Maanantai 20.5.2019

Raiskausrikokset: Sisäministeri ottaisi kansalaisuuden pois – ”Hyökkäys suomalaisten perusarvoja vastaan”

Luotu: 
13.12.2018 17:21
Päivitetty: 
13.12.2018 17:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) väläyttää kansalaisuuden poistamista seksuaalirikollisilta. Nykyinen hallitus ei ehdotusta kuitenkaan ehdi toteuttaa, sillä hallituksen lakiesityksessä kansalaisuuden poiston mahdollistavat vain terrorismiin ja maanpetokseen liittyvät rikokset.
|

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) katsoo, että suomalaisen oikeustajun mukaan törkeästä seksuaalirikoksesta voisi menettää Suomen kansalaisuuden. Seksuaalirikokset eivät kuitenkaan ole listattuna uudessa lakiesityksessä, jolla terrorismi- tai maanpetosrikoksiin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta voitaisiin jatkossa viedä kansalaisuus.

”Kyllä viime viikkojen tapahtumat ovat saaneet allekirjoittaneen miettimään entistä enemmän sitä, miksi emme voisi myös antaa signaalia, että suomalaisten perusarvojen vastaan hyökkääminen johtaisi samaan tulokseen”, Mykkänen sanoo Uudelle Suomelle.

”Minun oikeustajuuni se mahtuisi, että kansalaisuus voitaisiin ottaa pois.”

Mykkänen kertoo, ettei hallitus tai sisäministeriö ole valmistelemassa asiaan täydentävää esitystä, jolla törkeitä seksuaalirikoksia lisättäisiin eduskunnalle annettuun lakiesitykseen. Esitys on siirtynyt jo eduskunnan käsittelyyn.

”Emme lisäesitystä tällä hallituksella ehdi tehdä. Se täytyy erittäin huolella tehdä. Mutta kannustin eilen eduskunnan isossa salissa hallintovaliokuntaa ja perustuslakivaliokuntaa tarkastelemaan myös sitä, voitaisiinko Suomen perustuslain ja kansalaisuutta koskevia kansainvälisiä sopimuksia tulkita niin, että esimerkiksi törkeä seksuaalirikos olisi hyökkäys Suomen perusarvoja vastaan”, sisäministeri sanoo.

”Silloin olisi kansallisen edun elintärkeä osa, että kansalaisuus voitaisiin tällaisessa tilanteessa ottaa pois.”

Mykkänen korostaa, että nyt eduskunnalle annettua esitystä on valmisteltu viime keväästä lähtien.

”Se on lähtenyt siitä turvapaikkapoliittisen ohjelman linjauksesta, että nimenomaan terrorismirikosten osalta kansalaisuuden poistaminen otetaan käyttöön.”

LUE MYÖS: Hollanti otti kansalaisuuden pois 4 jihadistilta – Tutkija: Suomenkin harkittava vakavasti

Eduskunnan valiokuntakäsittely ei takaa, että lisäys tulisi lakiesitykseen myöhemmin. Perinteisesti eduskunnassa on myös katsottu, että näin merkittävät ja oikeudellisesti vaikeat muutokset tulisi muutenkin valmistella hyvin etukäteen. Kansalaisuuden poistaminen terrorismirikoksen vuoksi ei sekään ole helppo uudistus, Mykkänen myöntää.

”Me olemme tyytyväisiä, jos perustuslakivaliokunta pystyy ja ehtii löytämään perustuslain tulkinnan tähän terrorismirikosten kohdalla. Jos samalla pystytään luomaan jo jonkinlaista tulkintaa, olisiko jatkossa mahdollista säätää lailla kansalaisuuden menettäminen törkeiden seksuaalirikosten kohdalla, niin vielä parempi”, sisäministeri toteaa.

