Tiistai 21.5.2019

Kirjailija Juha Itkosen mitta täyttyi natsimarssista: ”Haluan siniristilippuni ja leijonavaakunani takaisin”

Luotu: 
7.12.2018 19:13
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Kirjailija Juha Itkonen kertoo tunteneensa vihaa nähdessään natsikulkueen ollessaan liikenteessä lastensa kanssa. Itkonen huusi kulkueelle niin, että lapset säikähtivät.
|

Kirjailija Juha Itkonen kertoo Facebookissa vihan tunteesta, joka hänet valtasi kansallissosialistien kulkueen aikana eilen itsenäisyyspäivänä Helsingissä. Itkonen kuvailee, kuinka hän tuli kahden poikansa kanssa kaupasta juuri, kun uusnatsien kulkue sulki heidän reittinsä. Itkosen koko päivitys on luettavissa tämän jutun lopussa.

”En ajatellut, tunsin. Vihasin tätä surkeaa porukkaa. Vihasin sitä, että he kehtasivat kokoontua täällä juuri tänään, minunkin itsenäisyyspäivänäni. Tietenkin myös pelkäsin heitä, mutta poliisithan olivat välissämme, saatoin siis sanoa mitä ajattelin. ’Hävetkää’, minä huusin, samalla tavalla kuin kaikki muutkin tuntemattomat huutajat. ’Hävetkää! Painukaa helvettiin!’ Tuntui hyvältä huutaa. Tunteeni vallassa en ajatellut poikiani lainkaan. Melkein yllätyin, kun tajusin heidän seisovan takanani. Sekä 13- että seitsemänvuotias näyttivät järkyttyneiltä. Seitsemänvuotias itki. Lakkasin huutamasta ja otin seitsemänvuotiaan syliini. Siirryimme kymmenen metriä etäämmälle ja odotimme siinä, kunnes viimeinenkin mustapaita oli ohittanut meidät”, Itkonen kirjoittaa.

LUE MYÖS: Suomen Kansa Ensin -tilaisuudessa hämmästyttänyt kansanedustaja kommentoi toimintaansa

Kirjailija kertoo keskustelleensa tilanteesta lastensa kanssa ja yrittäneensä selittää, miksi natsit saavat marssia Helsingissä. Itkonen kertoi katuneensa käytöstään, kun tajusi sen säikäyttäneen etenkin nuoremman lapsen. Toisaalta hän pohtii, ettei hiljaa oleminenkaan ole paras vaihtoehto.

”Haluan Suomeni takaisin. Haluan siniristilippuni, haluan leijonavaakunani, palauttakaa ne välittömästi minulle ja meille kaikille, sillä ne on tarkoitettu yhteiseen käyttöön.”

”Haluan Suomeni takaisin. Haluan siniristilippuni, haluan leijonavaakunani, palauttakaa ne välittömästi minulle ja meille kaikille, sillä ne on tarkoitettu yhteiseen käyttöön – ei porukalle, joka on valmis marssimaan ihan toisenlaisten lippujen alla. Jo riittää. Jo todellakin riittää. Jättäkää isänmaamme rauhaan”, Itkonen kirjoittaa.

Poliisi takavarikoi eilen kansallissosialistien kulkueessa nähtyjä hakaristilippuja. Tänään muutama kansanedustaja on vaatinut, että natsien tunnusten esittäminen julkisesti kiellettäisiin. LUE TARKEMMIN: Kansanedustajat vaativat: Hakaristien esittäminen julkisuudessa kiellettävä

Toisaalta tutkijatohtori Henrik Rydenfelt on pohtinut, että vastenmielisen natsimarssin sietäminen osoittaa suomalaisen yhteiskunnan vahvuutta. LUE TARKEMMIN: Tutkijat löysivät kääntöpuolen natsimarssista – ”Sananvapaus ja sen rajat toimivat”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Natsit ovat Suomessa otsikoissa ainoastaan siksi että ovat olleet vasemmiston peliväline ja puruluu. Tikanheitto on kivempaa kun on maalitaulu. Lottovoitto väkivaltaiselle äärivasemmistolle.

