Maanantai 27.5.2019

Perussuomalaisten ilmiö näkyy nyt Yle-gallupissa – ”Heti selkeä piikki”

Luotu: 
10.1.2019 07:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kannatushyppäys näkyy nyt jo kahdessa eri mittauksessa.
|

Tänään julkaistussa Ylen puoluekannatusmittauksessa näkyy perussuomalaisten kannatuksessa piikki. Samanlainen ilmiö oli nähtävissä jo ennen joulua julkaistussa Alma-kyselyssä.

Yle-gallupissa perussuomalaisten kannatus on nyt 10,2 prosenttia ja nousua joulu–tammikuussa on tullut 2,1 prosenttiyksikköä.

Alma-kyselyssä perussuomalaisten kannatus kohosi joulukuussa 9,7 prosenttiin marraskuun 8,4 prosentista. Lue tarkemmin: Alma-kysely: Halla-aho antoi myrskyvaroituksen

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kommentoi Ylellä, että perussuomalaisten kannatus nousi heti mittausjakson alussa joulukuussa. Silloin uutisoitiin Oulun alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä.

”Tässä on ihan selkeä yhteys. Seuraavalla viikolla tuli heti selkeä piikki perussuomalaisten kannatuksen nousussa”, Turja sanoo Ylellä.

Turjan mukaan samanlainen piikki perussuomalaisten kannatukseen tuli myös joulun välipäivinä, kun uutisissa kerrottiin Helsingin Arabianrannan murhaepäilystä.

Lue myös: Mikael Jungner tylyttää Ylen puoluegallupia: ”Miksi ehdoin tahdoin julkaista väärä uutinen?”

Myös Alma-kyselyn mittausajankohta osuu yksiin seksuaalirikosvyyhtiä koskeneen kohun uutisoinnin kanssa. Alma-kysely tehtiin aikavälillä 5.12.-18.12.2018. Yle-gallupin haastattelut puolestaan tehtiin 10.12.2018–8.1.2019.

Ylen gallupissa sdp on yhä kärjessä, vaikkakin sen kannatus on laskenut 21,2 prosenttiin. Kokoomuksen kannatus on noussut 19,6 prosenttiin.

Keskustan suosio laski ja on nyt 16,1 prosenttia. Vihreiden kannatus laski hieman 13,6 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus nousi prosenttiyksikön 9,5 prosenttiin.

Lue myös: Näkökulma: Antti Rinteen pahimmat uhat: Jussi Halla-aho ja Pekka Haavisto

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Kukkonen

Koska monikulturisaation selkeät ja väistämättömät seuraukset nostavat Perussuomalaisten kannatusta, ei suvaitsevaistolle medioineen jää muuta vaihtoehtoa kuin yrittää pimittää, vääristellä ja vaieta tänne tuomansa monikulttuurin seurauksista. Nyt näitä raiskausrinkejä on alkanut paljastumaan jo muissakin kaupungeissa.
Teillä oli unelma, nyt meillä kaikilla on ongelma.

Erkki Malinen

Kyllä kokoomuksella on uskolliset kannattajat, esittää ne miten järjettömiä ajatuksia hyvänsä, ei se näy kannatuksesta mitenkään. Ne on kuin komnistit aikanaan, uskottiin aatteeseen vaikka se näytti järjettömältä.

Tapio Mäkeläinen

Kokoomusta äänestää n puolimiljoonaa ihmistä ja sehän tuntuu impivaaralaisia yya-suomea haikailevia nyppivän.
Valtapuolueet saavat syyttää vain itseään jos populistit lisäävät kannatustaan näiden ulkomaalaisten rikollisten riehuessa miten lystää. Pelätään muutaman yliopistokaupungin suvakki-intoilijoiden tuomiota.
Sitten jos tilanne riistäytyy käsistä lähiöissä ja poliittisesti kuten Ruottissa, on turha itkeä maahan kaatunutta maitoa.
Tämä maahanmuutto ongelmineenkin on kuitenkin mitätön asia huoltosuhteen, 600000 alikoulutetun aikuisen ja syntyvyyden laskun varjossa.

Petri Hämäläinen

Kammottavia ja julmia lapsiin kohdistuneita rikoksia Oulussa ja Arabianrannassa.

Jaksamista uhreille ja uhrien omaisille.

En anneta näiden hirmutekojen ja niiden takana olevan politiikan taannuttaa meitä epätoivoon eikä julmuuteen. Pidetään yhtä ja arvostetaan toisiamme.

Rakkaus voittaa.

Ilkka Paananen

48600 vuonna 2017. Tuota korkeaa kepun kannatusta minäkin mietin joku aika sitten. Löysin mielestäni selityksen omista aatoksistani. Omatunto käskee äänestämään vasemmistoa, lompakko kokkareita mutta sydän kepua. Maaseudun viha täälläkin kommenteissa on sitä luokkaa, että se kääntää muutamankin rajatapauksen sen ainoan turvan puoleen.

Seppo Simonen

Maaseudun uusi tuleminen on edessä se hiipii city eläjän ajatuksiin peruuttamalla varmuudella. Kun city eläjä tuottaa 12 tonnia hiilidioksidia niin maaseudulla elävä tuottaa vain 8 tonnia hiilidioksidia.
Tämä tosiasia tulee olemaan tulevien vuosien puhuttuja aiheita. Ehkäpä myös somemedia tämän huomaa ja huomaa myös miten hiilidioksidi puhdistetaan maaseudun metsien toimesta.
Kommentoija ne. 5 halveksuu toistuvasti Keskustapuoluetta joka on maaseudun yleispuolue vahvana kansanliikkeenä nyt ja tulevaisuudessa.

