Torstai 27.6.2019

Irtisanomislaki meni läpi eduskunnassa – Yksi demari äänesti puolesta: ”Työtapaturma, tämä on ihan järjetön”

Luotu: 
18.12.2018 11:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    ”Minä en kyllä kannata irtisanomislakia. Tämä on ihan järjetön. Vaikka kaikki muut kannattaisivat, niin minä en tätä kannata”, Maria Tolppanen vannoo ja sanoo äänestäneensä väärin.
|

Eduskunta on hyväksynyt niin kutsutun irtisanomislain äänin 102-72. Lain tavoitteena on madaltaa henkilöperusteista irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä. Poissa äänestyksestä oli 18 kansanedustajaa ja 7 äänesti tyhjää.

Lakia kannatti hallituspuolueiden kansanedustajien lisäksi 7 opposition kansanedustajaa: neljä kristillisdemokraattia, keskustasta ja kansalaispuolueesta irtautunut Paavo Väyrynen, kokoomuksesta irtautunut, Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo sekä sosialidemokraattien Maria Tolppanen.

Tolppanen on aiemmin todennut, että hallitukselta puuttuu irtisanomisasiassa ”työkansan tuki”. Hän kertookin Uudelle Suomelle, että hän painoi äänestyksessä väärää nappia.

”Siinä sattui työtapaturma. Nousin heti pystyyn ja sanoin, että nyt äänestin väärin”, Tolppanen toteaa.

”Minä en kyllä kannata irtisanomislakia. Tämä on ihan järjetön. Vaikka kaikki muut kannattaisivat, niin minä en tätä kannata.”

Rkp:n eduskuntaryhmä jakautui kahtia. Seitsemän puolueen kansanedustajaa äänesti tyhjää ja kolme vastusti sitä.

Käytännössä lakiin kirjatut irtisanomisperusteet eivät muutu, mutta pykälissä korostetaan, että yrityskoko on huomioitava siten, että pienissä yrityksissä irtisanominen olisi kevyempää kuin suurissa yrityksissä. Asiantuntijat ovat pitäneet lakia käytännössä nykyisen oikeuskäytännön vahvistamisena.

LUE LISÄÄ:

Demarikansanedustaja ryöpyttää: ”Hallitus leikkii irtisanomissuoja-asiassa tulella”

Irtisanomiskiista viimein päätökseen eduskunnassa – Juhana Vartiainen: Valtataistelu paljasti ay-liikkeen karvat

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Eeva

Seuraan eduskunnan istuntoa ja yllätyin, kuinka fiksua keskustelua käydäänkään. Väliin huutelijat loistavat poissaolollaan! Pöytäkirjoista heidät varmaan voidaan todeta, ketkä sitä ovat harrastaneet.

Viljo Asikainen

Äänestystulos tiedettiin ennalta epävarmaksi. Olikohan "väärän" napin painaminen sittenkään erehdys? Vai oliko se sovittu kabinetissa yksittäistä kansanedustajaa ylemmällä tasolla? Tällainen tulee mieleen kun muistaa Sipilän hallituksen alkutaipaleelta puheenjohtaja Rinteen toiminnan kilpailukykysopimuksen läpirunnomisessa joissakin epäröivissä ammattiliitoissa.