Maanantai 20.5.2019

Juha Sipilältä vetoomus suomalaisille: ”Omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen”

Luotu: 
31.12.2018 09:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetoaa uudenvuodenpuheessaan suomalaisiin, jotta Oulussa tapahtunutta seksuaalirikosten sarjaa ei käytetä vihan lietsontaan pakolaisia tai ulkomaalaistaustaisia henkilöitä vastaan. Samalla hän korostaa, että jokaisen Suomeen tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta.

”Oikeusvaltion periaatteet ovat tarpeen palauttaa mieliin Oulun viime viikkojen uutisten johdosta. Ensinnäkin jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. Tästä emme tingi tippaakaan. Toiseksi on syytä korostaa, että epäiltyihin rikoksiin ovat tässäkin tapauksessa syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät. Poliisi tutkii ja riippumaton oikeuslaitos tuomitsee. Vetoan, että tapahtumia ei käytetä vihan lietsontaan pakolaisia tai ulkomaalaistaustaisia henkilöitä vastaan. Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen”, pääministeri sanoo.

Sipilän mukaan Suomen vahvuuksiin kuuluu kyky tehdä yhteistyötä yli ideologisten rajojen. Tätä perinnettä kannattaa hänen mukaansa vaalia jatkossakin.

”Viime aikoina olemme nähneet esimerkkejä siitä, miten yhteistyökyvyn puute voi horjuttaa jopa vakaita demokratioita. Ideologioiden aika ei ole ohi, kuten taannoin vielä ennustettiin. Pahimmillaan voimme joutua kohtaamaan kumpujen yöstä nousevia ääriliikkeitä, jotka halveksivat avoimesti demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien periaatteita. Historian opetukset tällaisten voimien tuhoisasta vaikutuksesta eivät saa unohtua.”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Suomessa on aika otollinen maaperä pääministerin huolenaiheiden toteutumiselle.

"Grönlund jakaa myös OECD:n grafiikkaa, jonka mukaan lähes joka viides suomalainen 18-24-vuotias mies ei ole työelämässä eikä opiskele. Samanikäisistä naisista vastaava osuus on hieman yli kymmenen prosenttia. OECD-maiden keskiarvo miehille on 15 prosenttia ja naisille 16,7 prosenttia."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268083-professori-nosti-esiin-suomea-va...

Timo Hietanen

Juha Sipilä ja esim. Demareiden ja Vihreiden islamin kiistattomaan halaamiseen
profiloituneet puolueet voisivat kertoa näille kutsumattomille vieraille vasta-
vuoroisesti Suomen oikeusjärjestelmän perusteita. On surullisen onttoa kuulla
tällaista vuodatusta yhdeltä koko turvapaikkahärdellin päätähdistä ja hallituksen
toiminnan arkkitehdeistä. Kyllä varmasti suurin osa suomalaisista tajuaa sanomatta-
kin, että eivät kaikki irakilaiset tai afganistanilaiset uroot syyllisty lasten tai naisten
raiskauksiin mutta aivan liian moni suhteellisesti on syyllistynyt, vaikka millä mitta-
reilla tilastoja tulkitsee. Maailman parantamisen pöhnässä ovat vain omat lapset
päässeet unohtumaan, kun on oppia haettu aivan Angela Merkelin sylistä ?

Airi Pulkkinen

Suosittelisin pääministerinkin ottavan selvää millaisesta kulttuurista ja ideologiasta on nyt turvapaikanhakijat ovat edustettuina. Heitä on todella vaikea kotouttaa niin kauan kuin islam on ykkönen ja määrää kaikesta heidän elämässään. Islamin hallintojärjestelmä, sharia, ei ole millään tavoin yhteensopiva länsimaisen käsityksen kanssa ihmisoikeuksista ja omantunnon vapaudesta. Avain kotoutumiselle olisi naisten tasa-arvo, jota islamissa ei ole alkuunkaan, sekä työelämään osallistuminen jatkuvan kotiäitiyden sijaan. OECD julkaisi 5.9.2018 selvityksen kotoutumisesta - tulokset ovat synkkiä erityisesti maahanmuuttajanaisten kotoutumisen ja lasten koulumenestyksen kannalta. Äitien kotiin jäänti vaikeuttaa myös heidän lastensa integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.
Saksan tilanteesta kirjassa Tania Kambouri, Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa (2017). Kirjaa suosittelee varsinkin päättäjien luettavaksi ent. poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Myös Ayaan Hirsi Ali, Harhaoppinen (2016), Somaliasta paennut kertoo.

