Sunnuntai 26.5.2019

Metroliikenne pysähtyi jo Itä-Helsingissä – viikonloppuna koko Helsingin metro seis

Luotu: 
11.1.2019 19:38
  • Kuva: Teppo Ovaskainen / Alma Talent
    Kuva
    Helsingin metro ei kulje viikonloppuna. Kuva Vuosaaresta, missä liikennöinti pysähtyi jo perjantai-iltana.
|

Metron uuden asetinlaitteen vaihtotyö on alkanut Helsingin metron itäisillä haaroilla Itäkeskuksesta Vuosaareen ja Itäkeskuksesta Mellunmäkeen, Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedotti perjantai-iltana.

Liikenne metron näillä osuuksilla keskeytettiin ja korvaavien bussien liikennöinti alkoi noin kello 17.30. Kytkentämuutokset tapahtuvat metron asetinlaitetiloissa.

”Asetinlaitteen vaihto aloitetaan itäisiltä haaroilta, ja sitä jatketaan Itäkeskuksen ja Ruoholahden välisellä osuudella yöllä kun liikennöinti on päättynyt”, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Metro ei vaihtotyön ja sen vaatimien testauksien vuoksi liikennöi lainkaan Lauttasaaresta itään lauantaina eikä sunnuntaina. HSL on järjestänyt katkon ajaksi korvaavaa liikennettä, josta löytyy lisätietoa HSL:n verkkosivuilta.

Lauttasaaresta länteen liikennöidään viiden minuutin vuorovälein.

HSL:n mukaan asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta.

”Se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Asetinlaite varmistaa, että junalle on vapaa kulkutie ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys. Tähän asti metrolinjalla on ollut käytössä kaksi asetinlaitetta.”

Metron uuden asetinlaitteen toimittaa suomalainen turvallisuuden ja ympäristötekniikan yritys Mipro Oy. Metron uudella osuudella Ruoholahdesta Matinkylään Mipron tekniikka on jo käytössä. Kantametron osuuden vaihdon jälkeen koko metroradalla Mellunmäestä ja Vuosaaresta Matinkylään on käytössä sama asetinlaite.

Jaa artikkeli: