Sunnuntai 16.6.2019

Oulun seksuaalirikoksesta epäilty mies löytyi – Saksan poliisi otti kiinni

Luotu: 
3.1.2019 12:42
Päivitetty: 
3.1.2019 12:49
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Saksan poliisi on ottanut kiinni Oulun poliisilaitoksen etsintäkuuluttaman miehen, poliisi tiedottaa.

Kiinniotto liittyy Oulun poliisilaitoksella tutkittavana olevaan törkeään lapseen kohdistuneeseen rikoskokonaisuuteen. Etsintäkuulutettu on yksi epäillyistä seksuaalirikosvyyhdissä, jossa useiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään hyväksikäyttäneen alaikäistä tyttöä. Rikosten epäillään tapahtuneen kuukausien aikana ja vyyhdissä epäillään niin seksuaalista hyväksikäyttöä kuin raiskauksiakin.

Etsintäkuulutettu otettiin kiinni Saarbrückenin kaupungissa Saksassa keskiviikkoiltana. Tieto kiinniotosta on saatu Suomen Keskusrikospoliisin kautta ja Keskusrikospoliisi vastaa henkilön luovutus- ja noutojärjestelyistä, Oulun poliisi kertoo.

"Kiinniotettu henkilö saataneen siirrettyä Suomeen tammikuun aikana, jonka jälkeen esitutkintatoimet käynnistyvät hänenkin osalta", poliisi kertoo.

Keskusrikospoliisi lisäsi henkilön joulukuussa Europolin Most wanted -listalle. Oulun poliisilaitos oli etsintäkuuluttanut henkilön kansainvälisesti.

Miehen luultiin jo kerran jääneen kiinni Saksassa, mutta poliisi joutui myöhemmin kertomaan, että kyseessä oli väärinkäsitys.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauno Strandén
Vastaus kommenttiin #5

Kuinka paljon tälläistä työllistymistä tuetaan, niistä ei kerrota? Omat kansalaiset asuu monesti hyvin vaatimattomasti kun ei ole varaa kalliimpiin asumismuotoihin, mutta pienipakkaisissa ammateissa kielitaidoton ja osaamaton, tulevalla tulolla ei makseta menoja!

Mauno Strandén

Onhan meillä jopa satoja vuosia kotoutuneita, joista ei saa puhua ääneen, kotoutuminen on kesken! Jos uusista tulijoista on osa joka vaan varjelee kulttuuriaan ja lait täytyy panna uusiksi, juristien armaadat valtaa Suomen kun tasapuolisuuden nimissä joka kulttuurilla pitäisi olla omat laintulkitsijat? Alkuhan oli naurettavaa, kun betoniporsaatkin kiellettiin, ettei joku loukkaannu henkisesti?