Torstai 23.5.2019

Kuluttajaliiton sote-hämmästys: ”Miksi hallitus haluaa nostaa helsinkiläisten terveysmaksuja?”

Luotu: 
9.1.2019 11:02
  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Kuluttajaliitto katsoo, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen lakiesitys sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuista on viemässä ”väärään suuntaan”.

Uusi laki siirtäisi päätösvallan asiakasmaksuista nykyisiltä kunnilta perustettaviin maakuntiin.

Kuluttajaliitto näkee, että tämä uhkaa Helsingin linjaa olla perimättä asiakasmaksuja. Helsingissä ei peritä terveyskeskusmaksuja toisin kuin muissa Suomen kunnissa. Kun maksuista päätetään jatkossa maakunnan tasolla, johtaisi se Kuluttajaliiton mukaan helposti siihen, että myös Helsingissä aletaan periä terveyskeskusmaksuja.

”Mikäli lailla pyritään terveyskeskusten asiakkaiden tasavertaiseen kohteluun, eikö Suomella olisi varaa tarjota terveyskeskuspalveluja maksutta kaikkialla maassamme Helsingin tapaan ja näin edistää erityisesti vähävaraisimpien terveyttä ja hyvinvointia?”, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling kysyy tiedotteessaan.

Kuluttajaliitto kertoo tavoittelevansa maksuttomuutta perusterveydenhuollossa mutta arvioi, että nyt ”toisin on käymässä”.

”Väärään suuntaan mennään. Myös kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon maksukatot olisi tullut hallituksen nyt käsillä olevassa esityksessä yhdistää yhdeksi katoksi sisältäen lääkkeet, hoidot ja käynnit. Nyt siihenkään suuntaan ei edetä”, Kuluttajaliitto arvostelee tiedotteessaan.

LUE MYÖS:

Kansanedustajan brutaali sote-ennuste: ”Asiakasmaksut nostetaan maksimiin ja peritään viimeistä senttiä myöden – lopulta alkaa alasajo”

”Hävytön temppu” – Kokoomuslaiselta lääkäri-poliitikolta voimallista kritiikkiä sote-lakiesityksistä

 

Ex-ministerin sote-tunnustus hämmentää – Li Andersson: ”Kertoo tämän maan alennustilasta”

Jaa artikkeli:

Kommentit