Jos hallituksen esitys menee läpi, ei jatkossakaan kansalaisuutta voitaisi ottaa pois kuin sellaisilta rikollisilta, jotka ovat Suomen ja toisen maan kaksoiskansalaisia. Suomi on kansainvälisesti sitoutunut kansalaisuudettomuuden kitkemiseen, eli kansalaisuuden poistaminen ei saa johtaa tilanteeseen, jossa henkilöllä ei olisi minkään maan kansalaisuutta.

Sisäministeriössä on korostettu myös, että jos kansalaisuus otetaan pois, pitäisi henkilöllä olla riittävät tosiasialliset siteet siihen maahan, jonka kansalaisuus hänelle jää.

Tarkoittaako tämä sitä, että toisen polven maahanmuuttaja ei voi menettää Suomen kansalaisuutta?

”Ei se syntymäpaikkaa tai polvea kysy, että sikäli voi menettää. Mutta riippuu juuri siitä, minkälaiset siteet hänelle arvioidaan syntyneen toiseen kotimaahan. Mutta tässä on kieltämättä tällaisia rajoittavia piirteitä, milloin tätä voidaan käyttää”, Mykkänen sanoo.

LUE LISÄÄ:

Seksuaalirikokset: ”Tuomioiden alaraja ylös”, sanoo Leena Meri Ylellä

Heinäluoma ja Halla-aho samaa mieltä MTV:llä: Rikollisilta voitava ottaa Suomen passi pois

Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja: Rikolliset takaisin kotimaihinsa – Valtion toimittava nyt

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin – johtanut seksuaalirikoksiin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Hämäläinen

On hyvin perusteltua ottaa kaksoiskansaisuuden haltijalta pois Suomen kansalaisuus jatkuvista rikoksista tai vakavista rikoksista.

Tähän toimeen täytyy tietenkin liittyä maasta poisto, jotta rangaistuksella olisi mitään merkitystä.

Toinen vaihtoehto on elinikäinen vankeus, jonka kuluja katetaan tuottavalla pakkotyöllä. Pakkotyö tulee joka tapauksessa palauttaa rangaistusten valikoimaan. Ei tyhjänpäiväinen työ vaan järkevä tuottava työ. Työhön motivoidaan siten, että ruoka on vettä ja leipää, jos kieltäytyy työstä.

Rangaistuslaitokset tulisi rakennuttaa tuomion saaneilla.

Veikko Virkkunen

Ei muuta kuin eduskunnassa uusi laki, jossa määrättäisiin raiskauksen tekijän menettämään kivekset, elikkä pallit pois väkisinmakaajilta. Se estäisi uudet raiskaukset tehokkaimmin myös tekijän omassa kotimaassa karkotuksen jälkeen.

Irina Gagarin

Onko sisäministeri Mykkänen oikeasti tätä mieltä, vai kuulemmeko vain lähestyvien vaalien aiheuttamia kaikuja?
Jos Mykkänen on tässä asiassa tosissaan, mitä konkreettisia toimia hän on tehnyt, tai aikoo tehdä, asian eteenpäin viemiseksi?

Tuomo Niemelä

En pidä muuten Mykkäsestä, mutta tämä on loistava veto. Moni perussuomalainen joutuu miettimään, mitä toivoi.

Tulee taas mieleen 2008 perustuslain muutos, jossa sallittiin valikoitujen ihmisten suosiminen oikeusistuimissa. Epäilemättä sitäkin on moni asiaa ajanut myöhemmin katunut moneen kertaan.

Juha-pekka Naukkarinen

Mykkänen on useasti sanonut,että tämän tyyppistä maahanmuuttoa pitäisi reilusti lisätä,eikö tehokkainta torjuntaa olisi olla ottamatta näitä täysin erilaisen uskonnon ja kulttuurin omaavia henkilöitä kärsimään tänne Suomeen naisen puutettaan,jos erot kulttuurissa ja uskonnossa ovat näin suuret,niin ei ne siitä muutu,jos sosiaalitantta pikkuisen toruu,kaiken kaikkiaan tämä maahanmuutto rumpa on tullut maksamaan Suomen veronmaksajille mijardeja,ne rahat on pois suomalaisilta vähäosaisilta ja sama mieletön touhu jatkuu myös vihervasemiston taholta,kun ovat täysin hiljaa näistä raiskaustapauksista,heitä ei näytä kiinnostavan suomalaisten turvallisuus millään tavoin,eikä rahan haaskaus!

