Keskiviikko 22.5.2019

KRP bussihyökkäyksistä: ”Epäillyt eivät ilmeisesti tunne toisiaan”

Luotu: 
7.12.2018 13:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keskusrikospoliisi kertoo vaativansa kahta henkilöä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa.

”Toisen miehen epäillään yrittäneen puuttua linja-auton kulkuun Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja toisen miehen epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun Loimaalla tiistaina iltapäivällä. Molempia miehiä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltyinä. Tekoja ei tällä hetkellä tutkita terroristisina tekoina”, keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessaan.

Krp:n mukaan poliisi ei ole toistaiseksi saanut viitteitä siitä, että tapausten välillä olisi jotain yhteyttä.

”Teot ovat itsenäisiä, eivätkä rikoksesta epäillyt ilmeisesti tunne toisiaan”, poliisi kertoo.

Poliisilla ei toistaiseksi ole selvyyttä tekojen motiiveista.

”Molemmat rikoksesta epäillyt ovat noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia mieshenkilöitä. He ovat kotoisin eri maista. Poliisilta on kysytty henkilöiden turvapaikkastatuksesta, mutta siihen ei oteta mitään kantaa”, krp tiedottaa.

LUE MYÖS: Neljä otettiin kiinni mielenosoituksessa – ”Hakaristilippuja Helsingissä itsenäisyyspäivänä, todella kammottavaa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Kyllönen

EIköhän sitä jossain jihad sivulla ole ohjeistettu?
Mutta ei täällä herätä mihinkään ennen kuin on kasa ruumiita jossain.
Vihapuhe ja linnanjuhlien kättely kiinnostaa enemmän kuin kansalaisten turvallisuus.
Näissä tapauksissa oli yritetty ohjata bussi päin vastaantulevaa bussia, ei mikään ihan pikku keppostelu kyseessä.

Pekka Salminen

Poliisi taas pihtaa tietoja. Suomessa pitäisi olla sama käytäntö kuin USA:ssa. Siellä on pidätettyjen naamat, nimet ja tiedot mistä rikoksesta epäillään paikallisessa lehdessä. Oikeudessa ei olla huput päässä kasvot peitettyinä niin kuin Suomessa. Myös vankiloiden asiakkaiden tiedot saa kuka tahansa ko vankilan nettisivuilta.

Harri Pehrsson

Suomessa on linja-autoiltu itsenäisyyden aikana noin 885 000 tunnin aikana ilman yhtään ulkomaalaisen suorittamaa tahallista ohjaukseen puuttumista l. joukkomurhayritystä.

Sitten kaksi samanlaista joukkomurhan yritystä, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, sattuu 12:sta tunnin aikana.

Osaako joku todennäköisyyslaskentaa ?