Maanantai 20.5.2019

Timo Soinilta raju ryöpytys: ”Halla–aho vaihtuu Laura Huhtasaareen ensi kesän puoluekokouksessa”

Luotu: 
22.12.2018 12:14
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on Timo Soinin (kuvassa) mukaan muuttanut luonnettaan täysin.
|

Perussuomalaisten perustaja, nykyisin sinisen tulevaisuuden kansanedustaja,  ulkoministeri Timo Soini ennustaa perussuomalaisten puheenjohtajan vaihtuvan ensi kesän puoluekokouksessa.

”Mikään salaisuus ei ole, etten pidä Halla-ahoa minkään sortin johtajana. Uutinen voisi olla se, ettei Halla-aho pidä itseäänkään johtajana. Olen siitä jokseenkin varma. Ettei pidä. Halla–aho vaihtuu Laura Huhtasaareen ensi kesän puoluekokouksessa. Vaalitappion jälkeen. Vaihtuisi muutenkin, sillä Jussia ei homma kiinnosta. Sen näkee kaikesta”, Soini kirjoittaa blogissaan.

Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on Soinin mukaan muuttanut luonnettaan täysin. 

”SMP: n perinnöstä ei ole mitään jäljellä, eikä sitä edes välitetä peitellä.”

Soini muistuttaa, että Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi hajotti puolueen. 

”Kulunut puolitoista vuotta on muuttanut sekä puolueen linjan että luonteen. Siinä mielessä perussuomalaiset on ollut puheenjohtajansa näköinen puolue. Oli aikanani ja on nyt. Perussuomalaiset ei enää ole se puolue, jonka perustin yhdessä kolmen muun miehen kanssa. Soinin ja kumppaneiden perussuomalaiset on kuollut. Henki on mennyt. Tässä mielessä pöytä on puhdas tehdä myös omia ratkaisuja. Taakka ja vastuu ovat poissa. Perussuomalaista puoluetta, jota rakensin, ei ole enää olemassa. Se on minulle helpotus”, hän kommentoi.

Tuoreen Alma-kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on kohonnut joulukuussa 9,7 prosenttiin marraskuun 8,4 prosentista.

Lue tarkemmin: 

Alma-kysely: Halla-aho antoi myrskyvaroituksen

Näkökulma: Antti Rinteen pahimmat uhat: Jussi Halla-aho ja Pekka Haavisto

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Karki

Ministeri Timo Soini, itse menit lukuisissa takinkääntämisissäsi liian pitkälle ja luovuit kokonaan "unohdetun kansan" etujen ajamisesta. Näyttää siltä että ministerin valta, ministerilimousinen takapenkki ja ulkomaanmatkailu veronmaksajien varoilla oli liian kiehtovaa joten työt - kuten palautus sopimus Irakin kanssa - jäi tekemättä.
On tarpeetonta mollata entisiä puoluetovereitasi jotka jäivät Perussuomalaisiin jatkamaan työtä.
Puolustusministeri Jussi Niinistö on mielestäni ainoa "sininen" joka on tehtäviensä tasalla ja mies paikallaan.

Juhani Härkönen

Soiniin ei juuri kannata tuhlata kommenttejaan, mutta tuo Jussi Niinistö; hän tekisi Suomen maalle ja kansalle mitä parhaimman palveluksen eroamalla "hyökkäysministerin" toimesta! Sillä juuri hän on myynyt/kenkännyt sotakenraaliemme kanssa maamme Nato/USA:n temmellyskentäksi, jotka kutsuvat itsensä isäntämaa-sopimuksen perusteella ja oikeuttamina harjoittelemaan sotaa Venäjää vastaan. USA/Nato on jo Niinistön kanssa sopinut, että seuraavat koneet on F-35 -mallia, josta ei saa enää missään keskustella. Venäjä on varoittanut monen monta kertaa Suomea Natosta, mutta jälleen kerran johtajamme tulevat lyömään päänsä "Karjalan mäntyyn!" Valitettavasti Suomesta tulee tällä menolla taistelutanner.

Mikko Toivonen

Taivun myös sille kannalle, että Soini alkaa menettää otettaan politiikasta ja että Niinistö todellakin on jäljelle jääneiden sinisten rationaali ja tehtäviensä tasalla oleva edustaja.
Pätevä ja yhteistä etua tavoitteleva henkilö, joka kelpaisi mihin tahansa puolueeseen älyn ja kohtuuden roolimalliksi

Jari Ikonen

Poliittisen ruumiin kuolinkorinaa, katkeroitunut vanha kehäraakki katsoo peräpeiliin eikä miehellä ole kanttia tunnustaa että itse olisi tehnyt yhtään virhettä.