Ensio Jauhiainen

Mykkänen selittelee mitä sattuu a mitään ei tämä esitys tule muuttamaan kun ei ole näitten herrojen edun mukaista .jos tulee kaikkea pakoon muka turvaan ja aloittaa heti rötöstelyn pitää laittaa välittömästi takaisin yksi paikka ainakin kaikki ottaa vastaan on Etelämanner ja kun ne sinne jäätikön reunalle kippaa oppivat olemaan ihmisiksi

Samy Arling

Mielestäni ne päättäjät jotka ovat edesauttaneet raiskaajien edesvastuutonta maahantuontia ja aiheuttaneet Suomen luisumisen nykyiseen hallitsemattomaan tilaan, tulee tuomita näistä raiskauksista yhdessä operatiivisten toimijoiden kanssa.Koska kyseessä on erittäin vahingollinen toiminta Suomea ja suomalaisia kohtaan, myös kyseisiltä päättäjiltä tulee poistaa Suomen kansalaisuus.Kukaan ei voi puolustautua sillä, että nämä teot tulevat yllätyksenä !

Tomi Rimpinen

Toki on selvää että Mykkänen koettaa vain näytellä tekevänsä tai itse asiassa aikovansa tehdä asialle jotain.
Mitä tulee kommenttiin nro 1 pakkotyöstä niin meillähän on jo verotuksen kautta yhden sortin pakkotyö julkkarin hyväksi. Se vaan kohdistuu ns kunnon ihmisiin - kuten tässä sos.demokratiassa tapana on

Risto Parviainen

Sisäministeri Mykkänen on aloittanut vaalityönsä. kun höpisee Suomalaista perusarvoista ääneen.
Vielä muutama kuukausi sitten Mykkänen ilmoitti mediassa että Suomi tarvitsee vähintään 10 000 maahantulijaa vuodessa, jotta Suomen kulttuuri rikastuisi monikulttuuriseksi.
Suomalainen jos puhuu suomalaisista perusarvoista, häntä syytetään vihanlietsojaksi, rasistiksi, monikulttuurisuuden vihaajaksi.
Nytkin muutamat arvovaltaiset Suomalaiset, myös naiset ovat kommentoineet Oulun tapahtumia näin. Mahantulijat eivät ole ymmärtäneet Suomen kulttuuria täysin, suomessa ei voi kohdella naista samalla tavalla kuin kotimaassaan,
Maahantulijoiden kotimaissa tyttölapset aikuistuvat suomalaisia varhemmin, tämä johti väärin käsitykseen siitä että 10 vuotias lapsi oli heiden silmissään aikuinen nainen.
Mykkänen oli ensimmäisten joukossa kirjoittamassa GCM sopimusta, sopimusta joka avaa maamme rajat lopullisesti miljoonille maahantulijoille.
Onneksi Nationalismi vahvistuu Suomessakin päivä päivältä, jotta nämä Mykkäsen tekemät hulluudet voidaan estää.

ahti mäkinen

Ja millähän ansioilla nuille yleensä Suomenkansalaisuus on annettu ? Pikkusen tarkempana kannattais olla jakaessaan Suomen passeja.Ei tarvitsis sitte näitä kiusallisia"meriselityksiä" niin usein olla tekemässä kun homma kusee oikein perusteellisesti,niin kuin Oulussa nyt viimeksi.

ahti mäkinen

Ja millähän ansioilla nuille yleensä Suomenkansalaisuus on annettu ? Pikkusen tarkempana kannattais olla jakaessaan Suomen passeja.Ei tarvitsis sitte näitä kiusallisia"meriselityksiä" niin usein olla tekemässä kun homma kusee oikein perusteellisesti,niin kuin Oulussa nyt viimeksi.