Sampo Säteri

Sipilälle tiedoksi, tätä teidän viljelemää termiä vihapuhe ei löydy mistään laista. Toiseksi, kansa joutuu elämään teidän virheiden kanssa joka päivä ette te, te olette henkivartijoidenne takana huutelemassa. Mykkänenkin kävi katsomassa kansaa ja mitä hän teki - laittoi luotiliivit päälle. Saatanan tunarit sanoisi herra Kekkonen.

Sakari Lepola

Itse asiaa en tässä kommentoi, mutta puutun selvään asiavirheeseen. "Saatanan tunarit" laukaisi SKOP:n johtaja Christopher Wegelius suorassa tv-lähetyksessä toimittajalaumalle, joka ei ainakaan tuolla kertaa koostunut saatanan tunareista. Tunaroija taisi olla herra ratsastajaliiton puheenjohtaja itse monine kavereineen ja samalla (pankkialalla) olleine ei-kavereineen.

Irja Röntynen

Ei ihan uskoisi, että samantasoista solvaamista lukee täältä kuin MTV.n Uutiskanavalta. Eikö meidän Perustuslaissa ole noista asioista jo mainittu. Sipilän usko on muistaakseni lestaadiolainen Rauhan liike ja muistaakseni hän on tehnyt yhteistyötä Ev.lut kirkon kanssa. Harkitkaa vähän, ettete solvaa ketään: Ei edes pääministeriä. Olen vanhana yrittäjänä nähnyt paremman hallituksen toimenpiteet kuin edellisen hallituksen. Evakko 82 v.

Niilo Mäkelä

Koska poliisin resurssit riittäisivät?
Koska kotoutus alkaisi toimia?
Koska omista työttömistä alaettaisiin kantaa huolta?
Koska omista nuoristamme alettaisiin kantamaan huolta?
Koska rikkaat olisivat kylläisiä ja antaisivat vähän
paremman tulevaisuuden heikompiosaisille omille kansalaisille?

Marko Kukkonen

Sipilä joko tarkoituksella valehtelee, tai on väärässä jälleen kerran. Vihapuhetta ei edelleenkään löydy rikoslaista, eikä sitä tule sieltä löytymäänkään, ennen kuin laki sananvapaudesta lakkautetaan.
Kerta toisensa jälkeen suvaitsevaiston poliitikot yrittävät puheillaan "kirjoittaa" maamme lakeja mieleisekseen.
Meillä tavallisilla kansalaisilla on edelleen oikeus suuttua ja ilmaista suuttumuksemme ja meillä pitää olla tuo oikeus tehdä se myös omalla tyylillämme, ilman mitään äidinkielen/asianajajan tutkintoa.
Meillä on oikeus kritisoida typeriä poliitikkojamme ja hulluja päätöksiään.
Meillä on oikeus tuomita raiskaajat ja heidät tänne päästäneet päättäjät.
Meillä on oikeus tuomita sellainen kulttuuri, joka pitää lähes kaikkea edustamaamme vääräoppisena ja jopa taistelee meitä vastaan.
Meillä on jopa oikeus vihata, sekä myös ilmaista tuo vihamme kirjoituksin ja sanoin!
On tietysti ymmärrettävää, että kun tehdään selkeästi kansamme edun vastaisia päätöksiä, olisi ensin vietävä kansalta mahdollisuus ilmaista, joskus jopa pelottavan yhtenäinenkin vastustuksensa.

Kaarle Akkanen

Tunneskaalaan kuuluu edelleen viha. Se ei poistu Sipilän toiveesta. Olen vihainen hallituksen lepsuun maahanmuuttopolitiikkaan ja siitä seuranneisiin rikosten määrään ja "laatuun". Ko. vihaa ei poista se, että aina toistetaan ns. yksittäisestä "tapauksesta".

Mikko Kylmänen

Nää päättäjät pitäisi saada vastuuseen paskoista päätöksistään.
Se on tänä päivänä se ja sama kuka siellä istuu eduskunnassa ku koko systeemi on alunperinkin läpimätä jossa jokainen hakee omiaetujaan.
Demokratia on ajatuksena hieno niin ku on kommunismikin mutta ne ei vaan toimi.
100 viisasta miestä/naista pöytään kertomaan tavalliselle kansalle asioista 50 hyvää ja huonoa puolta lyhyessä ja pitkässä juoksussa ja sitten tehdään kansanäänestys.

Kimmo Laulumaa

Voisitko pääministeri käydä selittämässä mitä tarkoitat mm. Turun puukotuksen uhreille ja omaisille sekä muille veronmaksajille. Mitä 2 miljardin vuosittainen sijoitus ko. ihmisiin on tuonut Suomelle? Vanhukset voisi myös haluta tietää miksi heidät herätetään keskellä yötä pesulle hoitolaitoksissa. Tuntuu että ihmiset kehuvat olevansa viisaampia kuin koskaan, mutta päätökset ja toiminta on käsittömättömän typerää. Puhut vihapuheesta, miksi. Kutsuisin asiaa päättäjien suureksi katastrofiksi ja koko Suomen kansan ongelmaksi. Puheesi olisi ollut parempi jättää pitämättä.

