Maanantai 20.5.2019

Suojelupoliisi terrorismista: Kohdehenkilöiden lukumäärä nyt 370

Luotu: 
10.12.2018 10:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Suojelupoliisin terrorismin kohdehenkilöiden lukumäärä on noussut. Supo kertoo kansallisen turvallisuuden katsauksessaan, että kohdehenkilöiden lukumäärä on nyt 370.

Vuonna 2017 lukumäärä oli 340 ja vuonna 2016 se oli 310.

”Keskeisiä tekijöitä terrorismin uhkan ja kohdehenkilöiden lukumäärän kasvun taustalla ovat viime vuosina olleet kotoperäisen radikalisoitumisen lisääntyminen sekä Syyriaan ja Irakiin liittyvä vierastaistelijailmiö. Kohdehenkilöiden yhteydet kansainväliseen terrorismiin ovat lisääntyneet, ja esimerkiksi yhä suurempi osa kohdehenkilöistä on osallistunut aseelliseen konfliktiin tai terroristiseen koulutukseen”, Supo kertoo.

Supon arvio terrorismin uhasta säilyy edelleen tasolla kaksi eli kohonneena. Asteikko terrorismin uhkasta on neliportainen. Arvio on ollut tasolla kaksi kesäkuusta 2017 lähtien.

”Merkittävimmän terroristisen uhkan muodostavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta”, Supo kertoo.

LUE MYÖS: Suojelupoliisi: ”Aiempaa suurempi uhka” – Suomea vastaan voidaan käyttää voimakkaita hybridikeinoja

Jaa artikkeli:

Kommentit

Arja Nikali

Kahdella ensimmäisellä kommentoijalla menee käsitteet niin sekaisin, että vain hyvällä tahdolla voi yrittää ymmärtää heidän tarkoituksensa (esim. "Jos Saksa pystyy karkottaa terroriepäilyn perusteella, niin miksei Suomi karkottaisi terroristejä."). Terrorisimin todennäköisestä suunnittelusta kiinnijääminen on eri asia kuin tehty terrosi-isku samoin kuin se, että suojelupoliisi näkee tietyissä henkilöissä terrosistista uhkaa maallemme. Keskustelu on mahdollista vasta, kun puhutaan oikeasti samoista asioista. Aiheellinen kysymys kolmannella kommentoijalla: Kuka niitä terroristejä Suomeen suo... Jos tällaista tapahtuu, siitä olisi taatusti poliisikin kiinnostunut!

Petri Hämäläinen

Nyt jäi toimittajalta yksi sana pois Supon raportista lainatun lauseen lopusta.

Merkittävimmän terroristisen uhkan muodostavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta PROPAGANDASTA”, Supo kertoo.

An Telo

Vasemmalle kslleela olevans en äänestä PS-pulluetta. MUTTA -
Halla-Aho oli aikaansa edellä oleva visionääri. Kuten aina aikaansa edellä olevat totuuden puhujat - myös Halla-Aho ristiinnaulittiin kymmen vuotta sitten.
Hän puhuu vain faktoihin ja tilastojejen lukuihin viitaten. Nyt maahanmuuton riskit on totta ja Suomessa monta tuhatta kielteisen päätöksen saanutta ”no-show”-ihmistä. Heille kuitenkin tarjotaan terveydenhuolto ja heimojen oma tuliverkosto elätää heidät mukavasti kaupunkien vuokra-asunnoissa.