Mikko Toivonen

Ilmeisesti siksi, että Perussuomalaisten ideologinen maailma näyttää vetoavan varsin suureen osaan kansalaisista. Jos oma viesti ei vetoa halujen mukaisesti, niin silloinhan jaa vaan "ad puolue" toiminta eli eräänlainen rasismiin verrattava eristyspolitiikka jäljelle.

Petri Hämäläinen

Joo - kansa ei tykkää että sille valehdellaan.

Mielenkiintoisia aikoja eletään myös Ranskan maalla jossa kansan tuskastuminen johtajiinsa ohjautuu keltaliiveihin (les gilets jaunes), jotka kanavoivat kansan kiukkua epäparlamentaarisin keinoin.

Käyhän se niinkin. Hurjaa menoa. Toivottavasti ei tapahdu meillä.

Jarkko Palmgren

Näyttää, että neljän suurimman puolueen luvut alkavat tasoittumaan.
-SDP:n Rinne on harmaapäiseksi tukkansa värjänneen vaimonsa kanssa Espanjanssa vielä 1 kk ajan. Molemmat kuulemma sairaalahoidossa ja lentokiellosssa??? - Tuossa on jo mukana aimoannos vaalitaktikkaa! Pääseehän sieltä parissa päivässä nopeilla junillakin. heh heh!

-SDP on nyt siis selkeästi lähtenyt laskuliukuun. Kaikkinainen maahanmuuttopoliittinen keskustelu ja kommentointi nakertaisi sen kannatusta!

SDP pyrkii kaikin keinoin ottamasta kantaa maahanmuuton ja Ruotsin " Nukke- ja oppimestrarinsa" Stefan Löfvenin virheelliseen maahanmuuttopolitiikkaan.
( Irakilaiset Suomeen)

-Mitä enemmän Kokoomus käy maahanmuuttokeskustelua, sen kannatus nousee sitä myöden! ( Vaikka olivatkin juuri vastuuministereitä, kun Stefan Löfven lähetti Irakilaiset junilla ja busseilla Suomeen omasta turvalllisesta maastaan!)

-RKP:n kannatuslaskua selitetään otantaharhalla, mutta voihan siinä olla sekin , että esim. Vaasan kunniamurhayritys ja nämä muut " lähi-itäläisten osaajien, rauhanuskonnon malliteot" ovatkin avanneet silmiä. Ruotsin valtion fundamentaistinen kopiominen ei saa tukea.

-Kokoomus saattaa hyvinkin kiriä vielä suurimmaksi!

Nita Hillner

Mistä ihmeen Vaasan kunniamurhayrityksestä puhut? Olen kuullut vain näistä Oulun ja Helsingin tapauksista.

Itse katson että Suomessa tulijoita kohdellaan kuin lapsia, joilla ei ole riittävästi ymmärrystä - se jos mikä on mielestäni alentavaa. Vapauksien kanssa on aina myös vastuu. Suomalaiset voivat siis vaatia sopeutumista, ongelmia ei kannata lakaista maton alle.

Maahanmuuttajayhteisöjen (muslimien) imaameilla on luullakseni riittävästi arvovaltaa vaatia tasa-arvoa naisten ja miesten kesken. Heidän tulee opettaa yhteisöjen miehille että naiset ovat Suomessa yhtä arvokkaita kuin miehet. Naisilla on Suomessa samoja oikeuksia kuin miehillä jne. Ellei näin tehdä, tietää se suuria ongelmia tulevaisuudessa.

Ps. Imaamit ja muut arvovaltaiset ihmiset voivat käyttää sekä sosiaalista mediaa että virallista mediaa apuvälineenään kun levittävät yllä olevaa sanomaa sopeutumisen tärkeydestä.

Jarkko Palmgren

Niin Vaasassa on tiedetty syksystä asti tekijöiden ja uhrin tausta. Kyllä ihmiset puhuvat ja seuraavat ainakin osa- totuutta, mutta nopeammin julkistavaa , ei niin luotettavaa MV-lehteä, Murha.infoa ,YleWachia jne . niitä lähettelevät sitten linkkeinä toisilleen. Eikä niiltä voi välttyä ,ellei avaa tutun viestiä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c59b44ac-dd7b-44f7-9e5c-de4dfef59449

Tuosta oli jossian nettilehdessä myös jossain tämän päivän uutinen . Tekijä sanoi kunniaperusteet olleen takana. Avioero lähi-itäläisessä perheessä. Tragedia sinänsä. Mutta kyllä jutut leviävät ,vaikka vaikuttaa, että päätoimittajien lounaspalaverissa onkin sovittu, että esim Arabian rannan puukotuksen tekijöistä ei kerrota mitään.

Oikeus julisti käsittelynkin salaiseksi... häh? Ei myöskään ikinä kerrota lukuisista joukkotappeluista mitään , mutta totuus tekijöistä tulee aina kansalle selväksi kuitenkin lopulta.! Kohta meilläkin poliisin ammattiin ei kukaan halua jne... ja jos haluaa, niin Lappiin poropoliisiksi. jne..

Jarkko Palmgren
Vastaus kommenttiin #20

Tässä tuo selventävä artikkeli Vaasan kunniamurhayritykseen:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005960638.html

Näitä juttujahan on kaiken aikaa: Joku Irakilaissotilas Suomessa sai tuomion päänleikkaamisesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10590546

Stefan Lövein Ruotsi oli ennalta linjannut, että Ruotsista Irakilaiset eivät saa turvapaikkaa ja Löfven lähetti linja-autot kärräämään Irakilaiset jne mieluiten Suomeen.. No, mitä siihen on Antti Rinteellä sanottavaa?

-Menkää nyt toimittajat mikrofonien ja kameroiden kanssa kysymään , jahka tervehtyy ensin jnkv. ?