Kyllähän tietysti noilla meriiteillä joku EU-pankinjohtajan lokoisa pesti irtoaa palkinnoksi kumileimasimena olosta.

Raimo Hakala

Mitä ihmettä perussuomalaisten tekemiset Soinille kuluu?? Kun oma osaaminen on vain muiden haukkumista ja oman hilloedun hakua seurauksista välittämättä niin pitäisi olla hiljaa, ettei uskottavuus katoaisi kuin kilpailukyky. Puheet unohdetusta kansasta hän voisi lopettaa. Nykyinen kannatushan osoittaa tehdyt ratkaisut kansan ymmärryksen mukaan täydelliseksi petokseksi. Sillä olematon kannatushan tarkoittaa epäluottamusta tekijöille. Miksi luottamushenkilöiltä ei vaadita todistusta oppimiskyvystä, ymmärryksestä ja totuudelle avoimesta mielestä? Sillä eihän nykyinen autonomia ole itsenäisyyttä. Siksi kauan politiikassa mukana olleet ja päätökset eduskunnassa läpi ajaneet ja niistä tienanneet olisi pantava vastuuseen seurauksista. Mikäli vielä jatketaan puhetta Suomen demokratiasta ja kansanvallasta. Ellei kansa ole jo kyllästynyt Suomen malliin ja halua rajua muutosta.

Antti Huhtinen

Nyt Soini paljasti suunnattoman epätoivonsa.
Niin katkeraa on tilitys uusimman gallupin johdosta.
Soini puhuu kuin omasta historiastaan Vennamon perinnön kuoppaamisessa.
Siniset ovat palvelleet nöyrääkin nöyremmin Kokoomuksen ja Kepun tavoitteita.

Köyhä kansa on ollut muisto vain Soinin ministeriauton roskapussissa.

Janne Junga

Ymmärrätkö ja välitätkö timotappi, että nuo raukat jotka lähtivät sinun uuteen kertakäyttöpuolueeseen ja tukemaan suursmurffinsa hillotolppaa, tekivät takuuvarman poliittisen itsemurhan. Takuuvarmasti tulevalla hallituskaudella suuri älypankki terho ei virnistele itsekseen ministeriaitiossa...

Janne Rantala

Jos Soini olisi rehellinen niin kertoisi että suurin ansio sekä hänen itsensä että puolueensa nousulle aikoinaan oli Toni Halmeen ansiota ja sen jälkeen Hallaaho ja maahanmuuttokriittinen klusteri toi tarvittavan pohjan sen jälkeen.Soini on hyvä puhumaan ja jos olisi omannut vielä selkärangan niin hyvä politikkokin.Soini petti käytännössä 600000 suomalaista oman etunsa takia.

Ilkka Paananen

Otetaanpa nyt rationaalinen ajattelu käyttöön eikä anneta katkeruuden sumentaa aivoja. Kyllä Soini oikeassa on. SMP:n perinnöstä ei ole prosentin osiakaan jäljellä. Huhtasaaresta luultavasti tulee puheenjohtaja. Halla-aho ei selvästikään nauti puheenjohtajana olostaan.

Esko Riikonen

Soini puhuu muunnettua totuttua. Oli itse heikko johtaja, itsekeskeinen yksinvaltias. Menestys sokaisi täysin ja ei tajunnut, ettei kenttä kulkee toiseen suuntaan. Siksi perintöprinssi ei saanut joukkojen kannatusta.
Nyt on Soinin turha huolehtia PS:n asioista. Kannatta keskittyä abortin vastustamiseen. Muu on liian vaikeaa.

Tapani Tuominen

Halla-ahon tyylistä voi olla montaa mieltä, mutta saletisti hänet erottaa Soinista se, että hän on ollut linjalleen uskollinen alusta asti.

Soini? Hänen kaltaistaan juudasta täytyy Suomen poliittisessa historiassa hakea Talvi- ja Jatkosodan ajalta. Kyseinen henkilö on saanut loppusijoituspaikkansa Kremlin muurista.

Soinin olisi hyvä muistaa, että ilman Toni Halmetta hän keräisi tälläkin hetkellä jonkun torin laidassa kannattajakortteja uuden ehdamman SMPn rekisteröintiä varten. Silloin kun Halme villitsi Itä-Helsinkiä ja veti Timonkin Espoosta eduskuntaan, Soini flirttaili täysin häpeilemättä kaikkien kanssa. Jopa sen aidon äärioikeiston kanssa.