Kukaan ei tietäisi, saati piittaisi näistä 200 sekundanatsista, ellei vasen laita ja äärivasemmisto olisi tehnyt aivan kaikkensa nostaaseen tämän poppoon esiin.

Jos nämä olisi jätetty rauhaan, niin vaikka nämä olisivat kuinka kengät savuten vetäneet natsilippu pystyssä, niin ketään ei olisi kiinnostanut sen enempää kuin Pridekulkueen lippua heiluttavan sadomasonkistisen osaston taluttimessa katuja konttaava jaos.

Keskimäärin kiviäkään ei olisi kiinnostanut kumpikaan laji. Jos joku olisi alkanut kiljua että Pride -marssin kadulla konttaavat homosadomasot, joita on sama määrä Suomessa kuin näitä sekundanatseja, ovat uhka Suomalaiselle yhteiskunnalle niin Niuvanniemi olisi ollut hoitoonohjauksen suunta.

Jos joku haluaa Natseista eroon niin lopettakaa antamasta niille palstatilaa ja miljoonien eurojen arvosta näkyvyyttä!

Paitsi tietenkin jos tämä porukka on hyödyllinen pelinappulana. Mitä se tähän asti on ollut.

Petri Hämäläinen

Lähinnä kuvottaa teennäisyys jolla vihervasemmistolaiset yhtenä päivänä vuodesta (itsenäisyyspäivänä) olla niin kovin isänmaallisia.

Sama porukka kusee 364 päivää vuodesta omaan pesään, haluaa nimenomaan luopua kansasta ja kansalaisuudesta, yhteisestä isänmaasta, yhteisistä perinteistä, arvoista ja historiasta.

Ja mikä on nykypäivän marxistien isänmaallisuuden sisältö? Ai niin, se on toisen ääripään eli fasistien vastustaminen. Oliko muuta tarjolla?

Ja miksi koko vasemmistolla on niin valtavasti vihaa sisällään että se myrkyttää koko sielun? Miksi saattaa omat lapset oman vihan vangiksi?

Jukka Mattsson

Samaa mieltä vaikka en ymmärrä koko natsilippuja heiluttavaa roskajoukkoa.

Nyt huudetaan eliitin valitseman kirjailijan suulla siniristilipun ja vaalunaleijonan perään.

Vielä muutama vuosi taaksepäin vaalunaleijona merkitsi heille automaattisesti Natseja tai Halmeen törkykansalaisia.
20 vuotta taaksepäin heidän isien lipussa piti olla mielummin sirppi ja vasara!

Hävetkää itse ja miettikää miten muu suomi häpeää teitä eliitin juoksupoikia!

Kaikkien suomalaisten kannattaisi vierailla norjassa ja otta heistä oppia. Hävettää kertoa ulkomaalaisille miksi kansa saa katsoa kun eliittimme juhlii mutta kansan juhlaksi riittää kaksi kynttilää ikkunalaudan eteen palamassa.

Mikko Toivonen

Minäkin olen samaa mieltä. Kukaan ei natseja kaipaa, mutta nämä kaksinaismoralistiset vihervassarit ovat itseasiassa paljon suuremmassa mittakaavassa ja tehokkaammin luomassa aitoa henkisä nihilofasismia kuin konsanaan ne harvat aidosti natsiharhaan uskovat lipunheiluttajat tai aikoinaan se naantalilaissankari ja sen samoin noin bussilastillinen seuraajia.

Nihilofasisteja on paljon suuremmat joukot idiootteja seuraamassa

Juho Leppanen

Liberaalien arvojen puolustaminen ei ole viheravassariutta. Myös liberaali porvari voi - pitääkin - vastustaa fasismia.