Seppo Simonen

US toimittaja Katja Incoronaton tuttu linja löytää sopivasti pääministeri Juha Siipilästä artikkelin johon Sipilästä mielensä pahoittaneet voi purkaa tuntojaan.
Olisi miltei lottovoitto jos toimittajalta tulisi positiivinen pläjäys uutinen Sipilästä edes vuoden viimeisenä päivänä.

Espoossa eräässä taajamassa on kolme kaljakupilaa ja eräässä kävi alan porukkaa niin poliisi sanoi paikasta että on hyvä kun tiedämme mistä alan kaverin sitten löytää. Elikä toisin sanoen on hyvä että tälläinen kommentointikanava on olemassa.

Jouni Lehmusruusu

Koskeeko tuo myös talousrikollisia, veronkiertäjiä ja niitä jotka varastavatyhteisiä varoja omalle porukalleen vaikka heillä on jo yltäkylläisesti?

Sensuuri on paras tapa kätkeä poliittiset rikokset, ja paniikki on nähtävissä porvareiden rivissä kun mielipiteen vapautta pyritään rajoittamaan sekä Kokoomuksen Orpon että Keskustan Sipilän ulostuloilla.

Toisinajattelijat ovat toki vaarallisia, he yleensä paljastavat totuuden poliittisen rikollisuuden takana.

Mikko Toivonen

Vihapuhe termiä jatkuvasti viljellään, etupäässä vihervasemmiston suusta, mutta myös välillä monen muunkin poliitikon suusta milloin katsoo vihapuhe leimakirveen käytön palvovan etujaan.
Luukkasen lailla minäkin lähden siitä, että eduskunta säätää rikoslait kaikki, mukaan lukien vihapuheen, mitä sieltä ei löydy.
Puheen pitää olla erittäin tarkoin suojeltu, pyhä perusvapaus demokraattisessa yhteiskunnassa. Siksi sen pitää nauttia perustuslain suojaa
Olisikin ihan keskustelun oikeaksi kanavoimiseksi tarpeellista olla olemassa täysin objektiivin ja perustuslakienemmistön hyväksymä määritelmä vihapuheesta niin ettei sitä yhtä viljalti käytettyäisi poliittisena leimakirveenä kuten nyt monen vastuuttoman poliittisen toimijqan taholta tehdään.

Arvo Tammela

Nämä Sipilää kohtaan "pyhää vihaa" huutavat kommentoijat ovat jaksaneet lukea vain uutisen kirjoittaneen naistoimittajan todella hämmästyttävän otsikon. Se heille sitten riitti vihakirjoituksiensa aiheeksi. Toimittaja Incoronato sai taas uuden sulan päähänsä. Mitähän seuraavaksi. Tuskin kuitenkaan enää tänä vuonna toimittaja ehtii kirjoittaa Sipilän uudenvuodenpuheesta vielä huonompaa otsikkoa.

Arvo Tammela

En tunne kukkia niin hyvin, että voisin sanoa onko Marja-Liisa Penttinen-nimistä kukkaa olemassa. Kun tämä kukka kirjoittaa perusteista niin tuleekohan tästä yksi uusi suomenkansanedustaja. Tosin kukka ei taida päästä ehdokkaaksi.

Juhani Kleemola

"Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen"

Ohhoh. Nyt pääministeri meni sellaiselle alueelle, että journalistien tulisi kysyä, mitä Sipilä tarkoittaa.

Nimittäin, Suomen laki ei tunne käsitettä "vihapuhe". Mikähän rangaistus seuraa "vihapuheesta", kysyn? "Vihapuhe" on poliitikkojen ja journalistien viljelemä termi. Minusta on huolestuttavaa, miten kevytmielisesti pääministeri määrittelee, mikä on rikollista - etenkään kun lainsäädäntö ei tue hänen näkemystään, eikä vallan kolmijako-opin mukaan tämän pitäisi edes kuulua pääministerin toimenkuvaan.

Markus Vuorivirta

Oikeusvaltiossa on juu poliisi, jonka tehtäviin rikosten tutkiminen kuuluu. Onkin kummallista, että pääministeri puhuu oikeusvaltion mekanismeista, vaikka samana viikkona on joka aikoassa uutismediassa kohistu, miten Suomessa poliisi sivuuttaa rikosten tutkimisen ties mihin tekosyihin vedoten. Toisenlaisiin ”rikoksiin” kyllä samaisen poliisin resursseja riittää yltäkylläisesti, kuten vihapuheet ja liikennevalvonnat. Ei ole rahasta pulaa kun sakottamaan pitää päästä. Samoin ”oikeusvaltion” poliisi aktivoituu heti, jos rikoksen uhri on rikas jättiläisfirma, kuten veikkaus. Mutta syrjäkylillä asuvat köyhät ovat täysin oman onnensa nojassa tässä ”oikeusvaltiossa”.

Niin juu. Toinen länsimaisen oikeusvaltion mittari on kohtuullisen kuluiset oikeudenkäynnit. Suomessa ei ole satatonnia kuin näyttää kun täällä ”oikeutta” käydään.

Että voidaan todeta, jokainen tavallinen suomessa syntynyt suomen kansalainen on täällä omillaan ja siten oikeuskin sellaisissa ympäristöissä yleensä otetaan omiin käsiin. Pääministerin on siis ihan turha murista asiasta, kun on itse yksi asian aiheuttaja todella moniulotteisesti.

Kari Aaltonen

Sipilän hallitus on keskittynyt autoilioiden sakottamiseen, mahdollisista pienistäkin rikkeistä tehdään suuri ja ylinopeustolppia asennetaan joka niemeen ja notkoon, niin on kiire sakottamaan kansalaisia jotka jo muutenkin pitävät tätä palloa ilmassa, että oikein ministerin luvalla jätetään todellia rikoksia tutkimatta, ja katsotaan läpi sormien koska ne ovat vain menoerä ja uta armias jos vähän puolustat itseäsi tai omaisuuttasi, niin oikeuteenhan siitä joutuu, kun nyt tuolla tavalla on otettu oikeus omiin käsiin.

Upe Sariola

Hesarin mukaan poliisi ei enää tutki kaikkia rikoksia kun ei resurssit riitä. Oikeuslaitos sulkee toimipisteitään säästöjen takia. Yleinen turvallisuuus tilanne huononee jatkuvasti. Ainoa asia mistä Sipilä on huolissaan on vihapuhe. Poliisi tarvitsee kipeästi määrärahoja, ei tyhjiä puheita vaan tekoja.

Sauli Aittola

Kun tekee arviota näistä järkevistä kommenteista, päätyy väkisinkin siihen että 70-80 prosenttia kommentoijista on eri mieltä kuin Sipilä tuosta "vihapuhe" tulkinnasta.

Vihaisesti puhuminen on pienempi paha kuin vihan aiheuttama pahoinpitely tai vaikka raiskaus. Ennaltaehkäisyyn olisi ollut satsattava jo aiemmin. Eikä ole myöhäistä vieläkään.

Oman käden oikeudesta varoitellaan mutta syyhyn ei saisi puuttua. Eikä näitä oman käden käyttäjiä ole kovin paljon julkisuudessa ollut, enempi on kansa keskittynyt vihaisena puhumiseen, josta olisi otettava opiksi.

Juha Tyyki

Tapahtuu asioita, joista ihmiset tulevat vihaisiksi, tätä tunnetta ei voida viranomaismääräyksillä estää. Ja tunteet purkautuvat vihaisena kirjoitteluna. Tämä on parempi tunteiden purkamistapa, kuin väkivaltainen agressio vaikkapa kaduilla.

Jouni Knuuti

Suosittelen herra pääministerille että lukee näitä kommenttiosioita.Totuus hyppää silmille niin ei varmaan lue.Sipilä on suurelta osin syyllinen maamme surkeaan tilanteeseen ja turvattomuuden.Näin se vaan on.Ja vinkkivinkkinä kaikki tällaiset aivopieru puheet Sipilältä satavat ropisemalla persujen ja Suomen Kansa Ensin puolueiden laariin mikä tietenkin on hyvä asia.Eikö ministeri edes sitä ymmärrä!Vai sitäkö juuri haluatte?
Kannattaisi olla huolissaan pikkasen muista asioista kun vihapuheesta.Herätys!

Jaakko Karki

Sipilä sajno että " jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja". Millä tavalla Suomessa laittomasti olevat tuhannet kielteisen päätöksen saaneet noudattavat Suomen lakeja. Mielestäni eivät noudata millään tavalla ja heidät on poistettava maasta pikimmiten. Tämä teko suojelisi lisäksi Suoman kansalaisia.

Jaakko Karki

Sipilä, omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa ei ole rikos vaan välttämättömyys oman ja lasten sekä vanhusten hengen ja turvallisuuden takaamiseksi silloin kun valtio tai virkamiehen eivät siihen kykyene tai halua ryhtyä "poliittisen korrektiuden vuoksi" , niinbkuin on usei tyapahtunut monissa EU maissa.

