Maanantai 17.6.2019

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Luotu: 
2.1.2019 16:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Lapin PS-Nuorten puheenjohtaja on herättänyt huomiota kirjoituksillaan sosiaalisessa mediassa. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten nuorisojärjestö PS-Nuoret pidättäytyy ottamasta kantaa Lapin piirijärjestönsä puheenjohtajan huomiota herättäneisiin somekirjoituksiin. Lapin PS-Nuoria johtaa Johannes Sipola, joka viime vuonna erotettiin määräajaksi emojärjestö PS-Nuorista.

Sipolan väliaikaisen erottamisen ovat nostaneet esiin perussuomalaiset vaikuttajat sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Sipola keräsi negatiivista huomiota kirjoituksillaan joulunpyhien aikaan. Sipola muun muassa linjasi, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit – tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin.

PS-Nuorten johto ei vuodenvaihteen alla vastannut Uuden Suomen kommenttipyyntöön asiasta, ei myöskään emopuolue Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

PS-Nuorten puheenjohtajana vuoden alussa aloittanut Joensuun kaupunginvaltuutettu, eurovaaliehdokas Asseri Kinnunen puolestaan vastasi puheluun keskiviikkona. Kinnunen ei ota kantaa siihen, onko Johannes Sipola yhä nuorisojärjestön jäsen tai onko tämä ollut erotettuna määräajaksi.

”Meillä on sellainen linja, että emme hallituksen kanssa kommentoi näitä jäsenasioita [julkisuuteen]”, Kinnunen sanoo Uudelle Suomelle.

Sen Kinnunen vahvistaa, että Sipola johtaa yhä Lapin PS-nuoria.

”Sen pystyn kommentoimaan, kun se netistä löytyy. Hän on Lapin PS-Nuorten puheenjohtaja.”

Miten puheenjohtajana suhtaudut Sipolan kirjoituksiin ei-valkoisten ja ”ei-suomalaisten” ohjaamisesta ulos Suomesta?

”Hän kommentoi häntä kiinnostavia asioita ja edustaa omaa näkemystään, ei nuorisojärjestön kantaa. Meillä järjestönä on omat näkemykset”, Kinnunen sanoo.

Kinnunen korostaa, että nuorisojärjestön viralliset kannat löytyvät periaate- ja muista ohjelmista, kun taas yksittäinen jäsen tai yksittäisen piirijärjestön vaikuttaja voi tuoda esiin omia näkemyksiä. PS-Nuorten virallisten linjausten mukaan ”Suomen on oltava avoin maahanmuutolle, jonka vaikutukset ovat neutraalit tai myönteiset”.

Ovatko Sipolan kirjoitukset sellaisia, että järjestö olisi aikeissa puuttua niihin jollain tapaa, vai onko vaikuttajallanne vapaat kädet esittää näkemyksensä?

”Toki, järjen rajoissa. Me kannatamme sananvapautta, mutta toki kannattaa miettiä, mitä sitten kirjoittelee”, Kinnunen sanoo.

Onko toistaiseksi vielä pysytty näissä järjen rajoissa?

”Se on lukijan päätettävissä, mutta näillä mennään.”

Mikä näkemyksesi puheenjohtajana on?

”Hän keskustelee häntä kiinnostavista asioita, ja jos siellä keskustelua syntyy, niin mielestäni kaikesta pitää lähtökohtaisesti voida keskustella.”

Emopuolueesta Sipolan kirjoituksia on kommentoinut varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari sosiaalisessa mediassa.

”Perussuomalaiset eivät aja ihonväriin perustuvaa politiikkaa. Puolustamme Suomea, suomalaisia ja suomalaista identiteettiä. Kun maahanmuuton pelisäännöt ovat kunnossa, tänne on hyvä muuttaa ja pitää yllä keskinäistä kunnioitusta”, Huhtasaari irtautui nuorisopoliitikon avauksista.

LUE MYÖS: Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

Juttu jatkuu Twitter-upotuksen jälkeen.

 

 

Sipola edustaa PS-Nuorissa niin sanottua ”etnonationalistista” siipeä, jolle muun muassa ihmisen ihonväri vaikuttaa olevan keskeinen tekijä ja syrjintä sen perusteella hyväksyttävää. PS-Nuorissa vaikuttava Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteeri Tommi O. Pälve on kirjoittanut, että tämä ryhmittymä on ajanut PS-Nuoret mittaviin sisäisiin riitoihin, joihin emopuolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahokin on joutunut puuttumaan. 

