Maanantai 20.5.2019

Pekka Haavisto yllätti LM:n gallupissa – Tutkija: Donald Trumpin tapaista hahmoa suomalaiset vähiten haluaisivat

Luotu: 
5.1.2019 09:19
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    22 prosenttia Lännen Median kyselyn vastaajista pitää Pekka Haavistoa parhaana henkilönä seuraavaksi pääministeriksi.
|

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto nousi suosituimmaksi Lännen Median gallupissa, jossa kysyttiin, kuka olisi paras henkilö Suomen seuraavaksi pääministeriksi. 

Vastaajista 22 prosenttia pitää Haavistoa parhaana henkilönä pääministeriksi. Kyselyssä sai valita suosikkinsa pääministeriksi eduskuntapuolueiden puheenjohtajista, jotka lueteltiin satunnaisessa järjestyksessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri  Petteri Orpo on kyselyssä selkeä kakkonen. Orpoa kannattaa pääministeriksi 16 prosenttia vastaajista. Keskustan puheenjohtajan, pääministeri  Juha Sipilän ja sdp:n puheenjohtajan  Antti Rinteen kannatus seuraavaksi pääministeriksi on lähes tasoissa. Sipilää kannattaa vastaajista 13 prosenttia ja Rinnettä 12 prosenttia.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja  Juho Rahkonen kommentoi Lännen Median lehdille, että suomalaiset näyttävät selvästi pitävän Haaviston valtiomiestyylistä. Rahkosen mukaan suomalaiset eivät selvästikään pidä yllätyksellisestä rähinöitsijästä, vaan haluavat luotettavan valtionhoitajan maan pääministeriksi. 

”Toiselle kierrokselle yltänyt presidenttiehdokas, joka on rakentava, diplomaattinen ja sovitteleva., Rahkonen perustelee Haaviston hyvää menestystä. Yhdysvaltain presidentin  Donald Trumpin tapaista hahmoa suomalaiset vähiten haluaisivat.”

Puoluegallupeissa vihreiden kannatus on ollut laskussa. Joulun alla julkistetun Alma-kyselyn mukaan vihreiden kannatus on pudonnut alle 13 prosentin.

Lue myös: 

Näkökulma: Antti Rinteen pahimmat uhat: Jussi Halla-aho ja Pekka Haavisto

Alma-kysely: Halla-aho antoi myrskyvaroituksen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Näyttää olevan, että innokkaimmat meetoo naiset ovat kiirehtineet tähän kyselyyn vastaamaan. Ei ole Pekasta mitään vaaraa heille. Heteromiehet sensijaan karttavat häntä. Lieneekö syy samaa sukua, mutta käänteinen ?

Pekka Veistos

Mitä oikein äsken luin. Haaviston kannatus on 22%. Eihän se ole kuin jonkun verran yli vihreiden kannatuksen. Vuhr + osa demareista ja vasemmistoliitosta niin se on siinä

Onpa todella hyvä viite siitä mitä "suomalaisten enemmistö haluaa".

Kunnon valeuutinen taas kerran.

Oikea uutinen olisi ollut että suomalaisilla ei ole selkeää suosikkia vaan äänet jakautuvat rajusti ja monen erilaisen ehdokkaan kesken. Vihervasemmistolla on hieman selvempi yksittäinen suosikki kuin konservatiiveilla.

Timo Hietanen

Uraani halkeaa ja tuottaa Pekan kännykkään valkeaa ?
Autot pois ja tilalle lentäviä mattoja ? Ihmisoikeudet
ovat jakamattomia ja ainakin Afrikka pelastuu ?
Verot tuplaantuu ja pojat muutetaan tytöiksi ?
Tukevasti maankamaran yläpuolella levitoida
Vihreiden kiintotähti pääministeriksi ?

Pekka J. Mäkinen

Aivan Esko. Ja jos haluaa lisätä tätä sukupuolimoraalista kaaosta, mikä maassamme nyt jyllää, kun ei enää nuoret tiedä mitä sukupuoltakaan ovat tai mitä seksuaalista suuntausta edustavat, niin ei muuta kuin vihreitä ja Haavistoa äänestämään.