Lauantai 25.5.2019

Hallitusta vaaditaan ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi – ”Suomessa ei saa tapahtua tällaista!”

Luotu: 
12.1.2019 09:20
  • Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Siniset vaatii hallitusta ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi. Arkistokuvassa Sampo Terho, Juha Sipilä ja Petteri Orpo.
|

Siniset vaatii hallitusta ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin) mukaan hallituksen täytyy saada turvallisuustilanteesta tarvittavat faktat ja päättää pikaisesti toimenpiteistä.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esittää Suomen ottavan jatkossa esimerkkiä Itävallan mallista turvapaikkapolitiikassa, jossa valtio on valmis ottamaan vastaan vain rajoitetun määrän turvapaikanhakijoita vuodessa. Turvapaikanhakijoiden määrän ylittäessä asetetun enimmäisrajan voidaan Elon mukaan julistaa poikkeustila, jos poikkeuksellisen suuren turvapaikanhakijoiden määrän katsotaan uhkaavan kansallista turvallisuutta. Poikkeustilan aikana useimmat turvapaikanhakijat voidaan käännyttää rajalta, mutta erityisen haavoittuvat ryhmät kuten alaikäiset ja raskaana olevat naiset eivät olisi säännöksen piirissä. 

”Rajoja ei pidä avata eikä niitä pidä sulkea, mutta rajoista on pidettävä huolta. Vuoden 2015 hallitsematon siirtolaiskriisi ei saa toistua. Esitän myös, että kansalaisuuden menettämisen täytyy olla mahdollista törkeisiin seksuaalirikoksiin tuomittujen osalta. Kansalaisuuden menettäminen mahdollistaisi törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden karkottamisen maasta”, Elo sanoo tiedotteessaan.

Oulun poliisi kertoi perjantaina aloittaneensa esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

”Oulun epäillyt seksuaalirikokset järkyttävät ja suututtavat. Ne ovat yksiselitteisen tuomittavia. Suomessa ei saa tapahtua tällaista! Kun on tullut Suomeen asumaan, on elettävä Suomen lakien mukaan. Siihen kuuluu jokaisen koskemattomuus ja loukkaamattomuus”, valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi Twitterissä.

Orpo sanoo, että kokoomus esittää lakien tiukentamista ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä. 

”Valmistelu on jo käynnissä sisäministeriössä. Lakien on oltava ankarampia niin, että ne vastaavat suomalaisten oikeustajua. ”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korosti omassa lausunnossaan perjantaina, että jokaisen Suomeen tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta.

”Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen. Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella”, Sipilä sanoi.

Lisää aiheesta: 

Pääministeri Juha Sipilä: ”Ymmärrän täysin kansalaisten huolen ja järkytyksen”

Poliisi: Oulussa 4 uutta seksuaalirikosepäilyä – kaikki uhrit alle 15v.

 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Kostiainen

Nyt pitää alkaa puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Lopettakaa lässytys ja antakaa poliisille lisää rahaa että pystyvät hoitamaan edes akuutit asiat ja karkoittakaa heti kaikki pakolaiset jotka syyllistyy rikoksiin.
Te olette vastuussa että nuoria raiskataan liukuhihnalla ja pahoipidellään.

Janne Pohjala

Eräs puolue on vuosia puhunut ja varoittanut tästä. Tätä puoluetta on koko ajan syytetty rasisteiksi ja vaikka miksi. Näyttää siltä että tämä puolue oli täysin oikeassa.

Vielä kun myönnetään se että kun "näiden maiden" yleinen uskonto opettaa ihanteenaan pikkulapsen kanssa avioitumista, eikä vääroppisen raiskaaminen ole rikos, niin on otettu ensimmäinen askel.

Ongelmaa ei voi korjata ellei myönnä sen olemassaoloa. Joudutte vielä myöntämään senkin että Halla-Aho oli oikeassa myös siitä mistä sai tuomion uskonrauhan rikkomisesta.

Uskonto on tulijoiden kulttuuri, kuka vielä luulee että tulijat heittävät kulttuurinsa pois rajalla?

On hyvä että näin vaalien alla tämä asia leviää siitä vastanneiden silmille. On aika Vihreiden, Vasemmiston, SDPn, Keskustan ja Kokoomuksen kantaa poliittinen vastuu.

Ne ketkä ovat hokeneet ettei pelolle saa antaa valtaa ja marsseja järjestäneet, eivät kuulu vain oppositioon, osa kuuluisi vankilaan.

