Tiistai 18.6.2019

Vihreät puolustavat ilmaston puolesta lakkoilevia lukiolaisia – ”Tuen vahvasti lakkoa, vaikka se julistettaisiin laittomaksi”

Luotu: 
11.1.2019 12:52
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio / Uusi Suomi
    Kuva
    Eduskunnan edustalla joukko lukiolaisia on tänään perjantaina ilmastolakossa ruotsalaisen Greta Thunbergin esimerkkiä noudattaen.

Etenkin vihreät poliitikot ovat sosiaalisessa mediassa kannustaneet lukiolaisia heidän ilmastomielenosoituksessaan. Eduskunnan edustalla joukko lukiolaisia on tänään perjantaina ilmastolakossa ruotsalaisen Greta Thunbergin esimerkkiä noudattaen.

Helsingin Sanomien jutussa kauniaislaisen lukion rehtori sanoo, että ilmastomielenosoitukseen osallistujille tulee poissaolomerkintä. Asia on herättänyt jonkin verran keskustelua sosiaalisessa mediassa.

”Nyt kyllä tuen vahvasti lakkoa, vaikka se julistettaisiin laittomaksi”, vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala tviittaa.

”Ilmastolakko - paras syy karata koulusta. Nuorten viesti ei jää epäselväksi. Toimeen pitää ryhtyä - nyt!” kansanedustaja Hanna Halmeenpää linjaa Instagram-päivityksessään.

”Ilmastolakko! Lukuisat upeat nuoret ovat kokoontuneet eduskuntatalon portaille vaatimaan, että aikuiset ottavat ilmastonmuutoksen torjunnan tosissaan”, tviittaa vihreät.

Myös muun muassa sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin ja vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ovat julkaissut kuvat, joista ilmenee heidän olevan paikan päällä mielenosoituksessa.

LUE MYÖS: ”Poliittiset johtajamme ovat pettäneet meidät” – Ruotsalainen Greta Thunberg, 15, puhui YK:n pääsihteerille

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Tämä on oikean asian puolesta olevaa mielenilmaisua.
Pääministeri Juha Sipilä vetosi metsän istutuksen puoleen, nyt olisikin metsäseskusten kartoitettava kaikki joutomaat ja vajaatuottoiset maapohjat joihin voidaan istuttaa puu taimet kasvamaan.
Toivottavasti tämä saa somemedia puolelleen.

Kaija Tiilikainen

Vihreät olisiko jo AIKA puuttua todellisiin Suomalaisia työttömiä, köyhiä vanhuksia ja lapsiperheitä sekä Opiskelijoita koskeviin todellisiin ONGELMIIN.. Suomen osuus ilmaston saastuttamisesta on kuin hyttysen ininää verrattuna siihen kuinka paljon Intia Kiina Venäjä ja USA saastuttavat luontoa..