Lauantai 25.5.2019

Nyt puhuu sisäministeri Mykkänen: Tätä GCM-paperi merkitsee Suomelle

Luotu: 
14.12.2018 07:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    YK:n siirtolaiskokous pidettiin alkuviikolla Marokossa.
|

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on julkaissut Twitterissä videon, jossa hän vastaa huoleen YK:n siirtolaispaperin eli GCM:n merkityksestä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Katso video jutun loppupuolelta.

Erityisesti perussuomalaiset on nostattanut huolta paperista, joka hyväksyttiin YK-kokouksessa alkuviikolla. Mykkänen edusti Suomea kokouksessa. Usea maa on ilmoittanut, ettei lähde mukaan GCM-ohjeistukseen.

Lisäksi tulevana maanantaina GCM:ää vastustava, ilmeisesti pieni mielenosoittajien joukko kokoontuu eduskuntatalon edustalla. LUE TARKEMMIN: ”Keltaliivit” tulevat Suomeenkin – Mielenosoittajat kokoontuvat eduskuntatalolle 17.12.

Mykkänen luettelee videolla kolme pointtia GCM-paperista. 

”Mitä tämä paperi merkitsee Suomelle? Ensinnäkin se merkitsee, että me ollaan tehty selväksi, että Eurooppa ei voi antaa suojaa, jos lähtömaat eivät ota omia kansalaisiaan takaisin”, Mykkänen sanoo.

”Toiseksi saadaan vauhtia yhteistyöhön laittoman rajanylityksen järjestäjiä vastaan.”

”Kolmanneksi tämä paperi ei edellytä eikä vaadi Suomelta muutoksia lakeihin eikä meidän nykyisiin rajanylitys- tai turvapaikkakäytäntöihin millään tavalla”, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen mukaan ei ole tarkoitus, että kaikki maat olisivat yhtä mieltä paperin 23 toimesta, vaan ideana on se, että eri maat valitsevat niistä itselleen sopivia toimia.

”Askel hallittuun, sääntöperäiseen rajapolitiikkaan ja maahanmuuttopolitiikkaan”, Mykkänen kuvailee.

”Jos olet eri mieltä, lue lisää itse, älä usko räyhääjiä”, Mykkänen päättää videonsa. Katso koko video tästä: 

 

 

LUE MYÖS:

Näkökulma: Tämä paperi repii koko Eurooppaa Suomi mukaan lukien – vaikka kyseessä on pelkkä ”puuterirasia”

Timo Soinilla ja Laura Huhtasaarella kova yhteenotto GCM-paperista – ”Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille”

Oikeuskansleri vahvisti: GCM ei sido Suomea – Perussuomalainen: Ei tarvitse toteuttaa miltään osin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Täytyy myös olla varmuus, että se dokumentti ei estä myöskään tulevaisuudessa Suomea niin päättäessään noudattamasta ihan omia maahantulosääntöjään muiden kuin EU kansalaisten osalta ja niidenkin osalta laillisesti ilmoittaen tultuna.
On selvää, että sekä tarvitsemme, että meille on edullista päästää maahan työvoimaa myös EU ulkopuolelta maaan oma etu edellä menetelmillä. Ensisijaisesti työnantajan hakemilla työluvilla ja ne määräaikaisina ja nopeasti myönnettynä

Esko Riikonen

Sitä työvoimaa on tullut Euroopan ulkopuolelta, moni ei osaa lukea edes omalla äidinkielellään ja heillä ei ole mitään koulutusta. Sitäkö kaipaamme, pidämme porukan täällä ja elätämme. Ja yhteiskuntarauha pian järkkyy.

Esko Riikonen

Miksi monet maat jättivät allekirjoittamatta.
Paljonko Mykkänen lupasi ottaa porukkaa Suomeen elätettäväksi. Mykkänen jatkaa maahanmuutossa Orpon linjaa. Ovet pidetään avoinna ja piikki auki. Selittäämällä asia parane.