Pasi Käyhkö

Siniset vaativat hallitusta ylimääräiseen istuntoon? Kyllä asian voi hoitaa muutenkin. Siniset ovat itse istuneet hallituksessa nyt jo yli 1,5 vuotta. Taitaa paniikki iskeä. Yhden %:n kannatuksella ei vaaleissa paljoakaan juhlita.

Timo Aunio

Yhdellekään mies puoliselle "turvapaikan" hakijalle ei pidä mahdollisuutta päästä maahan venkuloimaan . Ennen kuin edelliset on kotoutunut . Usean Kielteisen turvapaikka päätöksen saaneet HETI ulos maasta .

Vai onko pakko aiheuttaa sisällisodan uhka ????

Ville Uljas

Tämän asian Orpo olisi voinut hoitaa jo v.2015 Tornion rajalla.
Silloin piti valehdell päin Suomen kansalaisten kasvoja että Ruotsista tulevaa
Irak, Afgaani, nuorten miesten vyöryä ei pysäyttää EU lakien nojalla.
Nämä ja monet muut raiskaukset,murhat,tapot pahoinpitelyt olisivat suurimmaksi osaksi jääneet tekemättä.
Tämä pakolaisvyöryn seuraamukset tulee historia Orvon, Sipilän, Stubbin,Risikon Soinin Mykkäsen historia ja Suomen jälkipolvet tuomitsemaan

Mark Andersson

Vaalit lähestyvät.

Vähääkään tapahtunutta väheksymättä, Siniset (ja myös kokoomus) toivovat että Suomessakin on yhtä tyhmää väkeä kuin jenkeissä, jossa kansallista hätätilaa huudetaan kaikesta siitä, jossa ulkomaalaistaustainen syyllistyy samaan kuin kotimainen. T

Luulenpa että suomalaiset ovat kuitenkin sen verran jenkkejä fiksumpia etteivät trumpilaiset teemat puraise kuin pientä joukkoa – kuten ennenkin. Lisäksi toivon mukaan ymmärretään, että tällainen pelon lietsonta ja vastakkainasettelun kärjistäminen satavat lähinnä median ja mainostajan laariin.

Petri Hämäläinen

Jaa - Mark - yhtään kommenttisi käsittämättömyyttä vähättelemättä - kun nyt suomalaisia syytät - satutko muistamaan tarkkaan milloin suomalaisten aikuisten miesten ringit hengasivat ostareissa, jaagasivat siellä ja netissä pikkulapsia ja raiskasivat huvikseen yhdessä pikkutyttöjä?

Ja muistatko miten kävi, mitä valtiovalta sitten teki, kun selvisi että kyseessä oli maanlaajuinen ongelma eikä rikokset rajoittuneet Ouluun?

Henkilökohtainen harmi mulla kun olen itse kyseiset otsikot missannut. No toisaalta asian peittely ja salailu silloinkin esti „pelon lietsontaa ja vastakkainasettelua“.

Mark Andersson

Tiedätkö miksi olet ne otsikot missannut?

Siksi ettei niitä ole, sillä maan tavan setviminen lehdistössä ei kiinnosta median kohdeyleisöä. Se ei kuitenkaan merkitse, että esim. tilastot olisivat väärässä.

Se, että suomalaisia raiskauksia ei otsikoida suhteessa niiden määrään, johtuu siitä, että vaalit ovat tulossa, ja median rahoittajan unelmayleisö on niitä, jotka lietsovat itseensä hysteriaa. Ja heitä kiinnostaa maahanmuuttajien rikollisuus, josta seuraavat otsikot peittävät kotimaisen rikollisuuden varjoonsa.

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267377-oulu-vaalit-ja-seksuaalirikokset

Timo Hietanen

Pääministeri Sipilä totesi julkisuudessa 2017, että islam haastaa meidät, joten
kansalaiset opetelkaa islamia Tulevien vaalien valtapuolueet Demarit, Vihreät
ja Kokoomus, jatkakaa ihan kaikessa rauhassa islamin halaamisista, kuten
tähänkin asti. Ottakaa Ruotsista mallia ja seuratkaa perässä kantapäät kipeinä.

Nita Hillner

Ei pidä halata eikä hyljeksiä, mutta realismia tarvitaan lisää. Se on selvää että Islamin kulttuureissa on osia, joita tulijoiden on syytä jättää taakseen kun tulevat tänne. Kaikkein tärkeintä on muuttaa käsitystä tytöistä ja naisista. Ellei tätä tapahdu, ei myöskään täällä voi asua.

