä luotettiin suomalaisen korpikommunistin isänmaallisuuteen. Jos homo sovjeticus tulisi rajan yli huonoin aikein, korpikommunisti tartuisi aseeseen maataan puolustaakseen, raportissa arvioitiin.
Kyllä se niin on, että kansanedustaja Mustajärvi on korpikommunistien perinteen vaalijana aidosti isänmaallinen mies, mitä todistaa hänen toimintansa uutisoidussa tilanteessakin. Oikein toimittu, vaikka ääniä saattoi mennäkin.

Teppo Oikari

Mustajärvi on pitkään ollut eduskunnan järkevin henkilö. Arvostan häntä puoluekannasta ja mielipiteistä riippumatta.

Kun tolkun mies avasi suunsa, niin hänetkin "ammuttiin" sanansaattajana, "omiensa" toimesta.

Tätä on poliittinen korruptio lumedemokratiassa.

Jaakko Niskasaari

Taas täysin melua tyhjästä median ja "omiensa toimesta"-mustamaalausta. Kuten edellinenkin kommentoija sanoo niin omastakin mielestäni Mustajärvi on ollut selkärankaisimpia ja järkevimpiä polittikkoja tai kansanedustajia viime kausien ajan. Ei myynyt toissa vaalikaudella lupauksiaan ja vakaumustaan ja sai näin vassareiden eduskuntaryhmästä potkut silloin. Kerrankin fiksu ja rehdin oloinen ;) alansa osaaja!

Risto Salonen

Kovin ohkaisin hartein Tiia Maija 27-vuotiaana arvostelee itseään huomattavasti ansioituneempaa kansanedustajaa. Ansioita on vaikkapa koulutuksessa ja poliitikon uralta, ikääkin tuplaten Tiia Maijaan nähden.
Voisi luulla tulevien eduskuntavaalien kilpakumppaneiksi, mutta eri vaalipiiristä.
Kummalla hepo karkasi?

Janne Ruusunen

Jotenkin hassua johdattaa Mustajärvi heikoille jäille puolueen suunnalta vaikka tämä esiintyminen ei todellakaan ollut Suomen Kansa ensin- järjestäjien kannalta optimaalinen. Mustajärven puhe olisi voitu esittää missä tahansa tapahtumassa, mutta vain ääri?oikeiston tapahtumassa tästä tehdään äläkkä. En näe mitään vahinkoa tapahtuneen, vaan todellakin Mustajärven pisteet nousi, koska hyppäsi ns leijonan kitaan. Mustajärvi on suoraselkäinen mies joka jo aiemmin erotettiin Yrttiahon kanssa puolueesta koska ei myynyt nahkaansa mistään hinnasta. Mustajärvi kertoi ettei ole tilaisuuden järjestäjien kanssa monestakaan asiasta samaa mieltä, mutta oman puolueen feministit suoltavat näköalattomuuttaan teon haitallisuutta.

Jaakko Niskasaari

Ruusunen juuri näin. ihme "jeesustelua" tältä Lehtoselta, ilmeisemmin sisälukutaito olematonta tai sitten yrittää jostain henk.koht agendasta mustamaalata Mustajärveä.
Joka tapauksessa rohkea veto Mustajärveltä käydä hyvin asiallisesti ja diplomaattisesti puhumassa "hieman" eri kantaa ajavien tilaisuudessa jossa toikin ainakin tämän artikkelin mukaan hyvin selkeästi esiin ettei ole varmaan monessakaan asiassa samaa mieltä ko. tilaisuuden järjestäjien kanssa mutta siitä huolimatta hyvä puhe, hyvää asiaa, ja isot propsit rohkeudesta vaikka varmaan takaraivossa Mustajärvi itsekin tiesi että saattaa media ja muut häiriköt vääristellä ja kääntää asiaa häntä itseään vastaan.
Kaipaisimme lisää Mustajärven ja Yrttiahon kaltaisia selkärankaisia edustajia eduskuntaan niin suomen "kavereille-kanssa-yksityistämispuolue" -kokoomuksen valheet ja hyvinvointivaltion alasajon agenda voisi jopa tulla päivänvaloonkin.

