Maanantai 20.5.2019

Eduskunnan puhemies puuttui perussuomalaisen natsipuheeseen – ”Asia on nyt loppuun käsitelty”

Luotu: 
13.12.2018 16:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Eduskunnan puhemies Paula Risikko puuttui perussuomalaisen kansanedustajan natsivertaukseen.
|

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) kertoo käyneensä kahdenkeskiset keskustelut perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion kanssa tämän EU-kommenteista.

Tavio totesi eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona, että ”federalistit” tekevät EU:sta uudenlaista Neuvostoliittoa ja natsi-Saksaa. Risikon mielestä sananvalinta oli ”hyvin epäonnistunut”.

”Toivon, että edustaja Tavio itse kertoo sitten, mitä tarkoitti sanomisillaan”, Risikko sanoo.

Risikko ei itse johtanut puhetta, kun Tavio piti puheenvuoronsa, vaan puhetta eduskunnan suuressa salissa johti toinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd).

Tavion puheet tuotiin myös eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelyyn torstaina. Mitään sanktioita ei Taviolle langetettu.

”Puhemiesneuvoston päätöksellä asia on nyt loppuun käsitelty. Tarvittaessa tietenkin palaamme, mutta tässä vaiheessa asia on loppuun käsittely.”

LUE LISÄÄ: Perussuomalaisen natsivertaus tyrmistytti eduskunnan – ”Nyt ylitettiin sellainen raja, jota ei aiemmin ole nähty”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Johanna Sirén-Kaplas

Mutta Yleisradion toimittaja sai kutsua Jussi Halla-aho rotutohtoriksi. Ei sanktioita.

Kaikki tiedämme, että "rotutohtorilla" viitataan Auschwitzin kuolemanenkeliin eli tohtori Josef Mengeleen.

Halla-ahon nostaman kunnianloukkauskanteen hylkääminen kertoo hyvin, että toiset saavat sanoa mitä vain ja toiset eivät sitäkään vähää.

Vähänkö tekopyhää.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59000-halla-ahoa-sai-kutsua-%E2%80%9Dro...

ahti mäkinen

Siinä nyt eduskunta sai Tavion taholta maistaa omaa lääkettään ja se ei vissiin maistunu hyvältä.Aika monesti on persuja nimitelty natseiksi ,koska ne ei hyväksy nykyistä holtitonta maahanmuuttoa.Niinhön se metsä vastaa kunka sinne huudetaan.

Panu Saarela

Mäkinen kertoo varmaan muutaman esimerin siitä, kuinka joku on kutsunut persuja natseiksi sillä perusteella, että he vastustavat holtitonta maahanmuuttoa? Ei taida löytyä ainuttakaan. Miksi nakkelet olkinukkeja?

Ja vaikka joku olisi kuvaamallasi tavalla rehnytkin, se ei muuttaisi Tavion idioottimaista aivopierua yhtään paremmaksi.

Kun Taviota täällä puolustat, niin osannet kertoa, millä perusteella EU:n ja natsi-Saksan rinnastaminen on asiallista ja paikallaan? Ei taida löytyä sinulta vastausta tähänkään.

Raimo Hakala

Tuli tuossa mieleen, että kansallissosialismissa ja sosialismissa ainakin toteutuneessa toiminnassa ei kummassakaan ollut kansanvaltaa. Molemmissa omaa kansaa rangaistiin sellaisella mielivaltaisella rikollisella raakuudella josta käytetään ihmisoikeusloukkaus sanontaa. Samoin on suomessakin menetelty kahden viimeisen vaalikauden aikana, kun hallitus on tullut toimintakyvyttömäksi mikäli pääministerin poistuminen työstään tai kolmannen hallituspuolueen hajottamisen katsotaan olevan niin olematon asia, että ilman vaaleja voidaan hallitusta täydentää sinisillä joita ei kukaan ole vaaleissa äänestänyt. Ja kokoomuksen puoluekokous valitsi Stubbin pääministeriksi Kataisen kadotessa Brysseliin komissaariksi. Pitkä rauhanaika on saattanut vaikuttaa yhdessä erilaisten oikeuksien kanssa ilman vastuuta opetuksenkin romuttamiseen. Ja on kuviteltu, ettei maailmassa kenenkään tarvitse tehdä työtä vaan, että valtiovalta panee lotto voittorahat taikaseinään ja nautitaan maanpäällisestä paratiisista jossa ei keneltäkään mitään puutu. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa lauloi Tapsakin.

Markku Lehto

" Molemmissa omaa kansaa rangaistiin sellaisella mielivaltaisella rikollisella raakuudella josta käytetään ihmisoikeusloukkaus sanontaa."

" Samoin on suomessakin menetelty kahden viimeisen vaalikauden aikana, kun hallitus on tullut toimintakyvyttömäksi mikäli pääministerin poistuminen työstään tai kolmannen hallituspuolueen hajottamisen katsotaan olevan niin olematon asia, että ilman vaaleja voidaan hallitusta täydentää sinisillä joita ei kukaan ole vaaleissa äänestänyt."

Onko Suomessa laitettu poliittisesti väärinajattelevia keskitysleireille ja teloitettu ?

Airi Pulkkinen

Panu Saarela "Millä perusteella EU:n ja natsi-Saksan rinnastaminen on asiallista ja paikallaan?" Tuohon vastaamiseen tarvitaankin jonkin verran myös menneisyyteen perehtymistä. Kannattaa lukea kirja esim. Seppo S. Kosonen, JIHAD islamin pyhä sota. Saksalainen pappi Martin Niemöller kirjoitti Saksan natsihallinnon noustessa valtaan saksalaisten älymystön passiivisuudesta tunnetun runonsa "Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Jude." jne. Niemöllerin runo on ajankohtainen tänäänkin. Paha maailmassa etenee usein juuri siksi, että "hyvät ihmiset" eivät tee mitään vastustaakseen sitä. Eli kaiken hyväksyvä sinisilmäisyys on synonyymi sanoille välinpitämättömyys ja vastuuttomuus.