Kyse on tytön ja naisen itsemääräämisoikeudesta ja ihmisarvosta. Maahanmuuttajien on syytä tunnustaa naisen yhtä arvokkaaksi ja tasavertaiseksi ihmiseksi kuin miehen. Imaamit ja muut vaikutusvaltaiset ihmiset yhteisön piiristä voivat vaikuttaa ihmisten asenteisiin vaikkapa virallisen ja sosiaalisen median kautta. Nimittäin jos halua on!

Asioita jotka pitäisi jättää taakseen:

- ajattelu naisen alemmasta ihmisarvosta ja itsemääräämisoikeuden rajoitteista
- pakkoavioliitot, tyttöjen silpomiset, pojille annetut tehtävät vahtia siskojen tekemisiä
- naisen hakkaamisen salliminen avioliitossa ellei hän tottele miestään....

Nuo ylläolevat tulivat ensimmäiseksi mieleen.

Nita Hillner

Ongelmana Suomessa on että vaarallisia rikollisia suojellaan, mutta uhreista ei juuri välitetä. Sarjakuristajakin sai juosta vapaalla jalalla vaikka syyttäjä vaati vangittavaksi. Tuomioistuin katsoi että hän ei ole vaaraksi. Ja kohta oli yksi nainen jälleen tapettu. Tuomioistuin päästi muutama viikko sitten jälleen vaarallisen elinkautisvangin vapaaksi vaikka asiantuntijat pitivät tätä vaarallisena ympäristölleen. Tällai Suomessa.

Onko Oulun raiskauksien uhreja tuettu riittävästi, kyse on kuitenkin ollut hyvin nuorista tytöistä (12-14v.). Yksi joukkoraiskatuista tytöistä on tehnyt itsemurhan, joten ainakaan häntä ei ole tuettu riittävästi. Lapsiamme ja nuoriamme pitää suojella, Islannissa on käytössä jokin uusi systeemi, joka on osoittautunut hyväksi. Pitäisikö vastaavanlainen ottaa käyttöön myös Suomessa.

Tapio Mäkeläinen

Kolmen lapsen isänä ihmettelen että eivätkö tuonikäisten lasten vanhemmat yhtään tiedä missä lapsoset luuraa. Tämä koko homma haisee 360 astetta.
Paperittomien ja näiden roistojen poistaminen Suomesta pitää aloittaa heti. Valtion tuki kaikenmaailman pakolaisneuvonnalle tms lopettaa kansallisen turvallisuuden vastaisena.
Missäs ne me- too aktiivit nyt on??

Johanna Sirén-Kaplas

Säälittävä moraaliposeeraus Sinisltä, ja tähän sitten Sipilä ja Orpo ilomielin mukaan.

Jussi Halla-ahon on varoittanut Suomea ja suomalaisia yli kymmenen vuotta. Liekö kuinka moni eduskunnassa lukenut tämän varoituksen nimeltään "Scripta - kirjoituksia uppoavasta lännestä".

Hallitus niittää nyt vastuuttomasti ja holtittomalla kädellä kasvattamaansa satoa.

Mikään moraaliposeeraus ei riitä häivyttämään tätä tosiasiaa.

Marko Kukkonen

Olettaisin, että ratkaisuna tähänkin on lisätä rahaa johonkin täysin tyhjänpäiväiseen kotoutustoimintaan, sota-alueilta palaavien "islamisti-veteraanien" kuntoutus- ja majoitustoimintaan, sekä säätää tiukemmat rajoitukset "sananvapauteemme".
Myös vihapuhepoliisi (polpo = poliittinen poliisi) saanee lisää resursseja, ettei näitä enää nousisi niin helposti suuren yleisön tietoon.
Saattaa myös olla, että nuoria kehoitetaan tarkistamaan omaa pukeutumistaan islamilaisempaan suuntaan ja välttää liikkumistaan maamme monikulttuurisilla alueilla.
Vieläköhän muuten näitä "turvapaikanhakijoita" kierrätetään partioissamme, kouluissamme ja päiväkodeissamme?

Janne Pohjala

Sipilän uudenvuodenpuhe aiheutti maailmalla huomiota kun katsottiin tämän moittineen enemmän kansansa paheksuntaa raiskauksista kuin raiskausten tekijöitä.

Ehkä Sipilä tulee taas selittämään miten mikään ei liity mihinkään, mitään ongelmaa ei ole ja oikeastaan mitään ei edes tapahtunut, sekä syyttämään kantaväestöä.

Sivitysmaissa eroaisi tällaisen politiikan tekemisen, kyvyttömyyden ja puheiden vuoksi sekä sisäministeri että pääministeri.

