Torstai 27.6.2019

Hjallis Harkimolta palanut Liike Nytiin ”yli 100 000 €” – Viimeinen kausi edessä, jos valitaan

Luotu: 
7.1.2019 16:01
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Liike Nytin rahoittaja Hjallis Harkimo tänään eduskunnan Pikkuparlamentissa. Kuvassa muitakin liikkeen eduskuntavaaliehdokkaita.
|

Ehkä se oli vähän liioitellusti sanottu, kun Liike Nytin tämänpäiväinen tiedotustilaisuus avattiin sanomalla, että paikalla on ”mittava määrä tulevia kansanedustajia ympäri Suomea”.

Paikalle eduskunnan Pikkuparlamentti-rakennukseen oli saatu toki kymmeniä ehdokkaita, jotka pyrkivät tänä keväänä eduskuntaan untuvikkona vaaleihin lähtevän poliittisen liikkeen tunnusten alla.

Kaikkiaan kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimoon henkilöityvä Liike Nyt on saanut tähän mennessä listoilleen 48 kansanedustajaehdokasta, kun kokonaisarvio on liikeaktiivi Mikael Jungnerin mukaan 120:n luokkaa.

Virallista tavoitetta läpimenijöiden määräksi ei ole.

”Ei meillä ole mitään virallista tavoitetta. Me mietitään sitä, kun nähdään, kuinka paljon me saadaan ehdokkaita”, Harkimo vastasi, kun Uusi Suomi asiaa häneltä kysyi.

Ehdokkaat keräävät kukin sata kannattajakorttia, ja heidän valitsijayhdistyksensä muodostavat vaaliliittoja eri vaalipiireissä, koska Liike Nyt ei ole puolue.

Täydet listat on tulossa Harkimon mukaan ainakin Helsinkiin, Uudellemaalle ja Keski-Suomeen. Hän on itse ehdolla Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla, mistä hänet vuonna 2015 kokoomuslaisena ensimmäistä kertaa valittiin eduskuntaan.

Jos hän tulee valituksi huhtikuussa, on edessä hänen viimeinen eduskuntakautensa, koska Liike Nytin väki on päättänyt, että kaksi kautta yhdelle edustajalle on maksimi.

”Mitkään hommat ei jää kesken, jos on kaksi kautta”, Harkimo sanoi Pikkuparlamentissa.

Liike Nyt ei hakemalla hae edustajariveihinsä julkisuuden henkilöitä, koska liikkeen nettiparlamentti on mieltä, että julkkiksia ei haluta.

Nyt ehdolla on asiantuntijatehtävissä olevia henkilöitä, muun muassa yrittäjä-, poliisi-, ja teknologiataustalla. Esimerkiksi viestinnän ja politiikan maailmasta tunnettu Jungner ei ole ehdolla, vaan pyrkii auttamaan ehdokkaita Harkimon tavoin osallistumalla tilaisuuksiin.

Ehdokkaiden kampanjarahoitus on vahvasti kunkin omalla kontolla. Liikemiehenä vaurastunut Harkimo ei esimerkiksi ole suoraan sponsoroimassa kampanjoita omasta taskustaan. Itse Liike Nytin toiminnan rahoitus on kyllä ollut Harkimon vastuulla.

”Olen rahoittanut sen tähän asti. Sinne on mennyt vähän yli 100 000”, Harkimo totesi tänään.

Hän ei arvioi sitä, paljonko tämän kevään eduskuntavaaleihin viritettyyn Liike Nytiin menee kaikkiaan tänä vuonna euroja.

”Se riippuu siitä, paljonko saamme rahoitusta. Nyt me aletaan keräämään sitä”.

LUE LISÄÄ:

Harkimo ja Liike Nyt lähtevät eduskuntavaaleihin – Tällainen on yhdistyksen vaalijärjestelmä

Hjallis Harkimon yrityksistä moni kuralla tai toimettomia – ”Yksi kaveri tutkii miten näitä lopetetaan”

Hjallis Harkimo toi Italian ”mysteerimiehen” Suomeen – ”Hän on ehkä syypää osaan Liike Nytistä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo-Juha Pietikäinen

Jäi epäselväksi, onko kaikilla nyt julkistetuilla ehdokkailla oma valtsijayhdistys valmiina ?
Toinen asia on, miten äänestäjä tietää, mitä mieltä po. ehdokas on tärkeistä asioista, jos mielipidee ehdokasta kuulematta ensin kysytään nettiäänestyksellä.

Eduskuntavaaleissa tulee olemaan runsaudenpula puolueista ja ehdokaslistoista.
https://vaalit.fi/rekisteroidyt-puolueet

Toinen huomiota herättävä asia on, että monilla uusilla tulokkailla puolueen
puheenjohtajan ja sihteerin valinta on tehty enemmän tai vähemmän kansanvaltaisesti, jopa uusilta jäseniltä suljetun yhdistyksen puitteissa.

Viljo Asikainen

Harkimolta palaneista 100 000 eurosta osa on lähtöisin niiden petkutettujen taskuista jotka ostivat asunnon "korkeatasoiseksi" mainostetusta Sipoonrannasta.

Liike nyt-kuplaan mukaan lähtevistä osallistumisensa itse rahoittavista tulee Sipoonrannan uudisasukkaiden kohtalotovereita.

Pentti Westerholm

Liike Nyt todella uutta politiikassa.Ei ole puolue,ei ole vaaliohjelmaa,ei tiedetä mitä halutaan.Jokainen ehdokas seilaa yksin yli Atlantin kuin Harkimo aikoinaan.Lopussa katsotaan ketkä ja kutka selviävät jatkoon.Mielenkiintoista ja omintakeista ...