Jaakko Karki

Eikö nyt olisi Pääministerin parempi keskittyä vihatekojen, kuten lasten ja nuorten tyttöjen raiskausten ja muun fyysisen väkivallan tekojen, ennalta ehkäisyynj ja torjumiseen. Vihateot ovat paljon pahempia kuin "vihapuheet" mitä ne sitten lienevätkin. Yksi aloituskohta on siinä että poistetaan näiden vihatekojen ulkomaalaistaustaiset tekijät maasta.

Juhani Karhu

Hyvä Juha. Muistamme että vaalit on tulossa!! Myös päättäjillä on vastuu hoitaa asiat niin että kansalaiset tuntevat saavansa oikeutta
demokraattisessa valtiossamme. Se on Teidän tehtävä. Pois hyssyttely ja avoimuus tilalle. Me kantasuomalaiset olemme myös ihmisiä. Vartioikaa myös meidän etuja. Touhuatte nyt niin paljon tuon väestön kazsvun eteen et jokainen tulija on tervetullut..mikäs siinä mutta aika moni ei ole elänyt demokratiassa joten vaikeaa tulee olemaan. Jakakaa sitä rahaa lapsiperheille tai sen ikäisille niin kyllä väki lisääntyy. Ei kaikkea tatvitse jakaa ulkopuolisille kun niitä on 7 000 000 000 . Ei ritä monelle.mukavaa vuotta 2019

Pertti Kostiainen

Kannattais Juhankin edes kerran kysyä mitä mieltä ihmiset ovat asioista eikä istua norsunluu tornissaan ja solvata kansaa joka on huolissaan kehittyvästä ja tulevasta sekasorrosta jos näin jatketaan.
Ala rakentaa paljon vankiloita jotta saat meidät kaikki niihin, mokomakin tekopyhä (en viitsi sanoa mikä)

Rauno Kujala

Taitaa Sipilää syvällä päänsä sisällä omatunto kolkuttaa. Hän hallituksensa kera suorastaan kutsui raiskarit ja muut rikolliset kylään ja lopputulos on kaikkien huomattavissa. Jos Suomi olisi oikeusvaltio, Sipilä olisi oikeudessa maanpetoksesta. Siinä syyllinen syyttää kansalaisia vihapuheesta, mitä ei ole olemessakaan. On tämä ihmeellistä aikaa....

Mikko Järvinen

Sipilän lupaus antaa Kempeleen-kartanonsa pakolaisten käyttöön esiteltiin uutisissa ympäri maailman. Useiden turvapaikanhakijoiden mukaan se vaikutti suoraan siihen, että moni valitsi hakukohteekseen juuri Suomen. Suuri joukko turvapaikanhakijoita tuli Sipilän antamien valheellisten lupauksien perässä Suomeen. Osa näistä tekee nyt viharikoksia...
Syy ja seuraus hys hiljaa

Seppo Simonen

Oikeastaan pitää kysyä päätoimittaja Markku Huuskolta mielipidettä siitä onko kaupallinne verkkoyhtiövastuussa myös kommenttien sisällöstä.
Kimmokkeen tähän antoi US-n puheenvuorossa ollut 22..6.2015 silloisen nettipoliisi Marko Forssin blogi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen antamasta päätöksestä verkkojulkaisijan vastuu. Tuomioistuimen päätöksen mukaan vastuu kommenttien sisällöstä on julkaisijalle. Olettaisi henkilön uskontoon liittyvän kommentin nr. 61 olevan uskontoon ja uskontoryhmään olevan sellaine.

Pekka Veistos

Kylläpä oli murheellinen uudenvuodenpuhe Sipilältä. Lapsia joukkoraiskataan ja pääministerin ainoa murhe on ettei vaan kukaan sanoisi pahaa sanaa turvapaikanhakijoista. Voitaneen olla siis varmoja että vuosi 2019 tulee olemaan vähintään yhtä surkea kuin nykyinenkin. Yhtään mitään raiskauksia estävää toimenpidettä ei tulla tekemään, sen sijaan kaikki panokset laitetaan vihapuheen kitkemiseen.

Juha-pekka Naukkarinen

Sipilän olisi hyvä puuttua siihen mistä nämä vihapuheet tulevat,kuka tai ketkä ne on synnyttänyt,ei 10 vuotta sitten vihapuheista tienyt kukaan,ennenkuin laittoman maahanmuuton seurauksena,koska suomalaiset tunsivat olonsa turvattomaksi,miksi tällaista sallitaan? Eikä valtiovallan pääasiallinen tehtävä ole suojella omia kansalaisiaan,joiden maksamista verorahoista päättäjienkin palkat maksetaan? Minua aikoinaan opetettiin koulussa sanonnalla "ei haukku haavaa tee",jos iholle tullaan,niin sitten alkaa tapahtua,ketkä tästä opetuksesta ovat vastuussa,sama on islamin uskoisilla,minkä ovat lapsena oppineet,niin se seuraa mukana koko elämän ja ilmenee silloin,kun on huonoja elämän tilanteita!