Jukka Mattsson

Samaa mieltä. Kuka tämmöisen pääministerin meille järjesti? Sipilä ja Berner putkahtivat taivaalta Keskustan johtoon! Mitenkä tämmöinen on länsidemokratiassa ylipäätänsä mahdollista?

Sipilän olisi kuulunut erota jo ajat sitten, ja syitä on monia.

Erkki Malinen

En ole mikään Soini fani mutta toivottavasti se Soinin unelma eurovaaleissa toteutuu. Nyt tarvitkaa kunnon unilukkaria herättämään koko Erooppa. Ei se niin voi olla että joka kadunkulmassa ,pitää olla rynkyllä aseitettu poliisi vahtimassa ettei pakolaiset tee tuhojaan.

Hannu Mononen

Suomen poliittisen historian 2000 -luvun pahimman virheen teki tämä istuva hallitus syksyllä 2015, pääministeri Juha Sipilän johdolla ja silloisen sisäministeri Petteri Orpon ollessa keskeisessä päättäjän asemassa. Sen jälkeen Suomi ei valitettavasti palaa ilmapiiriltään ennalleen enää koskaan – virhe on ikävä kyllä peruuttamaton.

Hallituksen olisi tuolloin 2015 pitänyt "saada turvallisuustilanteesta tarvittavat faktat ja päättää pikaisesti toimenpiteistä". Keski-Euroopassa riitti ennakkotapauksia jo tuolloin, mutta pikaisena toimenpiteenä nähtiin oikeaksi määrätä varusmiehet kantamaan tulijoiden laukkuja.

Mitä hallituksen ylimääräinen istunto muka tässä vaiheessa muuttaa? ”Suomessa ei saa tapahtua tällaista!”, sanovat ministerit – kuka heiltä menee lupaa kysymään?

Onneksi pääsemme huhtikuussa äänestämään tyylipisteistä Sipilän hallituksen puolueille.

Mikko Toivonen

Mononen on oikeassa. Syksyn 2015 hallitus teki maamme edun ja maahantulopolitiikan tähän asti suurimmat virheet joita todella on vaikea korjata. Voidaan osin korjat jos tarvittava ryhti seuraavista "hallitsijoistamme" löytyisi.
Tuon hallituksen maahanmuutrosta vastuussa olivat sen Pääministeri Sipilä ja erityisesti sen sisäministeri Orpo jolla oli suora vastuu rajoista.

Markku Huhtala

Jukka Mattsson,kyselit että kuka Sipilästä teki pääministerin,siihen en osaa varmuudella vastata,mutta jos googleta otsikon "kuka löysi Juha Sipilän"tai "mies Sipilän takana"niin selviää kuka tämän pölhöpään hommasi Suomalaiseen politiikkaan.

Henri Järvi

Ai Suomessa ei saa tapahtua tällaista, mutta kun näyttää vaan tapahtuvan. Orpo on aika lapsellinen heittäessään tollaisia kommentteja. Itse ovat antaneet hallitsemattoman maahantulon tapahtua. Jos lasten kimppuun käyvät pitäisi heittää maasta ulos niin hallitukselle pitäis tehdä ihan sama asia. Kulttuuri perimää ei voi muuttaa yhdellä rajan ylityksellä. On naivia kuvitella jotain muuta. Eiköhän me saada kiittää tästä kuviosta myös tätä EU onnelaamme jonka tarkoitus on sekoittaa kansat ja kansanryhmät jotta niitä on helpompi hallita. Samaa mitä toi Orpo tossa yrittää.

Pekka Paukku

Oikeastaan ei paljonkaan kiinnosta jauhaa mitä Sipilä tai Orpo tai Soini tai toisaalta joku suvakki sanoi joskus jossain, pääasia on nyt että toimitaan, ja rikolliset ja raiskaajat maasta ulos. Ja jos turvapaikanhakijoita otetaan, olkoon ne kokonaisia lapsiperheitä, eikä näitä nuoria miehiä, jotka jo ovat osoittaneet "sankarillisuutensa"...

Pentti Westerholm

Suomessa nuoret ovat tavoiltaan sellaisia ,että halutaan olla kaverin kanssa yhdessä ja luotetaan kumppaniin.Nämä mamupojat ei ymmärrä seurustelun päälle mitään.Heidän kulttuurissa vanhemmat valitsevat parit.Nyt vekkulit ovat käsittäneet tavatessaan tytön ,että hän on vain jonossa ekana.Onhan tämä aikamoinen kulttuuriero!