Tiistai 18.6.2019

KRP: Kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta – asumissotku menee syyttäjän pöydälle

Luotu: 
21.12.2018 12:59
Päivitetty: 
21.12.2018 14:00
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ville Vähämäki.
|

Perussuomalaiset kertoo, että puolueen kansanedustajan Ville Vähämäen asumisasia etenee syyteharkintaan.

Vähämäen ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) asumisjärjestelyistä nousi kohua kesällä, kun kävi ilmi, että he asuivat saunassa. Kansanedustajat ovat nostaneet asumisensa perusteella korotettua kulukorvausta 493,40 euroa kuukaudessa.

Keskusrikospoliisi tiedottaa, että kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta.

”Toista kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta. Toisen kansanedustajan kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Visa Weckström.

Näin ollen poliisitutkinta on koskenut vain Ville Vähämäen toimia. Teuvo Hakkaraisen kohdalla asiassa ei ole tehty esitutkintaa.

KRP epäilee, ”että kansanedustajan toiminnan vuoksi eduskunnalle on aiheutunut perusteettomasti maksetun korotetun kulukorvauksen muodossa taloudellista vahinkoa yhteensä noin 41 000 euron verran”.

”Esitutkinnan mukaan kyseisestä summasta noin 13 000 euroa on maksettu rikoksesta epäillyn asemassa olevalle kansanedustajalle ja noin 28 000 euroa kansanedustajalle, jonka kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet. Rikoksesta epäilty kansanedustaja on sittemmin maksanut eduskunnalle takaisin hänelle itselleen maksetun yhteensä noin 13 000 euron summan”, KRP kertoo tiedotteessaan.

Vähämäki kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen tai rikkeeseen asiassa, perussuomalaiset kertoo.

LUE MYÖS:

Kansanedustaja muutti varastoon – Vuokraisäntä hämmästelee nyt: ”Siellä ei ole asuinhuoneistolle edellytettäviä valoaukkoja”

Teuvo Hakkarainen yllättyi – ei tiennyt asuvansa ”saunassa”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Muita kansanedustajia koskee varmaankin oma itsenäinen syytearviointi.

Mutta lopputulos on arvatenkin selvä.

Surullista todeta että kotimaan oikeuslaitos on politisoitumut läpimädäksi. Kuin oikeustajun ja kansalaisen oikeusturvan irvikuvaksi, häivähdykseksi 80-luvun Neuvostoliittoa.

Panu Saarela

Hämäläinen jaksaa kerta toisensa jälkeen muka taivastella entistä Neuvostoliittoa, vaikka iihannoi sokeasti nyky-Venäjää, joka ei olennaisesti poikkea edeltäjästään (talousjärjestelmää lukuun ottamatta).

Väittäessään oikeuslaitoksen politisoituneen läpimädäksi Hämäläinen ei tule esittäneeksi ainuttakaan argumenttia. Eikö Vähämäki olekaan antanut tahallisedti väärää tietoa asumisjärjestelyistään? Hänhän on itse myöntänyt vaatineensa vuokrasopimukseen tehtäväksi valheellisen muutoksen.

Hämäläisen mielest Vähämäkeä ei saisi asettaa syytteeseen, koska hän on persu. Hän siis Venäjä-mielisten tavoin nimenomaan toivoo politisoitunutta oikeuslaitosta - ihailemansa itäisen naapurin mallin mukaisesti.

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #14

Mitäs jos persujen puolustaminen on oikeustajun mukaista, mielivallan vastustamista? Olisin ollut myös kaikkia natsien juutalaisvainoja ja kaikkia Stalinin vainoja vastaan.

Helppoa on nimittäin Panulla pokeria pelata kun pienissä käsissä on vain neljä jokeria: on Venäjä-kortti, on rasismi-kortti, on natsi-kortti ja on feministi-kortti.

Näillä mennään. Jos et vihaa ja haluaa vastakkainasettelua Venäjän kanssa, olet Panulle Venäjän ihailija tai trolli. Jos et halua maahanmuuttoa muslimikehitysmaista, olet Panulle rasisti. Jos et kannata vihervasenta suvaitsevaisuusmantraa, olet Panulle natsi. Ja jos et halua ylentää naisia ja haukkua miehiä päivittäin, olet Panulle naisvihaaja tai raiskaaja.

Ihan sama meneekö yhteiskunnassa asiat hyvin tai ihan päin persettä.

Suomen taantuminen totalitarismiin on surullisinta surullista. Siihen Neuvostoliitto-vertaus sopii kaikille niille hyvin, jotka eivät nykyistä kehitystä kohti natsi- ja Neukkumeininkiä kaipaa. Useimmat heistä vain pelkäävät ilmaista mielipiteensä teidän nykytaistolaisten takia.