Johanna Sirén-Kaplas

Ilman mitään vihaan liittyvää latausta voidaan todeta, että sanat "itsepuolustus" ja "varautuminen" kuuluvat suomalaiseen sanastoon.

On myös niin, että kaveria ei jätetä – varoittamatta. Se kuuluu siihen varautumiseen.

Jussi Halla-aho on pitkään yrittänyt varoittaa suomalaisia tulossa olevista haittamaahanmuuttoon liittyvistä ilmiöistä, jotka hyvin jo ovat nähtävissä Ruotsissa, mutta joista Suomessa ei juuri uutisoida.

Kun nyt kansalaiset varoittavat toisiaan siitä, mitä Suomen valtion rajojen sisäpuolella on alkanut tapahtua, niin mitä "vihapuhetta" se on?

Merja Nurmi

Täällä ne itkevät kuin lapset, joilta on viety lelu. Älkää nyt ihan tyhmiksi heittäytykö. Vihapuhe on yläkäsite, joka sisältää kaikenlaista, muun muassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan, herjaukset ja kunnianloukkaukset ovat vihapuhetta. Ette te niin yksinkertaisia ole, että ette sitä tajunneet? Ja tuo, että syyllistetään kokonaisia ryhmiä joidenkin rikollisista teoista? Voi teitä.

Jorma Kovanen

Mistä tiedät, että syyllistetään kokonaisia ryhmiä? Pitääkö alkaa puhumaan osaryhmistä, jotka kuitenkin ovat aktiivisempia kuin suomalaiset. Maahanmuuttajien ja pakolaisten osuutta rikoksissa suhteessa heidän lukumääränsä on Suomessa pyritty jättämään kertomatta. Puhutaan mieluummin siitä, että tiettyjen rikosten määrä Suomessa ei ole paljoakaan lisääntynyt prosentuaaalisesti. Lisäksi rikoslukemia vääristävät jo suomen kansalaisuuden saaneet.

Kun eräs tietty maa ei halunnut ottaa takaisin kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, herää ajatus, miksi eivät halua? Toivat passejakin näille Suomeen. Syynä voi olla se, että maa on ns. tehnyt "Castrot" eli tyhjentänyt vankiloitaan ja mielisairaaloitaan ja kehottanut näitä miehiä lähtemään Eurooppaan. Jossain levitetään tietoa maista, joista irtoaa parhaiten sos.tukia ja muuta rahaa, jos esiintyy pakolaisena.

Mikko Järvinen

Sipilä piilotti varansa vakuutuskuoriin. Ettei vaan tarvitsisi osallistua verojen maksuun

Vakuutuskuorien avulla voi välttää esimerkiksi osingoista ja myyntivoitosta maksettavat verot, jos kuori lahjoitetaan perillisille tai kuoren haltija muuttaa kirjat ulkomaille ennen kuin nostaa sieltä voittoja.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-va...

Pääministeri Sipilä lobbasi bisnestä Intiassa - lapset omistavat jättidiilin saanutta yritystä
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701102200051346

Viime vuoden lopulla Kansan Uutiset ja Yle uutisoivat Sipilän sukulaisten omistaman konepajayhtiö Katera Steelin saaneen noin puolen miljoonan euron tilauksen valtionyhtiö Terrafamelta. Vähän aiemmin talouspoliittinen ministerivaliokunta – jonka puheenjohtaja on pääministeri – oli luvannut pääomittaa kaivosta sadalla miljoonalla eurolla. Tästä jupakasta sai yle näpeilleen samalla Suomi putosi neljänneksi median vapautta mittaavassa vertailussa kuuden perättäisen ykköstilan jälkeen.

Pääministeri Juha Sipilän lähipiiri eli lapset ovat Fortel Investin kautta pörssiin listautuvan Ahola Transportin kolmanneksi suurin omistaja. Samaan aikaan kun julkisuudessa kyseenalaista huomiota saanut, nimenomaan suomalaisten työehtojen polkemisesta esiin tulleen yhtiön omistajista löytyy yhteys suoraan valtioneuvostoon, ollaan ainakin eettisesti heikoilla jäillä.
Suomalainen kumipyöräliikenne ulosliputetaan Ahola Transportin johdolla halvempien työvoimakustannusten ja kaluston ylläpidon maihin. Tämänkaltaisesta toiminnasta on jo varoittavia esimerkkejä, kuten Ahola Transport, josta on jo aiemmin julkisuudessa esitetty tieto, että he ovat palkanneet useita kuljettajia noin 500 euron kuukausipalkalla Baltian maista

Sipilän lupaus antaa Kempeleen-kartanonsa pakolaisten käyttöön esiteltiin uutisissa ympäri maailman. Useiden turvapaikanhakijoiden mukaan se vaikutti suoraan siihen, että moni valitsi hakukohteekseen juuri Suomen. Suuri joukko turvapaikanhakijoita tuli Sipilän antamien valheellisten lupauksien perässä Suomeen. Osa näistä tekee nyt viharikoksia...

