Maanantai 20.5.2019

Politiikan konkarit Ylellä: ”Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”

Luotu: 
15.12.2018 15:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pertti Salolaisen mukaan poliittinen elämä on mennyt irrationaaliseksi.
|

Pitkän linjan poliitikot, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) arvioivat Ylen Ykkösaamussa perinteisten puolueiden olevan vaikeuksissa, kun ääriliikkeiden suosio kasvaa. Jäätteenmäki jättää Euroopan parlamentin ja Salolainen eduskunnan tämän kauden jälkeen.

”Po­li­tii­nen elä­mä on men­nyt ir­ra­ti­o­naa­li­sek­si. Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”, Salolainen kommentoi.

Jäätteenmäen mukaan eu­roop­pa­lai­set li­be­raa­lit ja de­mok­raat­ti­set puo­lu­eet ei­vät ole kriisien aikana ky­en­neet tuot­ta­maan rat­kai­su­ja kan­sa­lai­sil­le. 

”Nyt hy­vi­nä ai­koi­na ih­mi­set odot­ta­vat enem­män”, hän totesi. 

Molemmat korostavat, ettei tuloerojen saisi antaa enää kasvaa. 

”Eri­ar­voi­suus ko­e­taan suu­rem­mak­si kuin se on­kaan. Kun puo­lu­ei­den jä­sen­mää­rät las­ke­vat ja kos­ke­tus­pin­ta kan­sa­lai­siin pie­ne­nee, kuun­nel­laan­ko jo lii­an pal­jon nii­tä, joil­la asi­at on jo hy­vin”, Jäät­teen­mä­ki ky­syy.

Salolainen ja Jäätteenmäki kommentoivat Ykkösaamussa myös brexitiä. Salolainen kuvailee sitä kaaokseksi. 

”Kaiken kaikkiaan tämä on aikamoinen kaaos. Tänä päivänä kukaan ei tiedä, miten tämä ratkaistaan. Uudet vaalit, uusi kansanäänestys, parlamentin äänestys lähiaikoina, mutta mistä he äänestävät.”

Jäätteenmäki sanoo, että syynä Britannian hankalaan tilanteeseen on etenkin entinen pääministeri, konservatiivipuolueen David Cameron.

”Cameron oli se, joka avasi Pandoran lippaan ja järjesti EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen ilman, että oli mitään selvyyttä siitä, että mitä hän tai hänen konservatiivipuolueensa haluaa. ”

Salolaisen mukaan Cameronin järjestämä kansanäänestys oli ”järkyttävä virhe”, josta Britannia maksaa nyt laskua. 

”Maa on täysin sekaisin. Hän [Cameron] yritti tällä tempulla torjua oikeistolaiset, jotka vaativat EU-eroa. Meni ihan päinvastoin.”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

"Äärioikeistolainen ja rasistinen" . Salolainen sanoi.....

On kyllä hyvin epärehellistä politikointia puhua äärioikeistolaisista ja rasisteista maassa tai maissa, joissa ei yhtään äärioikeistolaista puoluetta ole, saatikka rasistista.
Jos katsotaan että jonkun vaatimus hallitusta ja lainmukaisesta maahantulosta on rasimia tai äärioikeistolaista, niin silloin ollaan kyllä syvällä valheellisen ja moraalittoman demagokian suossa.
Salolaisen puolue muuten kaikilla oikeilla oikeistolaisuuden mittareilla on maamme selkeästi oikeistolaisin puolue. Rasismin käsitteen sekä poliitikot että media joutuisivat aivan alusta asti uudelleen oppimaan ja tunnistamaan oikean rasismin missä sitä esiintyykin ja ylivoimaisesti enitenhän aitoa rasismia esiintyy Afrikassa ja Kaukoidässä.Persuja yleensä pyritään leimaamaan äärioikeistolaiseksi ja rasistiseksi, mutta kyllä heidän yleinen politiikkansa ja tavoitteensa ovat melko identtiset sosiaalidemokraattien kanssa mutta joka tapauksessa ajavat vauhdilla Kokoomuksen vasemmalta puolelta.

Minäkin haluan laillista ja hallittua maahantuloa ja siksi olen leimakirveen heiluttajien mielestä rasista vaikka joka kirjoituksessa olen kertonut että maahantuloa voi ja pitää lisätä laillisesti myöntämällä nopeasti määräaikaisia viisumeita niille joille työpaikan tarjoava työnantaja on työpaikan tarjonnut. En vaan halua enkä hyväksy laitonta talouspakolaisuutta, shoppailupakolaisuudesta puhumattakaan. Hyväksyn myös turvapaikanhakemisen Dublin sääntöjen mukaisesti.