En suinkaan ihannoi Venäjää jolla on historiansa takia suunnattomia ongelmia kehittyä demokratiaksi. Niin, puhun juuri siitä demokratian ideaalista mikä meidän maassamme oli ja josta nyt kaikkien maailman panujen hurratessa olemme jo liukuneet kovaa vauhtia pois.

Persujen ajojahdista poliitisessa järjestelmässä, mediassa ja nyttemmin oikeusjärjestelmässä olen samaa mieltä kuin natsien juutalaisvainoista, Etelä-Afrikan apartheidista, mustien aiemmasta oikeudettomasta tilasta USA:n Etelävaltioissa. Ne ovat häpeäksi demokratialle.

Mitä konkretiaa jäät kaipaamaan? Hakkarainen pussaa väkisin: seuraus pään ja niskan alueelle kohdistunut törkeä pahoinpitely, syyttäjä hakee linnatuomiota. Kaikki lehtiä lukeneet tietävät ettei vihreiden kansanedustaja Toivola asunut päivääkään Järvenpään asunnossaan ja mieskaverin kanssa lapsi oli päivähoidossa Helsingissä. Asumiskorvaus eduskunnasta ulkopaikkakuntalaisena. Missä törkeä petossyyte? Ja keskustan Aulas vastaanottaa ulkomailla asuvana 10 vuotta lapsilisiä petollisesti. Ei tuomiota.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #18

Tässä ei oke valitettavasti magdillista ruotia läpi lukuisia oikeustapauksia. Hämäläiseltä puuttuu edelleen olennainen: mikä syyttäjän toiminnassa on Vähämäen tapauksessa muka väärin? Laki on laki, ja aivan ilmeisesti Vähämäki on sitä rikkonut. Piste.

Venäjä-mielisyytesi kiistäminen on niin naiivia, etten viitsi edes kommentoida.

Tekstin pituus ei valitettavasti korreloi lasdun kanssa.

Jukka Ahokas

Taisi tässä jupakassa toinen perussuomalainen päästä kuin koira veräjästä joten se vienee pohjan väitteeltä että kyse olisi puoluetaustasta.puoluetaustasta riippumatta olisi noudatettava lakia varsinkin noin merkittävässä luottamustehtävässä toimiessa.mikäköhän siinä nyt on niin vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä!?

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #19

Jukka - mieti nyt vähän. Vähämäki joutuu esitutkintaan vastaamaan 41000 euron vahjngosya. Siis sekä itse saamastaan 13000 eurosta että Hakkaraisen 28000 eurosta.

Miten tässä toinen pääsee kuin koira veräjästä. Jos sinä joutuisit oikeuteen omasta ja poikasi rikoksesta, ja poika kävelisi vapaana, pääsisikö poikasi kuin koira veräjästä.

Itse asiassa oikeus paaluttaa nyt tapaoikeutta jonka mukaan kansanedustajat saavat kusettaa veronmaksajien rahoja asuntopelleilyllään seuraamuksetta (tätähän tämänpäiväinen päätös turkimatta jättämisestä Hakkaraisen kohdalla tarkoittaa). Mutta vuokranantajuus kyseiseen keinotteluun tulee rangaistavaksi.

Täysin absurdi tilanne. Täysin naurettava.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #21

Luuleeko Hämäläinen, että Vähämäki ja Hakkaraunen ovat sukulaisia? Isä-poika-vertaus ei istu saman puolueen kansanedustajiin, jälkimmäisillä lienee erillinen talous. Esimerkki on typerä.

Hakkaraisen syyttäjä ilmeisesti tulkitsee tulleen Vähämäen harhauttamaksi, näinhän kyseiset herrat ovat yhteneväisesti kertoneet. Siksi Vähämäki on mshdollisesti vastuullinen myös Hakkaraisen kautta tapahtuneesta vahingosta.

Hämäläinen voi naureskella oikeuslaitoksen toiminnalle kaikessa rauhassa. Se tekee päätökset kuitenkin lakiin ja tosiasioihin perustuen. Puoluetaustalla ei ole merkitystä - toisin kuin ihailemallasi Venäjällä.

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #23

« Oli jo myöhä, yli keskiyön. Panu napsautti keittiön valot pois, käveli läpi äitinsä asunnon tutuin, varmoin elein ja saapui huoneensa ovelle. Hän sammutti huoneensa valot, käveli vuoteelleen ja asettui nukkumaan.