Seppo Muurinen

Timo Soini ; mene jo Sinäkin eteenpäin omalla tyylilläsi "panettelematta ",mitä oli ennen ja nyt. Tämä tai paremminkin entisyys ei palaudu entiselleen.

Vahvan poliitikon hyvä merkki on ns.luova häviäminen kuin mahdollisesti uuden luominen,ilkkumatta taakse mikä lienee jäänyt aikanaan tekemättä.

Jouni Suninen

"Soini muistuttaa, että Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi hajotti puolueen. "

Jyväskylässä 2017 oli normaali lainmukainen puoluevaali. Soinilaiset hävisivät sen ja Halla-aho valittiin uudeksi puheenjohtajaksi. Uutisissa ei ollut mitään tietoa siitä että puolue olisi siinä hajonnut.

Soini kyllä itse hajotti puolueensa pari päivää myöhemmin, eroamalla siitä ja vetämällä puolet persujen kansanedustajista mukaansa. Siinä se hajoaminen tapahtui. Samalla perustettiin soinilaisille Sininen puolue jossa ei vaalista tarvinnut välittää.

Soini on muuttunut ärsyttävästä tyypistä säälittäväksi teeskentelijäksi, joka heittää vetensä sen aatteen päälle jota monta vuotta näytteli ajavansa.

Markus Vuorivirta

Soinista on kuulunut jo pitemmän aikaa niin vähän, että olin unohtanut jo koko Timo Soinin olemassaolon. Hyvä, että muistutti olemassaolostaan tällä epätoivoisella vinkumisellaan. Varsinkin näin lähellä seuraavia vaaleja. Heti muistui mieleeni oikein tulvahduksena muutaman vuoden takainen kansaa ja äänestäjiä kohdannut petos, jonka vertaista saakin suomen historiasta hakea todella kaukaa. Mulle tuli mieleen myös jotain muuta todella isoa ja muhkeaa mihin voi sen hillotolppansa tunkea...

Tiina Teittinen

Timo Soini teki jäätävän virhearvion ja maksaa siitä nyt eläköitymällä politiikasta. Hän nosti persut keräämällä taakseen näkyvästi hörhöjä populisteja. Mukaan tulikin sitten kovin äärimmäisesti ajattelevia. Sitä saa mitä tilaa.
Salonkikelpoisena hovin jäsenenä ministeri Soinista tuli hajuton ja mauton hyväveli. Yllättäin kaikki kiinnostus kansan syvien rivien ahdinkoon katosi.
Perussuomalaisista voikin kasvaa haastaja, mutta se edellyttää Soinin mukanaan keräämien höperöiden karistamista. Huhtasaari ja Hakkarainen ovat esteenä ajattelevien ihmisten äänille. Halla-Ahon passiivinen johtajuus voikin sataa omaan laariin.

Jouni Suninen

Halla-aho on älykkö, mikä vetoaa tietyn tyyppiseen äänestäjäkuntaan. Johtajatyyppiä hän ei varsinaisesti ole, mutta älykkyys antaa hänelle karismaa. Terävänä ajattelijana ja puolueen linjan luojana mies on parasta A-ryhmää.

Johanna Sirén-Kaplas

Niin kauan kuin Soini hyötyi Halla-ahon jatkuvasti kasvavasta äänimäärästä, hänelle kyllä kelpasi Halla-ahon tapa johtaa "omiaan".

Kannattaa muistaa, että Soinin oma äänimäärä oli samaan aikaan jo laskussa:
Timo Soni ääniä 5603 > 4079 (vuosien 2012 ja 2017 kunnallisvaaleissa).

Lähde: http://www.halla-aho.com/scripta/tulosten_arviointia.html

Se katteeton mustamaalaus, jota Soini nyt harrastaa Halla-ahoa kohtaan, kertoo enemmän Soinista kuin Halla-ahosta.

Jotenkin säälittävää ja väsähtänyttä.

Mutta säälittävää on myös Uuden Suomen "journalismi", jossa yritetään klikkauksia kerätä keksimällä mitä hyvänsä otsikoita, joihin voidaan liittää Halla-ahon tai Huhtasaaren nimi.

Mitä todellista arvoa on "uutisella", jossa ulkoministeri spekuloi toisen puoleen asioilla? 1) Miten se liittyy Suomen ulkopolitiikkaan? 2) Miten se liittyy mihinkään?