Asseri Kinnunen kiistää väitteet PS-Nuorten sisäisestä riitelystä.

”Ihmisillä on mielipide-eroja, ja niistä keskustellaan – linjakeskustelua varmasti käydään jokaisessa poliittisessa liikkeessä.”

Hän jättää kommentoimatta myös Pälveen väitteen, että Halla-aho olisi viime vuonna kahdesti puuttunut PS-Nuorten sisäiseen riitelyyn jäsenkirjeitse.

”Me olemme itsenäinen nuorisojärjestö ja hoidamme itse omat asiamme”, Kinnunen sanoo.

Johannes Sipola on aiemminkin kuohuttanut valkoista ihonväriä korostavilla twiiteillään. Perussuomalaisten johto on tällöin kuitannut puheet ”provosointina”. Lue lisää: ”Julkisuushakuista provosointia” – Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ”valkoista” isänpäivätoivotusta

Sipolan väliaikaisen erottamisen PS-Nuorista on vahvistanut Twitterissä muun muassa Laura Huhtasaaren vaalipäällikkö Mikko Taavitsainen.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Eihän tuo ollut, kun kerran sanoja on jo erotettu toistaiseksi jo keväällä. Ei puolue voi juuri sen enempää tehdä, koska puolueen valtaoikeuksiin ei kuulu vaientaa ihmsisiä (onneksi), vaikka jotkut puolueet Suomessa katsovat heillä tällaisen oikeuden olevan.

Se oikeus on vain poliisilla ja oikeuslaitoksella Suomen lain perusteella. Ei puolueella. PS on tehnyt sen mitä voi jo kuukausia sitten.

Toni Pihkola

Typeriä kommentteja nuo Sipolan kommentit. Jokainen maa saa mielestäni määritellä demokraattisesti itse omat maahanmuuttolakinsa, ja siihen ei pitäisi olla nokan koputtamista kenelläkään vaikka maahan ei päästettäisi yhtään maahanmuuttajaa.

Maassa jo oleviin vähemmistöihin suhtautuminen on sen sijaan eri asia, etenkin kun on kyse toisen polven maahanmuuttajista jotka ovat asuneet koko ikänsä täällä. En tiedä missä Sipola asuu, mutta ainakin suuremmissa kaupungeissa koululuokat alkavat olla hyvin kirjavia etnisesti. Heidän ohjaaminen pois maasta ei ole mitenkään realistista, ja uhkaisi yhteiskuntarauhaa vakavasti. Eikä pelkästään vähemmistöjen toimesta. Ehkä Sipola voi olla se henkilö joka kertoo kaikille niille suomalaislapsille, että sori, teidän kaverit ajetaan ulos, koska ovat väärän värisiä?

Ymmärrän, että joku on nuori ja idealisti, mutta ei tällä tavalla yhteiskuntaa rakenneta.

Iiro Orava

Johannes Sipola toi hienosti esiin persuideologian syvimmäisen olemuksen. Siksi kukaan nyt ei ota kantaa ja asiaa hyssytellään.

Eihänä tämä fiksu veto ollut Sipolalta ja ihan sairastahan tuollainen ajattelu on, mut hei, tätä perussuomalaisuus on. Muodon vuoksi sanotaan soo soo, kuten Hakkaraisellekin hänen seksuaalisesta väkivallasta eduskunnassa, vaikka oikeasti johtoa myöten kaikki tämä on täysin hyväksyttävää ja tähän jopa tavallisia suomalaisia yllytetään.

Petri Hämäläinen

Imbesillejä nämä “osoittaa syvimmän olemuksen” vakiovastaukset.

Näim ajattelee vain ihminen jonka mukaan Jair Bolsonaroa puukottanut vasemmistoanarkisti ja Pim Fortuyn surmannut vasemmistoanarkisti osoittavat vasemmistolaisuuden syvimmän olemuksen.

Markku Toivonen

Antaa Sipolan kirjoitella. Todennäköisesti hän kirjoittelee auki, mitä moni muukin perussuomalainen todellisuudessa ajattelee. Huhtasaaren (älkää lapset riidelkö) ja muiden nuorpersujen (näillä mennään) reaktioiden perusteella ollaan aivan puolueen sallimissa rajoissa, joissa kaikki julkisuus on lopulta hyväksi ja houkuttelee riveihin entistä katu-uskottavampia pikkurasisteja.