Jukka Mikkola

Näiden jatkuvien raiskausuutisten johdosta olisi ehkä syytä tutustua Suomen vanhimpaan asiakirjaan. Se on kuningas Birgerin suojelukirje Karjalan naisille, joka täytti 700 vuotta 1.10.2016. Nykymenossa eivät alaikäiset tytötkään enää tunnu olevan turvassa. Mihin tämä maa on oikein menossa?

Suomi saavutti torjuntavoitot Talvisodassa ja Jatkosodassa. Näyttäisi siltä, että tällä nykymenolla tärvellään sodan ajan sukupolvien jättämää perintöä.

Sisäministeri Mykkänen on oikealla asialla.

Linkki kuningas Birgerin suojelukirjeeseen Karjalan naisille:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisrauha

Orvo Marjamäki

Löperöä touhua Suomessa nämä raiskausrangaistuksetja varsinkin lasten raiskaukset. Otetaan mallia jenkkilästä. Mies tuuppasi kätensä nukkuvan naisen housuihin, Tuomio 9 v ja senjälkeen elinikäinen karkoitus, ja mielestäni lastenraiskaajalle sama tuomio tuplana.

Jouko Helenius

Mykkänen ei taaskaan ole oikein hereillä. Suomi on valtionkin suulla monikulttuurinen ja kaikki kulttuurit ja tavat siis hyväksyttäviä. Paha mennä puhumaan suomalaisten perusarvojen loukkaamisesta.
Tästä aiheesta eräs saksalainen imaami totesi, että ei ole heitä syyttäminen mistään, koska olette itse luoneet tasa-arvoisen järjestelmän. Meillä on samat oikeudet kuin saksalaisilla.

Marita Suo

Sisäministeri Mykkänen, lopussa mietitte toisen polven kansalaisuuden saaneista, voiko heiltä ottaa kansalaisuuden pois?
Kerrotte, että arvioidaan millaiset siteet heillä on toiseen kotimaahan? Kuka näitä siteitä arvioi? Kansoiskansalainen itse? Oikeus? Naapurit? Kuka? Siteet toiseen kotimaahanko ovat Lidlin kassa ja bussinkuljettajat , eteenkin, jos ja kun täällä on 2015 lähtien suomalaisten verovaroilla elänyt.
Toinen asia on kaksoiskansalaisuuden saaminen. Kaikki kansalaisuuden saaneista eivät osaa suomen kieltä, koska tarvitsevat tulkkeja oikeudenkäynneissä. Toivoisin todella tiukempaa seulaa, että kaikki kansalaisuuden saamisen perusteet toteutuvat, myös suomen kieli. Kotouttamista ei valvo mikään instanssi. Tapasin turvapaikanhakijoita, jotka tulivat todistus kädessään suomen kielen kurssilta. Kysyessäni yksinkertaisella suomen kielellä, että joko koulunne loppui? Niin kukaan kurssilainen ei ymmärtänyt puhettani, ei ollut liioin ruotsin kielentaitoisia, mutta englantia osasivat muutamia sanoja äidinkielensä lisäksi. Kysynkin, että minkä takia he seisovat kurssitalon ulkopuolella suomen kielen kurssitodistus kädessään vaikka oppi ei ole mennyt perille? Miljardeja tuhlattu kotouttamiseen mm. suomen kielen opiskeluun, mutta ilmeisesti ei ole halua opiskella suomen kieltä.
Vaikuttaa siltä, että istutaan sanko kädessä laiturilla. Otetaan vettä sanko täyteen laiturin oikealta puolelta ja kaadetaan täysi sangollinen vettä laiturin vasemmalle puolelle kyseessä kotoutus-teema.