Maanantai 20.5.2019

Hallituksen riveistä sivallus hävittäjäkauppaa arvostelleelle Li Anderssonille: ”Tässä on se suurin harha”

Luotu: 
23.12.2018 19:51
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Simon Elon mukaan hävittäjien hankinta rahoitetaan ylimääräisellä rahoituksella – joko velaksi tai valtiontalouden ylijäämästä.
|

Hallituspuolue sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vastaa suorin sanoin vasemmistoliiton puheenjohtajalle, kansanedustaja Li Anderssonille, joka on arvostellut Suomen hävittäjähankintoja.

Andersson kirjoittaa blogissaan, että hävittäjäjankinnan kustannusarvio saa opposition hulluimmatkin varjobudjetit näyttämään valtiovarainministeriön virkamiesten kirjoituksilta.

”Samaan aikaan kun talousviisaat varoittavat kestävyysvajeesta, alhaisista syntyvyys- ja työllisyysluvuista ja julkisen talouden menopaineista, valmistelee hallitus Suomen historian suurinta asehankintaa. Hankinnan kustannusarvio liikkuu summissa, jotka saavat opposition hulluimmatkin varjobudjetit näyttämään valtiovarainministeriön virkamiesten kirjoituksilta.”

Elo sanoo Anderssonin olevan väärässä ja korostaa, että kyseessä on strateginen hankinta.

”Hän väittää, että kestävyysvaje, alhainen syntyvyys, työllisyys tai julkisen talouden menopaineet olisivat ristiriidassa hävittäjähankinnan kanssa. Näin ei ole. Hallituksen politiikan seurauksena hävittäjien hankinta rahoitetaan ylimääräisellä rahoituksella – joko velaksi tai valtiontalouden ylijäämästä lähes vuosikymmenen aikana. Tässä on se suurin harha, jota tällä hetkellä monet oppositiopoliitikot levittävät. Hävittäjiin tarkoitettua rahoitusta ei oteta hyvinvointivaltion menoista, ei koulutuksesta, ei eläkkeistä eikä terveydenhuollosta. Kyseessä on strateginen hankinta, joka ei ole vastakkain tai vaihtoehtoinen muille valtion velvollisuuksille”, Elo kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Lue myös:

Vääntö Suomen hävittäjähankinnoista jatkuu – ”Ei tarvitse olla kummoisella järjellä varustettu, kun ymmärtää kenen etua se edistää”

Li Anderssonilta suorat sanat kuumentuneesta hävittäjäkeskustelusta: ”Mikä länsimainen demokratia Suomi muka on”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petrus Saukkonen

Ei mitään mahdollisuuksia puolustautua uskottavasti, ainakaan ohjuksia vastaan, vaikka hävittäjiä olisi 1000. Panostetaan hävittäjien sijaan ilmatorjuntaan (mitä tarvitaan myös terrorismin ehkäisyssä). Venäjä otettava NATO:on ja EU:hun mukaaan. Edistetään rauhanomaisia tekoja niin ei ikinä uhkaa. Eikä Suomessa edes ole kiinnostavia resursseja: Venäjällä on omaa maata ihan tarpeeksi...

Juhani Härkönen

Tosiaan; "turha on sotaratsu auttajaksi..." - tämän sanoo jo Jumalan katoamaton sana, Pyhä Raamattu! Ei siis 64 hävittäjää, eikä tuhat, vaan: "Jos Jumala on meidän puolellamme, niin kuka voi olla meitä vastaan?"
Ydinongelma ja onnettomuus on näet siinä, että tämä syntinen Suomen kansa on hylännyt elävän Jumalan ja hänen katoamattoman sanansa!

Keijo Laine

Näitä kommentteja lukiessa ihmettelee missä nämä henkilöt ovat olleet historian tunneilla. Ei Venäjälle ole koskaan riittänyt mikään. Missä yksikin venäläinen on koskaan jalallaan astunut kuuluu heille.
Muutenkin tämä hävittäjä päätös olisi syytä jättää todellisille asiantuntijoille.
Nyt tuntuu, että suurinta ääntä pitävät molempien poliittisten ääripäiden tontut.

Jari-Pekka Vuorela

"Hävittäjiin tarkoitettua rahoitusta ei oteta hyvinvointivaltion menoista, ei koulutuksesta, ei eläkkeistä eikä terveydenhuollosta."

Ylimääräistä rahaa vain tipahtaa taivaalta "hallituksen politiikan seurauksena". Ehdotan, että käytetään se kuitenkin koulutukseen, eläkkeisiin ja terveydenhuoltoon.

Tapio Mäkeläinen

Ohjustrollit liikkeellä taas. Vmp.
Taitaa osalle kirjoittajista olla yks hailee vaikka kentillä oli punatähtiset koneet.

Sit tämä eläkeläisvalitus: eikö jokainen ammattinsa valitessaan suunnilleen tiedä mikä eläke pauttiarallaa joskus on. Oma valinta. Ei sitä hävittäjärahoilla paikata.

Tällä maalla on ollut ilmavoimat 100 vuotta ja tulee olemaan. Ripotelkaa niitä ohjuspattereitanne tonne metsiin, tuntureille ja saariin.