Vielä kerran silmät jo suljettuaan hän havahtui. Hän laittoi yöpöydän valon päälle ja nosti kortin yöpöydältä. Se oli Venäjä-kortti. Hän katsoi Venäjä-korttiaan valon jo häikäisemillä silmillään, ehkä siksi samalla korttia kulmasta tiukasti puristaen. Hitaasti hän asetti kortin tyynyn viereen sängyn kulmalle, kuvapuoli ylöspäin ja sammutti valon. Hän hymyili, niin kuin eletystä päivästään kiitollinen uneen vaipuva aikuinen usein hymyilee. Sitten hän nukahti. »

Ote Claas Relotiuksen artikkelista: « Der finnische Jäger », Spiegel jg. 46, October, 135-141. Suom. PH.

ahti mäkinen

Lasten joukkoraiskaukset kuten Oulussa on tapahtunut, on taatusti "törkeä rikos"
Mutta jos saunatiloissa asuu, jotka kuitenki on asumiskelpoisiksi tehty kuvista päätellen ja siitä käytetään samaa rikosnimikettä kun lasten joukkoraiskauksista ,miim kyllä se vähintäänki tarkoituskakuiselta kuulostaa.

Johannes Hissa

Olisikohan niin, että pelkkänä petoksena rikos olisi ehtinyt vanhentua eli lievä petos vanhenee kahdessa vuodessa, petos viidessä vuodessa ja törkeä petos vasta kymmenessä vuodessa. Lisäksi pitäisi tietää tutkitaanko myös vuokranantajaa, sillä hänhän merkitsi vuokrasopimukseen saunatilan asuintilaksi.

Kaarlo Kunnari

Jo on KRP:n ja syyttäjän moraali alhaalla. Tämä lisää toivottavasti persujen kannatusta, koska kukaan oikeudenmukaisuutta kannattava ei hyväksy tätä vainoamista. Olaus Petrin tuomarin ohjeissa oli jo keskiajalla kohta: " Mikä ei ole oikeus ja kohtuus se ei voi olla lakikaan" Nyt näyttää lain soveltaminen olevan useasti tuon ohjeen ulkopuolella. Onkohan meillä siirrytty ns. virtuaaliseen oikeudenkäyttöön, jossa ei enää käytännön elämällä ole mitään sijaa? Joissakin maissa on jo tapauksia, jossa murhaajaksi pätevästi todistettu vapautetaan muotoseikkojen takia. Tämä tarkoittaa sitä ettei todellisella tapahtumalla ole enää merkitystä, vaan muotoseikoilla. Tuomiot eivät siis enää perustu totuuteen vaan toisarvoisiin asioihin. Oikeusoppineet ovat siis irtautuneet todellisesta elämästä. Tämä on vaarallista kansalaiselle, muistakaa noitavainot ja aika ennen toista maailmansotaa ja sen aikana Keski-Euroopassa.

Petri Hämäläinen

Suomessa kannattaa olla puoluekirja oikeasta puulaakista.

Marja Ailuksen kohdalla katsottiin sormien läpi että sattui nostamaan 10 vuotta putkeen petollisesti lapsilisiä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oikeus-hylkasi-entisen-keva-pomon-la...

Ja vaatii syyttäjältä vähintään MV-lehden oikeudenkäynnissä osoitettua mielikuvitusta väittää että Hakkaraiselle maksetut korvaukset ovat Vähämäen rikosvastuun piirissä.

Petri Hämäläinen

Hei Panu - tiedämme varmasti molemmat että on todella tuskaista puhua oikeustieteestä ääliön kanssa jolla ei ole lainkaan oikeustieteellista osaamista, saati sitten loppututkintoa.

Kuten yllä selvästi kirjoitan, ja jonka vähänkään järkevä ihminen tekstistäni poimii, oikeusjärjestelmällemme on täysin vieras se ajatus että Vähämäen pitäisi nyt korvata eduskunnalle koituva vahinko (28000€) jonka edunsaaja on Hakkarainen.

Samoin isä ei ole vastuussa poikansa rikoksesta (pojan rikosoikeudellisen vastuun alettua 15 vuotiaana).

Ilkka Paananen

Suomessa on synnytty saunassa, viety saunan taakse lopetettavaksi, pesty ruumiit saunassa. Tämäkään sekoilu ei olisi mahdollista muualla kuin Suomessa. Pojat kävi suomalaisten kukkarolla ja Vähämäki fiksumpana junaili operaation. Turha tästä on kenenkään sivullisen mieltään pahoittaa. Kansanedustaja ottaa sen mikä irti on.