Maanantai 20.5.2019

Sininen tulevaisuus luopuisi autoverosta: ”Autoilu on kansalaisoikeus ja suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”

Luotu: 
16.12.2018 09:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sampo Terhon mukaan kehitysapua pitää suunnata hankkeisiin, jotka vähentävät ilmastopakolaisuutta.
|

Sininen tulevaisuus esittää autoverosta luopumista asteittain sunnuntaina julkistetussa ympäristöpoliittisessa ohjelmassaan. 

Paljon saastuttavien autojen tuontia ulkomailta pitää puolueen mukaan saada vähennettyä. Autoilua siniset pitää välttämättömänä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

”Autoilu on kansalaisoikeus, joka parantaa elämänlaatua ja on suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”, sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho toteaa.

Terhon mukaan siniset tekee ympäristöpolitiikkaa, joka tunnistaa arjen realiteetit. 

”Tehokas ilmastonmuutoksen hillintä ja teollisuuden säilyttäminen Suomessa eivät sulje toisiaan pois. Kaikkialla halutaan puhtaampaa teknologiaa. Suomi voi olla markkinajohtaja”, hän linjaa.

Puolueen mukaan sen ympäristöpolitiikan ydin on luontokonservatismi. Siniset haluaa säilyttää ympäristön hyvässä kunnossa tuleville sukupolville. Sinisten mielestä on löydettävä tasapaino luonnonsuojelun ja elämänlaadun säilyttämisen välillä. 

”Siniset panostaisi rautateihin. Lisää nopeita junia ja uusia ratayhteyksiä. Joukkoliikenteen käytön pitää olla entistä houkuttelevampaa. Siniset haluaa pitää koko Suomen asuttuna ja elinvoimaisena. Ihmisillä pitää olla vapaa mahdollisuus valita asuinpaikkansa”, Terho luettelee.

Puolueen mukaan ilmastopakolaisuus on sekä haaste että uhka Euroopalla.

”Nyt on pidettävä huoli siitä, että Afrikasta ei ole tarvetta lähteä Eurooppaan. Perinteinen kehitysapu ei ole toiminut riittävän hyvin. On löydettävä parempia keinoja, jotta olosuhteet Afrikassa muuttuvat kestävästi. Kehitysapua pitää suunnata hankkeisiin, jotka vähentävät ilmastopakolaisuutta”, Terho painottaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Kokko

Nämä samat tyypit yritti aiemmin saada mm. moottoripyörät ja veneet veromallin alle jossa veroitetaan jo kertaalleen veroitetun ja maksetun harrastevälineen omistamisesta. Niille kateellisille mussuttajille joilla ei tällaisia "ökylaitteita" ole ilo omistaa (ei muuten sitten allekirjoittaneellakaan) tämmöinen ehdotus lienee se hyvä ja maailman paras juttu, olis loppunut turhat rälläykset tykkänään. Siniset ja niitten jutut voi tunkea sinne mihin päivä ei paista.

Kari Aaltonen

Terhon vaalipuhe, missä peitellään aikaisempia päätöksiä ja aikaan saannoksia, Siniset olivat sinnikkäästi viemässä läpi mootoripyörien lisäverotusta, taisi olla Sinisten ykkösasia jossain vaiheessa, vaikkei kansantaloudellisesti sillä ole juurikaan merkitystä, moottoripyöriä kohdellaan jo nyt verotukssa epäoikeuden mukaisesti, koska kyse on niin marginaalisesta ryhmästä ettei kannata lähteä rukkaamaan veroja alas, mutta Sinisten mielestä tämä marginaallisuus ei vaikuta toiseen suuntaan.

Satu Soderblom

Mikä ilmastopakolaisuus? Kyllä Afrikassa on ihan mahdollista elää ja asua. Esim. Etiopiassa on jopa loistavat mahdollisuudet luoda yritystoimintaa. Eivät Eurooppaan tulleet pakolaiset (en tarkoita kiintiöpakolaisia) ilmastoa pakene. Suomessahan on aivan paska ilmasto. Liian monet tulevat hakemaan helppoa elämää ilman työntekoa.

Pekka Veistos

Huvikuunarit ja juppiskootteri on verolle pantava, vai miten se taas menikään Timo Soini? Nyt sitten autoilu verovapaaksi. Lievä linjamuutos?

Sinisen sukullusveneen epätoivoiset yritykset kalastella kaikilla mahdollisilla vesillä. Sampo Terho voisi seuraavaksi luvata vaikka täydellistä tuloverovapautta tai triplaeläkkeitä.

Janne Pirinen

Samat häiskät asialla neljä vuotta sitten:
>>Perussuomalaiset oli kannattanut autoveron poistamista kokonaan kuluvalla vaalikaudella. Tämän vuoden kesäkuussa kävi ilmi, että autoveroa kyllä alennetaan neljässä keskenään samansuuruisessa erässä vuosien 2016-2019 alussa, mutta alennukset olivat niin pieniä että lopputulos ei vastannut juuri kenenkään odotuksia. <<
https://www.taloustaito.fi/vapaalla/Auton-omistaminen-kallistuu/

Pekka Veistos

Mikä muuten on uudensuomen motiivina julkaista prosenttijengin kaikki julkiset ulostulot ja työntää niiden edustajien kaikki töräykset puheenvuoron karuselliin? Käytännössä 1% sintit saa saman näkyvyyden kuin 10x isommat kokoomus tai keskusta, oppositiosta nyt puhumattakaan. Joku kytkös täytyy olla koska ei takiaispuolueita normaalisti näin rajusti lobata.

Hannu Rautomäki

Hyvä kysymys.
Ehkä syynä on vain Sampo Terhon aktiivisuus pyristellessään tutkainta vastaan, eli tippumistaan seuraavissa vaaleissa historian romukoppaan.
Siniset tulivat Sipilän hyväksikäyttämiksi kertakäyttöpuolueena.
Se jos mikä ahdistaa.