Marko Lilja

Suomalaiset kommunistit ovat olleet aina hyvin nationalistisia. Tämä tulee hyvin esiin kun lukee Kimmo Rentolan Niin kylmää että polttaa kirjan.

Kaikki me muistamme kovien stadin kundien ässä-rykmentin, jossa oli mukana paljon kommunisteja.

Suomalaisten kommunistien ja etenkin sosiaalidemokraattien isänmaanrakkaus oli suurena tekijänä siinä, että Suomi säilyi itsenäisenä. Kyllähän isänmaallisuuden symbolina on Väinö Tanner Mannerheimin, Rytin ja Kekkosen rinnalla.

Otto W Kuusisto saattoi vain kiehua Terijoella raivosta kun suomalaiset kommunistit eivät innostuneet tippaakaan olemaan Moskovan sätkynukkeja, vaan taistelivat yhdessä suojeluskunnan kanssa itsenäisyyden puolesta.

Kuusisto ja muut kommunistijohtajat yrittävät kominternin kautta ohjata kommunistien toimia kautta maailman enemmän ja vähemmän onnistuneesti.

Suomessa vähemmän onnistuneesti koska enemmistökommunistit ottivat ohjeistuksen lähinnä nimellisti.

Loppujen lopuksi käpykaartilaisten ja sabotoijien määrä oli hyvin pieni.

No, tämä nyt on vain myrsky vesilasissa.

Heikki Tuhkanen

Joo. Suomalaiset kommunistit eivät talvisodan aattona todennäköisesti olleet kovin tietämättömiä aatetovereidensa kohtaloista Stalinin puhdistuksissa. Rajan yli oli kuitenkin jatkuvaa liikennettä. Arvo ”Poika” Tuomisen Kremlin kellot, oli aika valaiseva teos....

Vapaasana Kaikille

Tämä vain todistaa, että vihervasemmisto ei kykene vastavuoroiseen vapaaseen keskusteluun. Vaan saneluun mistä saa puhua. Sekä Mustajärven sanoin viime pj. kisassa, että enää ei taida olla "perus rasvanahka duunareille" mitään sijaa tässä puolueessa. 9% kannatus telakkamiehelle todistaa, että Suomalaisen duunarin ja vähävaraisen puolustaminen ei ole enää puolueelle tärkeää. Islamin puolustaminen ja sen tuominen kouluihin, työpaikoille ja yhteiskuntaan on tullut nyt vihervasemmiston ykkösagendaksi, samalla pakko tuotetaan lisää miljoonia muslimeja tämän GMO sopimuksen myötä Suomeen. Eikä yksittäisellä jäsenvaltiolla ole sen sopimuksen jälkeen mitään mahdollisuutta itsenäisesti määrittää kuinka paljon ja ketä tänne tulee sosiaalitoimiston hoidettaviksi.
On tainnut puolueelta viimeisetkin oman maan köyhien puolustamisen tahto, kuten Isänmaankin puolustaminen loppua viimeistään Li Anderssonin kaudella ja on jäänyt täysin unholaan. Suomalaiset viimeiseksi äänestämällä vihervasemmistoa.

Vallu Novanto

Mustajärvi ja Popeda. Arvostan. Jos on sanottavaa, kannattaa sanoa ja kannattaa kuunnella. Se on keskustelua. Vain pelkuri ja tyhmyri alkaa lällättää kun toinen puhuu. Ja pikkulikat sanoo, mä en leiki sun kanssa ja kaverilleen, että mä en ole sun kaveri, jos leikit ton kanssa. Ja näköjään vähän isommatkin. Mitä on li: n isänmaallisuus? Hah hah. Hassu sanapari, Li ja isänmaallisuus.

Jorma Sarkela

Markus Mustajärvi on suoraselkäinen ja rohkea lappilainen! Jos noiden terroristien kanssa ei keskustella, seuraukset näkyvät Ruotsissa ja Ranskassa. Tuo ei liene Vasemmistoliitonkaan tavoitteena???

Eivät terveet tarvitse parannusta, vaan sairaat!