Petri Hämäläinen

“Lapin PS-Nuoria johtaa Johannes Sipola, joka viime vuonna erotettiin määräajaksi PS-Nuorista.“

Loistavaa suomen kieltä toimittajalta!

Tarkoittaako hän:

“Lapin PS-Nuoria johtaa Johannes Sipola, joka oli viime vuonna erotettuna määräajaksi PS-Nuorista.”

vai

“Lapin PS-Nuoria johtaa Johannes Sipola, joka on viime vuodesta erotettiin määräajaksi PS-Nuorista.”

Jari-Jukka Annala

Lapin Ps-Nuoret on ihan oma yhdistyksensä. Yhdistyksen jäsenet voivat olla myös Ps-Nuorten jäseniä. PS-Nuoret eivät voi erottaa ketään Lapin PS-Nuorista, joten koko erottaminen on pelkkä vitsi. Opettele hieman yhdistysten toimintaa sääteleviä lakeja, ettet päästele typeryksiä.

Petri Hämäläinen

Ei kun nykyaika on nyt, Ilkkaseni.

Syyskuussa 2018 kulminoitui taas kerran - samoin kuin Hollannissa 15 vuotta sitten - vasemmiston syvin olemus ja pitkä traditio politiikon puukotuksena ja murhayrityksenä.

Kuten varmasti tiedät, Bolsaneron murhayritys ei ole vanha vaan päinvastoin, vasemmiston syvin olemus tuntuu yhä voivan hyvin tässä ajassa.

Brasilian presidenttiä Jair Bolonaroa puukotettiin vaalikampanjan aikana syyskuussa 2018 jolloin vasemmistoaktivisti Adelio Bispo de Oliveira puukotti Bolsonaroa.

Juho Leppanen

Tähän päivään mennessä en ole saanut "etnonationalistisilta" idiooteilta selvää vastausta siihen, kuka sitten kelpaa oikeaksi suomalaiseksi. Jos on jokin olemuksellinen suomalaisuus, niin mikä se on? Ilmeisesti kansalaisuus ei riitä, jos on vaikkapa Suomessa maan kansalaiseksi syntynyt musta ihminen. Eivätkä nähtävästi juutalaiset kelpaa? Voisinko nyt yhden kerran saada jonkun selvän määritelmän, kuka kelpaa etniseksi suomalaiseksi?

Ari-Pekka Leppänen

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen yritettiin luoda kansallisvaltioita etnonationalistiseen henkeen kun keskusvaltoja palasteltiin. Käytännössä yksi kansa, yksi valtio ajatus osoittautui mahdottomaksi kun rajoja ei pystytty piirtämään niin, että se tyydytti kaikkia eli loppupelissä jokaisen valtion väestö koostui erilaisista etnisistä ryhmistä. Ei Suomen niemelläkään asuva kansa ole varainaisesti yhtä vaan koostuu/koostui eri heimoista hämäläisostä, pohjalaisista, savolaisista, karjalaisista jne.

Mikko Rintasaari

Tyypillistä tasoa Persu-Jugendilta. Aika inhottavaa että ~10% suomalaisista on silti valmiita äänestämään näitä vatipäitä, ja vielä kuvittelevat että Halla-Ahon tapaiset oikeistolaiset misantroopit jotenkin auttaisivat kantasuomalaisten vähätuloisten ja vanhusten elämää. Ymmärrystä puuttuu.

Jouni Suninen

Eihän se niin päin toimi … ;)

Valitettavasti en tiedä mitä syytetty tarkkaan ottaen on kirjoittanut. Epäilen vahvasti sitä että hän olisi hyökännyt juutalaisia ja romaneja vastaan, mutta jättänyt hyökkäämättä muslimeja vastaan. Eiväthän juutalaiset ole Suomessa ongelmia aiheuttaneet, muslimit kyllä.

Teijo Myllylä

On vääriä ja oikeita mielipiteitä. Kaupan tiskillä asiakas on oikeassa. Politiikassa jokainen päättää itse asiasta...oli natsi, kommunisti, maolainen tai kapitalisti. Kotonaan olet aina oikias. Kylässä isäntäkin sanoo jotakin. Täällä vääräkin mielipide joskus julkaistaan. Ja rasistit, sovinistit, väärässä puolueessa olevat ja köyhät ovat ihmisroskaa kirjoittajien mielestä...usein syystäkin.