Tässä on vasta jäävuoren huippu.

Kansa saa kuolla nälkään kunhan lähipiirillä on asiat hyvin.

On meillä hieno pääministeri.

christene luosujärvi

Kansallislippu        Suomen lipussa on sininen risti valkoisella pohjalla. Ristikuvio pohjautuu skandinaaviseen ristilippuun ja viestii pohjoismaisesta yhteenkuuluvuudesta ja sitoutumisesta pohjoismaiseen perinteeseen ja uskontoon. Lipulla ei ole virallista tunnustuksellista selitystä, mutta risti on kristillinen symboli ja Suomen lipun risti symboloi kristinuskoa. Kun lippua kääntää myötäpäivään, niin lippu kuvastaa ristiä eli krusifiksia, jolle Jeesus Kristus naulittiin ja siten ristiliput kuvaavat kristinuskoa.

Suomen vaakunan heraldinen selitys on määritelty Suomen vaakunasta annetussa laissa seuraavasti:
»Punaisessa kentässä kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa haarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua miekkaa ja polkee takajaloillaan sapelia, leijona kruunuineen ja varuksineen, aseiden kahvat ja käsivarsihaarniskan nivelet kultaa sekä aseiden terät ja käsivarsihaarniska hopeaa; kenttään siroteltu yhdeksän hopearuusua.»
(Laki Suomen vaakunasta (381/78))
Muun muassa Matti Klinge on kuitenkin selittänyt, ettei käyrä sapeli Suomen ja Karjalan vaakunoissa alun perin suinkaan viitannut Venäjään, jonka sotilaat eivät ole sellaisia koskaan käyttäneetkään, vaan mongoleihin, jotka vielä 1500-luvulla pitivät hallussaan laajoja alueita Etelä-Venäjällä, sekä mahdollisesti myös turkkilaisiin, joita kaikkialla Euroopassa tuohon aikaan pidettiin uhkana.
Käyrä sapeli on yksi islamin tunnuskuvista ja suora miekka on vastaavasti kristittyjen tunnuskuva. Suomen leijona voitti suoralla miekalla ja islamin käyrä sapeli jäi jalkoihin. Ristiretkien eli historiassa lukuisien sotien aikana jo aiemmin oli kristitty kuvattu suoran miekan kanssa ja muslimit käyrän sapelin kanssa. Vuosisatainen perinne tulkinnassa siis takana.

Jokaisen Suomeen tulevan on kunnioitettava Kristinuskoa, Suomen lippua ja Suomen vaakunaa. Ymmärrettävä mitä ne edustaa ja toimittava Suomessa kristinuskoa kunnioittaen, jolloin on ymmärrettävä Suomen olevan kristitty valtio, jossa noudatetaan kristittyjä tapoja koulussa, työelämässä, kotona ja julkisilla paikoilla.
Valtaosa Suomalaisista on kristittyjä. Suomessa on kristittyjen juhlapäiviä, jotka on vapaapäiviä kuten mm. Joulu, Pääsiäinen, Helluntai ja jokainen sunnuntai on kristittyjen arvojen mukaisia vapaapäiviä.
Jos ei suostu kunnioittamaan kristinuskoa, niin jokaiselta ateistilta / muslimilta pitäisi poistaa nämä edut koulun / työelämän kohdalla. Joka sunnuntai olkoon heille tavallinen päivä ja työstä ei saa sunnuntailisiä tai sunnuntai ei ole heille vapaapäivä. Joulut ja muut juhlapyhät heiltä pois ja he voivat olla työssä ilman erillisiä pyhälisiä, koska eivät kunnioita kristinuskon asioita ja ne on saatu mukaan myös koulujen / työelämän sääntöihin aikanaan kristittyjen vaatimuksesta.
Mutta heille kelpaa edut, joita kristinusko on suomalaisille antanut, mutta ei velvollisuudet kunnioittaa lahjan antajaa eli kristinuskoa ja kristittyjä.
Työstä on sovittu työelämässä myös ylityökorvauksia ja vuorolisiä arkipäiviltä, joten niihin olisi oikeus myös ateisteilla ja muslimeilla.
Onhan periaatteessa outoa, kun ateisti / juutalainen / hindu ja muslimi saa vapaapäivän, koska on Kristittyjen pyhä. He eivät vietä kristittyjen pyhää, mutta saavat saman edun itselleen. On outoa, kun muslimi / hindu / juutalainen / ateisti tekee työtä Sunnuntaina ja saa korotuksen palkkaansa, vaikka he eivät ajattele sen olevan lepopäivä Jumalan kunniaksi. Ei Kristitty saa korotuksia palkkaansa, vaikka työskentelee ramadanin aikana, joka on muslimien pyhää aikaa. Tai juutalaisten tai hindujen juhlapäiviltä ei saa korotettua palkkaa. Koska Suomi on Kristitty valtio, niin vain kristittyjen juhlapäivät sääntelee juhlapyhiä Suomessa.