Haluan että Unionin rajat ovat täysin pitävät. Siis Salolaisenkin mielestä puhdasverinen äärioikeistolainen rasisti.

Jaakko Aalto

Nämä rasistisuudet ja äärioikeistolaisuudet ovat sitä tämän päivän neuvostovastaisuutta. Sanoja hoetaan mekaanisesti ja rituaalinomaisesti. Mitään konkreettista niiden perusteluksi ei esitetä käytännöllisesti katsoen koskaan. Noita leimoja kiinnitellään minne sattuu ja tavattoman harvoin oikeisiin kohteisiin. Se puolestaan on hyvin ymmärrettävää, sillä sellaiset kohtee, joissa nuo leimat ovat perusteltuja, ovat todellisuudessa tavattoman harvinaisia.

Timo Hietanen

Mitä Kokoomuksen sisäministeri Petteri orpo teki vuonna 2015 - päästi
maahan yli 30 000 moniosaajaa aukkoja katselemaan ja sai vielä kyseisistä
ansioista lie valtion rahakirstun vartijan pestin. Viikko sitten uusi mestari
sisäministeri Mykkänen kävi nyökkäämässä Marokossa ( terrorismin kehtoja )
"rajattoman maailman pakolaispaperin", joka ilmeisesti lähivuosina tungetaan
rasistien ja maahanmuuttokriittisten kurkkuun tukkeeksi. Kyseisiä puuhasteluja
voisi kuvata lähinnä petturuudeksi ja omaan pesään paskomiseksi. Oman rasisti-
sen kansan turvallisuus on puhdas sivuseikka mm. islamin halaamisen rinnalla.

Kari Keto

Cameronin järjestämä äänestys oli " järkyttävä virhe" ehkä pitäisi miettiä oliko se ainoastaan siksi , että EU:n vastainen. Minusta kaikkein suurin virhe on asettamalla EU kaiken yläpuolelle samalla kääntäen selkänsä Suomen kansalle ja heidän asioille.
Jos on pitkään toimessa niin sitä leipääntyy ja ulkopuolinen asioiden näkeminen hämärtyy.

Pentti Westerholm

Salolaiselle ja Jäätteenmäelle; ei ne puolueet itsestään ole nousseet.Valtapolitiikka on siihen johtanut.Ei ole tehty kansalle mieluisaa politiikkaa on haluttu itse päättää mikä on kansalle hyväksi.Demokratiassa siitä saa palautetta suosion hiipumisella.

Erkki Johansson

”Po­li­tii­nen elä­mä on men­nyt ir­ra­ti­o­naa­li­sek­si. Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”

Ei siinä mitään irrationaalista ole. Sitä niittää kuin kylvääkin. Mitä ihmettä nämä Brysselin broilerit oikein kuvittelivat saavuttavansa laahaamalla tänne miljoonan verran nuoria miehiä, joista suuri osa halveksii jo etukäteen eurooppalaista kulttuuria ja eurooppalaisia ihmisiä.

Marja-Liisa Penttinen

Nämä ns,hillotolppalaiset ovat todella kaukana kansan arjesta! Ovatko he todella noin tyhmiä,vaiko rahan ja vallan sokaisemia?! Ps.Suomi tarvitsee tulevissa vaaleissa SUOMEN/SUOMEN KANSANEDUSTAJIA,jjotka tekevät sitä työtä joihin heidät on valittu!

Esko Seppälä

Politiikan tekijät pitävät huonosti yhteyttä äänestäjiin. Päätökset tehdään pienessä kuppikunnassa, joten äänestäjien mielipidettä ei ymmärretä. Jos Suomeen halutaan työvoimaa, niin sitä löytyy Aasiasta ei Afrikasta. Afrikasta tulevien kanssa kulttuuri törmää per heti, porukka työllistyy huonosti ja viulut maksatetaan veronmaksajilla. Lisätään tähän vielä kieroutunut asenne naisia kohtaan kaikkine lieveilmiöineen. Eero Lehti esiintyi juuri TV:ssa ja kertoi, että Suomessa on maailman toiseksi kirein verotus, kun kaikki verot huomioidaan. Jos äänestäjät eivät halua lisää afrikkalaisia (ongelmia ja lisäveroja) Suomeen niin sitä sitten ihmetellään. Äly hoi älä jätä.

tom brunila

Vuonna 2012 Pertti Salolainen syytti juutalaisia USA:n median omistamisesta ja sen käyttämisestä Israelin etujen ajamiseen! Tuota äärioikeistolaisempaa ja rasistisempaa lausuntoa ei ole suomalaisilta poliitikoilta kuultu!