Tommo von Tallrik

Elikkäs, pitäisikö Suomesta poistaa kaikki täällä syntyneet nuoret ja aikuiset jonkinlaisen ihonvärikartan perusteella? Mihin he menevät, jos toinen vanhempi on etnisesti puhdas suomalainen, kansalaisuus on Suomen kansalainen, ja kieli on suomen kieli? Tulisiko keskitysleirit kyseeseen, vai miten persujugend on ajatellut kysymyksen ratkaista? Entä slaavit, virolaiset yms. yleensä vaaleaihoiset mamut ja heidän jälkeläisensä, koskisiko tämä heitä myös? Puretaanko avioliitot suomalaisten ja ei-suomalaisten välillä pakkolailla? Entä saamelaiset, mitä heille tehdään? Suomalaiset itse jakautuvat kahteen, toisistaan geneettisesti poikkeavaan heimoon: hämäläisiin ja itä-suomalaisiin. Ovatko nämä heimot samanarvoisia ja oikeutettuja kansalaisuuteen, vai onko toinen toista oikeutetumpi? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tarkempaa suunnitelmaa siitä, miten etninen puhdistus maassamme toteutettaisiin.

Mikko Toivonen

On minusta kuitenkin lehdeltäkin melko tarkoitushakuista kaivaa jostain korvista totaalinen nolla joka on kaikenlisäksi puolueen nuorisopääjärjestön erottama juurikin noista mielipiteistään ja esittää hane Persujen johtohenkilön tai johtavana ajattelijana.
Kyllä' tällaisesta esityksestä pahasti astian maku jää sitoutumattomalle tarkkailijalle.

Jos tuo sama olisi etsitty esiin Hallasaaresta tai Huhta-ahosta niin sitten se olisi saattanut olla uutisoinnin arvoinen tai ainakin vähän.

Ilkka Paananen

Kun tiedostaa tämän julkaisun omistajapohjan ja journalismin tarkoitushakuisuuden niin ei tässäkään uutisoinnissa mitään yllättävää ole. Tämän julkaisu lööppiporno on suoraan kopioitu saman konsernin Iltalehdeltä. Älkää hyvät ihmiset olko näin vakavissanne.

Ilkka Tähtinen

Paras tietämäni suomalaisuuden määritelmä on mahdollisesti Topeliukselta: "Mutta on sanottu, että kaikki, jotka tunnustavat tämän maan isänmaakseen ja rakastavat sitä sellaisena – kaikki, jotka tottelevat tämän maan lakia ja tekevät työtä tämän hyväksi – ovat yksi kansa, "

Pietu Vain

Nämä jotka aiheuttaa aivopieruja persujen suunalta. Aiheuttavat paljon vakavampia rikoksia suomalaisten joukossa. Nämä on lakaistu jo maton alle raiskaus, lapsentappo ymv. On pientä mitä persut sanoo. Uusi suomi levittää mielellään persujen vastaisia juttuja. Yhden agendan julkaisu voisi näin ajatella on Uusi Suomi.

Ilkka Paananen

'Levittää mielellään persujen vastaisia juttuja'...jospa se onkin niin, että ei savua ilman tulta. Väitätkö, että tässä tapauksessa ja yleensäkin on kysymys keksityistä jutuista? Jostain syystä minulle on muodostunut kuva, että persut vetävät puoleensa henkilöitä, joilla on miten sen nyt kuvailisi...erikoinen ihmiskäsitys. Enkä nyt tarkoita kaikkia persuja vaan sitä 'ylintä desiiliä'.

Ullastiina Sievers

Kirjassaan 'Köyhää väkeä Dostojevski kirjoittaa runsaat sata vuotta sitten: "lienee jotain suomensukuista heimoa, ...kieroon kasvanut, röyhkeä kippuranokkainen tolvana".
"https://vaski.finna.fi/Search/Results?lookfor=Konttinen+Jussi&type=AllFi...öyhää väkeä " hän kuvaa suomalaisia: " syntyjään lienee jotain suomensukuista heimoa, punatukkainen, kieroon kasvanut, röyhkeä kippuranokkainen Toscana.