Lauantai 20.7.2019

Oulun poliisi: Järjestysmies otti pois ulkomaalaistaustaisen puhujan puukon – poliisi palautti

Luotu: 
11.12.2018 11:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva

Oulun poliisin komisario Mika Lauri kertoo Uudelle Suomelle, että perussuomalaisten järjestämässä mielenosoituksessa puhuneelta mieheltä otettiin pois puukko eilen maanantaina Oulussa.

Mielenosoituksessa sattui välikohtaus sen jälkeen, kun ulkomaalaistaustainen mies oli noussut puhumaan tapahtumassa. Poliisi otti kiinni kantasuomalaisen miehen, joka oli yrittänyt käydä puhumassa olleen miehen kimppuun. LUE TARKEMMIN: Poliisi: Välikohtaus perussuomalaisten tilaisuudessa – Puhumaan nousseen ulkomaalaistaustaisen miehen kimppuun yritettiin käydä

Oulun kaupungintalolla järjestetyssä ”Oulu herättää Suomen” -mielenosoituksessa perussuomalaiset halusi nostattaa keskustelua seksuaalirikoksista ja Oulussa paljastuneesta, epäillystä ulkomaalaistaustaisten miesten seksuaalirikosringistä.

Poliisi kiisti eilen sosiaalisessa mediassa levinneen väitteen, jonka mukaan ulkomaalaistaustaiselta mieheltä olisi otettu tilaisuudessa pois puukko. Tapahtumasta kuvatut nettivideot olivat kuitenkin ristiriidassa poliisin lausunnon kanssa.

Laurin mukaan puhumassa olleella ulkomaalaistaustaisella miehellä oli työvarustukseen kuuluva puukko, jonka järjestysmies otti tältä pois.

Poliisin mukaan paikalla oli useita työmiehiä, joilla oli työhönsä liittyviä astaloita mukanaan. Lauri kertoo, että keneltäkään muulta ei kuitenkaan poistettu teräasetta tapahtumassa.

Laurin mukaan poliisi palautti puukon miehelle myöhemmin.

”Poliisilla ei ollut lain mukaista perustetta ottaa teräasetta pois”, Lauri kertoo viitaten järjestyslakiin. Sen mukaan teräaseiden hallussapitokielto yleisellä paikalla ei koske esineitä tai aineita, joiden hallussapito on työtehtävän tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi tarpeen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

Se on melko vaikea tietää kun videon mukaan ulkomaalaisen ei juuri annettu puhua. Huonon suomenkielen osaamisen takia takellellut puhe huudettiin sammuksiin heti, eikä kaveri päässyt oikein mitään ajatustaan esittämään. Puukko on kyllä huono juttu mutta provosoinnista ei ollut viitteitäkään.