Jos ei kunnioita kristittyjä arvoja, niin ulkomaalainen saa vapaasti poistua takaisin kotimaahansa.

Turvapaikanhakija / pakolainen, joka on kristitty on Suomessa ihanteellinen pakolainen.
Näitä Kristittyjä pakolaisia on maailmalla satoja tuhansia tai miljoonia, mutta useimmat ei pääse länsimaihin ja länsimaat ei useinkaan ota edes vastaan kristittyjä pakolaisia.
Etusijalla muslimit eri valtioista. Valitettavasti. Lizan kertomuksessa on kaupunki, joka on kristittyjen asuinaluetta ja hän on syyrialainen, joten tervetullut Suomeen minunkin puolesta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/be39d758-424b-48c1-a53c-fed4c54c4184
Liza, 10, pakeni Syyriasta, kun pommi tappoi naapurin lapset - jakaa nyt ehtoollista Myyrmäen kirkossa: ”Koulussa aina kysytään, miksi en käytä huivia”
Liza Alsaddir kieltää jännittävänsä rooliaan ehtoollisavustajana Myyrmäen kirkossa.
– OIen ollut avustajana jo kaksi kertaa ennenkin. Ensimmäinen kerta kyllä jännitti todella paljon, hän hymyilee.
Liza ja muu Alsaddirien perhe on asunut Suomessa kaksi ja puoli vuotta. Kirkossa perhe kävi ahkerasti jo entisessä kotimaassaan Syyriassa. Siellä kirkot olivatkin ihan toisenlaisia kuin Suomessa, suurempia ja korkeampia.
Kun Liza tuli ensimmäistä kertaa Myyrmäen kirkkoon, hän vähän ihmetteli, miten ihmiset ylipäätään mahtuvat niin pieniin tiloihin.
Alsaddirien perheen koti oli Pohjois-Syyriassa Mahardah’n kaupungissa, jonka noin 25 000 asukkaasta kaikki ovat kristittyjä. Ortodoksikirkoissa Syyriassa oli myös paljon ikoneita seinillä ja kynttilöitä palamassa niiden edessä. Hallinnollisesti he kuuluvat Moskovan patriarkaatin alaisuuteen.
– Koulussa aina minulta kysytään, miksi en käytä huivia, kun olen arabi. Vastaan aina, että siksi, kun olen kristitty, Liza naurahtaa.
– Moni täällä Suomessakaan ei edes tiedä, että Syyriassa on kristittyjä. Sota aiheuttaa heille hirveän paljon stressiä, Lizan isä Nehad sanoo.
Kirkossa Alsaddirien perhe kävi muulloinkin kuin jouluisin. Lauantaisin ja sunnuntaisin aina, kun oli vapaata. Sunnuntaiaamuisin kirkon menot ortodoksikirkossa kestivät jopa kolme tuntia, lauantai-iltapäivisin vain puoli tuntia.
Usein Liza haki mukaan serkkunsakin ja sytytteli kynttilöitä mummin kanssa. Kirkon jälkeen ukki antoi taskurahaa, jolla Liza kävi serkkunsa kanssa ostamassa karkkia.,,,

Jone Tuominen

Ensin Kokoomuksen Orpo ja nyt Keskustan Sipilä. Molemmat haluavat ettei vaalien alla puhuttaisi pahaa heidän tekemisistään. Tai ettei ainakaan kerrota totuutta.

Voisiko Sipilä kertoa missä se vihapuheen kielto lakikirjassa on? Ei voi olla että pääministeri valehtelee niin tärkeästä asiasta kuin sananvapaudesta.

Sananvapaus on oikeutettu perustuslain (jota porvarit rikkovat päivittäin) sekä YK:n ihmisoikeus julistuksessa. Kehottaisin herroja lukemaan molemmat.

Erityisesti porvareiden kannattaisi katsoa miten orjuus on määritelty, pakotettu ilmaistyö kuuluu orjuuteen.