Perjantai 24.5.2019

Li Andersson moittii puolueensa kansanedustajan toimintaa: ”Ehdoton nollatoleranssi rasismille”

Luotu: 
7.12.2018 16:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Li Anderssonin mukaan kansanedustaja Markus Mustajärven kanssa on keskusteltu hänen osallistumisestaan Suomen Kansa Ensin -tilaisuuteen.
|

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo Twitterissä, että puolueen kansanedustajan Markus Mustajärven kanssa on keskusteltu tämän osallistumisesta Suomen Kansa Ensin -tilaisuuteen itsenäisyyspäivänä.

Mustajärven toiminta ihmetytti vasemmiston piirissä jo eilen. Hän kertoi tänään Uuden Suomen haastattelussa sanoneensa tilaisuudessa muun muassa, ettei ole paikalla olijoiden kanssa asioista samaa mieltä ja kritisoineensa vasemmistolaisten kutsumista epäisänmaallisiksi. LUE TARKEMMIN: Suomen Kansa Ensin -tilaisuudessa hämmästyttänyt kansanedustaja kommentoi toimintaansa

Andersson kuitenkin sanoo, ettei Mustajärven toiminta ole hyväksyttävää.

”Tästä on keskusteltu Mustajärven kanssa ja hän on pahoitellut toimintaansa. Meillä on ehdoton nollatoleranssi rasismille sen kaikissa muodoissa eikä osallistuminen tällaisiin tapahtumiin ole hyväksyttävää, vaikka kuinka menisi puhumaan isänmaallisuudesta ilman rasismia”, Andersson tviittaa.

 

 

Mustajärvi joutui puhutteluun myös lokakuussa. Tuolloin Mustajärvi kommentoi poikkeuksellisen suorin sanoin parin vuoden takaista uutista, jossa presidentti Martti Ahtisaari pitää jääräpäistä ay-liikettä suurena syypäänä hyvinvointiyhteiskunnan alamäkeen.

”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin, kun kommentoi asioita, mistä ei mitään ymmärrä”, Mustajärvi kirjoitti Twitterissä.

”Mustajärven kielenkäyttö oli asiatonta eikä edusta puolueen linjaa. Asiasta on keskusteltu hänen kanssaan”, Andersson kertoi tapauksen jälkeen.

LUE TARKEMMIN: 

Li Andersson: Markus Mustajärven kanssa keskusteltu – ”Kielenkäyttö oli asiatonta eikä edusta puolueen linjaa”

Kansanedustajalta raju purkaus: ”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Mikkola

83 prosenttia Suomessa tutkituista ja poliisin tietoon tulleista seksuaalirikoksista on kantasuomalaisten tekemiä ja on myös tietona että valtaosa parisuhderaiskauksista ei päädy poliisitutkintaan.
Eli suhteessa eikantasuomalaiset tekevät ison osan seksuaalirikoksista verrattuna heidän määrään väestöstä mutta silti selkeä yli 4/5 on ihan kotoperäistä toimintaa.

Sami Rinta-Mänty

No voi hyvänen aika. Vasemmistoliiton jäsenet eivät siis saa edes keskustella niiden henkilöiden kanssa, joita puolueen johto pitää rasisteina. Näinkö niitä vastakkainasetteluja hillitään?

Andersson olisi kyllä selityksen velkaa, mistä hän tässä yhteydessä löysi rasismia. EU:n ja maahanmuutios vastustaminen ei edelleenkään ole sitä mutta kun argumentaatio ei riitä niin rasisti- tai natsi-kortilla hankalasta tilanteesta pääsee aina pujahtamaan takaisin turvalliseen puna-vihreään kuplaan.

Mustajärvelle pisteet suoraselkäisyydestä ja rohkeudesta.

Mikko Toivonen

Näiden poliitikkotyyppien olisi ihan ensiimmäiseksi yritettävä selventää itselleen, mitä rasismi on ja missä sitä oikeassa muodossaan muuna kuin jonkun harvan örisijän huutelemana esiintyy ja esiintyy vaikean rakenteellisesti. Jos eivät tiedä niin voinpa vihjata että aitoa rasismia esiintyy kaikkein eniten Afrikassa ja arabimaissa. Sitten etelä ja kaukoidässä(Aasiassa)
Ja jos haluatte aitoa rakenteellista rasismia löytää, niin ei tarvitse kuin ylittää rajat länteen tai itään.

Meillä on kiitos tämän joukon joka ei edes perusmääritelmiä ihmisarvoista tunnista, kohteeksi otettu mahdollisesti 3 bussilastillista lapsen tasolle jääneitä leikeistään ja harrastuksestaan mikä tavallaan pitää heidät demokratian polun lähistöllä ja julistettu heidän leikkitarpeensa kielletyiksi ja samalla lähdetty aidon tyrannian linjoille rajoittamalla demokratian pyhintä eli sanan ja ilmaisun vapautta.

Tähän ellottavaan subjektiiviseen ja dempkratian fundamenttiä loukkaavaan joukkoon ovat ilmoittautuneet niin Sipilä, Orpo, Rinne kuin nyt tai taas Anderssonkin aina demokratiaa rikkomaan haluavien vihreiden lisäksi.

En yhtään paheksuisi jos jokin paha aate mikä on Aatun ideologiasta alunperin lähtöisin ja on saanut, sanotaan yli 10% kannatuksen puolueena, milloin voisi kyytiä antaa, mutta ei silloinkaan kieltää muuta kuin vaaleissa. Poliisi ja poliitikot eivät saa ne kieltäjät olla. Niin ja eivät "piispatkaan"

Pekka Määttä

Mustajärvi on ehkä ainut vasemmistoliiton poliitikko, jota arvostan. Olen lähes kaikesta eri mieltä, mutta keskustelu ja oman mielipiteen esittäminen pitää olla mahdollista vaikka johtava politrukki olisi eri mieltä. Sama koskee muuten sinisten Jari Lindströmiä, joka myös on ihailtavan rehellinen ja omien mielipiteittensä takana.

Jaakko Aalto

Oikein. Eri mieltä voi olla, mutta jos kykenee keskustelemaan eri mieltä olevien kanssa, sekä esittämään oman kantansa perusteluineen, että kuuntelemaan rehellisellä korvalla vastapuolta ja puolustamaan heidän oikeuttaan kantansa ilmaisemiseen, on arvostuksen ansainnut. Valitettavasti tämä ihmislaji on käynyt meidän poliittisessa elämässämm jatkuvasti harvinaisemmaksi.

Pentti Westerholm

Te ette kuuntele asiantuntijoita ,hallitus ei kuuntele vähäosaisia,te ette ymmärrä lapsiperheitä.Tyypillisiä Anderssonin kommentteja hallituksen suuntaan kyselytunnilla.
Silti hän itse kieltää Mustajärveä keskustelemasta rasistien kanssa!

Jorma Sarkela

Markus Mustajärvi oli aivan oikeassa paikassa ja oikealla asialla. Rohkea saulainen mies, seisoo selkä suorana asiansa puolesta ja sana hallussaan!

Jos noiden kanssa ei saada aikaan vuoropuheluja, seurauksena ovat Ruotsin ja Ranskan kaltaiset mellakat ja räjäytykset ja muu terrorismi.

Sekö olisi Li Anderssonin tavoite???