Miten ja milloin "sama porukka" on kussut omaan pesään ja halunnut luopua kansasta ja kansalaisuudesta?

Mikä sinun isänmaallisuutesi sisältö sitten on? Mitä sinä tarjoat isänmaallisuudeksi?

Mark Andersson

Tottahan se on, että äärioikeisto on kidnapannut isänmaan, itsenäisyyden, siniristilipun ja leijonavaakunan.

Todellisen isänmaallisuuden kanssa valtaa hamuavalla äärioikeistolla on yhtä vähän tekemistä kuin kokoomuksella kristinuskon kanssa.

Petri Hämäläinen

Samaa mieltä. Vasemmiston ja median isänmaallisuuden sisältö on niin tyhjä, että ne tarvitsevat näitä ääriliikkeitä ja niiden korostamista. Jopa itsenäisyyspäivänä.

Natsisymbolien kieltäminen olisi aivan luonnollista. Aivan kuten lapsipornon.

Mutta vasemmisto elää tästä äärimmäisyydellä herkuttelusta. Median viesti on, jos et kannata heidän isänmaattomuutta, olet natsi.

Ari Mikkola

Symboleja, niin äärivasemmiston (historialliselta juuriltaanhan natsismi on äärikommunistinen eli kansalaissosialisminen ja josta myös Saksan vihreän liikkeen juuret löytyvät)) mutta myös äärioikeiston, Greenpeacen, Evr, Urheiluseuran tappelukerhon, Helvetin enkeleiden, Isisksen tai muiden ääriuskontoliikkeiden yms tunnukset tulee sallia mutta niiden alla ja oppien mukaisten rikosten tekeminen ko tunnusten alla täytyy olla raskauttava rikosoikeudellisia tuomioita jaettaessa, jopa terrorismilakien alaista toimintaa.
Ideologiasta, uskonnosta riippumatta tuomiot raskaimman kautta jos teot kumpuaa järjestäytyneen toiminnan yllyttämänä.

Juha Lapveteläinen

Kyllä muutkin kansalaiset oikeusvaltiota takaisin haluaa kuin Kirjailija Juha Itkonen. Pieni itkevä 7-vuotias lapsi ei tietysti pysty ymmärtämään isän tunnereaktiota itsenäisyyspäivän johdosta, jonka itseasiassa pitäisi olla jo heinäkuussa 17. päivä kesällä Suomen alkuperäisen perustuslain mukaisesti? Siniristilippu edustaa Suomen itsenäistä Valtiota vuodesta 1919 alkaen, ja Vaakunalippu puolestaan Suomen Tasavallan pääkaupunkia, sekä Suomen Tasavallan Presidenttiä. Jos yllättäen takaa kahden pienen pojan kanssa liikkuessa olisi vastaan tullut Ahvenanmaan Maakuntalippu, niin olisiko tunteellinen ylireaktio isänmaallisesta tasavaltalaisuudesta jäänyt Kirjailija Juha Itkosella täysin unholaan itsemääräämisoikeuden unohtamisesta poliittisesti demokraattisen oikeusvaltion puolestapuhujana? Ymmärtääkseni Ahvenanmaan Maakunnassa pienet kunnat liittyivät toisiinsa vuonna 1922 perustaen tasavaltalaisuuden nimissä oman itsehallinnollisen maakunnan Suomen Perustuslain mukaisesti? Luuleeko Kirjailija Juha Itkonen oikeasti, että Suomen Tasavaltaa edustaa ainoastaan Siniristilippu, ja Vaakunalippu? Olisiko kuitenkin mahdollista, Kirjailija Juha Itkonen, että tästä täydellisestä isänmaallisesta siniristivaakunakuvasta puuttuu vielä ehkä joitakin muita tasavaltalaiseen oikeusvaltioon liittyviä ei-poliittisesti liehuvia lippuja?